hoe te leren om snel aan een touw te springen

Het touw is het meest compacte, eenvoudige en effectieve cardiovasculaire apparaat. Door verschillende soorten sprongen onder de knie te hebben, is het mogelijk om de cardiovasculaire en respiratoire systemen te versterken, het uithoudingsvermogen te vergroten, de spieren van het hele organisme te versterken en, in het algemeen, het lichaam te versterken. De meeste mensen springen intuïtief, maar zelfs als er in het begin moeilijkheden waren, kun je de oefening onder de knie krijgen door het touw op de juiste manier op te pakken en de techniek te hebben geleerd.

Hoe te leren om aan een touw te springen: instructie voor beginners

In veel opzichten hangt het succes en het gemak van de training af van hoe correct gekozen touw. Er zijn verschillende belangrijke principes die moeten worden overwogen:

  1. Het is belangrijk om een ​​touw te kiezen, dat ideaal is voor de lengte. Hiervoor moet je op het middelste gedeelte van het touw stappen en de handvatten in de gebogen handen vasthouden. Als je, door je handpalmen ter hoogte van je oksels te plaatsen, de uitgerekte lijnen van het touw ziet, dan is de maat goed op elkaar afgestemd. Als de hokken de oksels niet bereiken of het touw aanzienlijk langer is dan deze lijn, is het de moeite waard een andere optie te kiezen. Te lang touw zal verward zijn, maar te kort zal struikelen en zal niet toestaan ​​om het noodzakelijke tempo te ontwikkelen.
  2. Trainers zijn van mening dat de optimale dikte van het touw iets minder dan een centimeter (0,8 – 0,9 mm) moet zijn. In dit geval zou het niet hol en licht moeten zijn, maar eerder zwaar – dit zal training vergemakkelijken.

Mensen die graag resultaten zien en de stappen volgen, wordt geadviseerd om een ​​springtouw te kopen met een teller van springen of verbruikte calorieën. Deze toevoegingen motiveren perfect en helpen om hun eigen records te verslaan.

In de regel speelt de juiste keuze van de simulator een beslissende rol bij de vraag hoe te leren hoe snel aan een touw te springen. Als het touw te licht, kort of lang is, zullen er in plaats van effectieve training problemen zijn met de techniek van de uitvoering, wat uiteindelijk de motivatie schaadt.

Hoe te leren om aan een touw te springen?

De meest elementaire en toegankelijke zijn de twee hoofdstijlen – springen met een verandering van benen en springen op twee benen. Bij het passeren van de normen voor lichamelijke opvoeding is het in de regel nodig om de nieuwste methode te gebruiken. Voor sommigen is het complexer dan het andere, maar met doorzettingsvermogen en doorzettingsvermogen kun je het onder de knie krijgen.

Laten we dus eens kijken naar de techniek van springen op twee benen:

  1. Sta rechtop, benen bij elkaar. Neem de handvatten in de palm van je hand, buig je armen in de ellebogen en spreid iets uit naar de zijkanten, en stap over het midden, laat het touw achter je.
  2. Buig je armen in de ellebogen, gooi het touw voor je en maak een cirkel met je handen.
  3. Als je het touw voor je ziet, moet je een sprong maken en de grond raken met je tenen.
  4. Als je bij de eerste poging niet over kunt springen, probeer dan iets langzamer of start de sprong iets eerder. Na het begrijpen van wat je belet de oefening te doen, zul je de voorgestelde techniek gemakkelijk beheersen.

Bij de vraag hoe te leren springen, zijn doorzettingsvermogen, doorzettingsvermogen en regelmatige training belangrijk.

Er is een tweede populaire techniek – springen met een verandering van benen. Voor iemand lijkt deze optie makkelijker dan de eerste, en iemand – moeilijker. Het is belangrijk om beide te proberen om iets van jezelf te kiezen.

  1. hoe te leren om aan een touw te springenSta rechtop, de benen al op de schouder. Neem de handvatten in de palm van je hand, spreid je handen lichtjes naar de zijkanten en stap over het midden, laat het touw achter je.
  2. Buig je armen in de ellebogen, gooi het touw voor je en maak een cirkel met je handen.
  3. Als je het touw voor je ziet, moet je een sprong maken en moet je eerst een been verplaatsen, en dan – de tweede. De benen vallen tijdens de oefening niet tot de volle voet, maar alleen de sokken raken de vloer.

Nadat de techniek onder de knie is, is het belangrijk om geleidelijk aan de maximale snelheid te leren ontwikkelen. Voor beginners kan zelfs een minuut springen nogal een saaie taak zijn, dus begin met een beetje training en verhoog geleidelijk aan de tijd.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 81