Inulinekoek is goed en slecht

Over zo'n drankje als witlof, weet iedereen. Het is dronken door degenen die dol zijn op koffie, maar om bepaalde redenen niet kunnen gebruiken. Maar cichoreiinuline - een concept bekend bij iedereen en niet over de voordelen en nadelen hebben om te praten over vandaag.

Nuttige eigenschappen

Stof genaamd inuline is een polymeer van fructose, die wordt gewonnen uit de wortels en knollen van verschillende planten en in het bijzonder cichorei. Degenen die geïnteresseerd zijn in hoeveel inuline in cichorei, kun je dat ongeveer 6% beantwoorden. In de geneeskunde behoort Inuline tot de groep van prebiotica, die zich onderscheiden door het feit dat het niet wordt verwerkt in het bovenste spijsverteringskanaal, en om in de darmen, bij aan de vorming van de microflora, waardoor talrijke positieve stappen, hier zijn ze:

  • eliminatie van vervalproducten, radionucliden en zware metaalzouten uit het lichaam;
  • de opname van calcium door het lichaam verhogen, wat de groei van botweefsel en de sterkte ervan positief beïnvloedt;
  • versterking van de immuniteit. Het gehalte aan inuline cichorei in voldoende is om de toestand van het lymfoïde weefsel dat deel uitmaakt van het darmslijmvlies verbeteren inulinegehalte in witloofde weerstand van het lichaam tegen verschillende infecties verhogen;
  • afname van de glucoseconcentratie in het bloed en de vervanging ervan door fructose. Bovendien onderdrukt de stof de eetlust en verbetert de stofwisseling. Dergelijke eigenschappen geven de basis om deze stof te gebruiken voor gewichtsverlies;
  • normalisatie van het hartritme en werk van het centrale zenuwstelsel;
  • huidvoeding, verzachting, uitlijning van reliëf en rimpels.

Schade van inuline-cichorei

Tot op heden is er geen bewijs dat deze stof het lichaam kan schaden. Insuline-bevattende geneesmiddelen moeten met de nodige voorzichtigheid worden genomen voor personen die vatbaar zijn voor allergische reacties, bovendien is er altijd het risico van individuele intolerantie. Experimenteer niet met deze stof zwangere, zogende vrouwen en kinderen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 83 = 92