hoe chia zaden te gebruiken

Zaden van chia, of Spaanse salie, zijn erg populair in Latijns-Amerika - daar worden ze gerespecteerd omdat ze ongelooflijk voedzaam, gemakkelijk te verzadigen, toegankelijk en neutraal van smaak zijn, zodat ze aan bijna elk gerecht kunnen worden toegevoegd. In onze streken wordt dit product voornamelijk verkocht in gespecialiseerde reformwinkels of in banken voor vegetariërs. Hoe chia-zaden te gebruiken en waarom ze nodig zijn, zul je uit dit artikel leren.

Methoden en doeleinden van toepassing van chiazaden

Chia-zaden zijn een uitstekende bron van vitamines, mineralen en een massa nuttige ingrediënten die het slechte voedingspatroon van een moderne persoon met succes kunnen aanvullen.

Chia-zaden kunnen worden gebruikt als een algemeen herstelmiddel - ze bevatten belangrijke omega-3 en omega-6-zuren, die onmisbaar zijn in het menselijk lichaam en die de bloedvaten versterken, de bloedsamenstelling en de prestaties van het cardiovasculaire systeem als geheel verbeteren. Bovendien worden de gunstige effecten van vitamine A, E, B1, B2, K en PP, en mineralen - natrium, kalium, calcium, koper, fosfor, magnesium en andere - ook beïnvloed door het organisme en zijn ze ook in deze zaden aanwezig.

Ook hebben mensen verzonnen hoe chia-zaden moeten worden toegepast voor gewichtsvermindering: door hun vermogen om 12 keer in omvang te groeien, zijn ze behoorlijk volumineus en wordt het verzadigingsgevoel dat ze geven lang bewaard. Ze worden aanbevolen voor ontbijt en snacks.

Hoeveel chiazaadjes zijn er per dag?

De dagelijkse inname is ongeveer 2 tot 4 eetlepels. Als u calorieën meet, denk dan dat dit bedrag u een dieet van 80 tot 160 calorieën zal geven. Deze hoeveelheid is voldoende om het lichaam te verrijken met de nodige vitamines en mineralen.

Hoe chia zaden te nemen?

Overweeg hoe je chiazaden kunt gebruiken tijdens het koken. Er zijn veel manieren om dit exotische product voor ons te introduceren, omdat het een neutrale smaak heeft, die perfect in veel gerechten past.

Havermout met chia

Bereid dit gerecht is eenvoudig: voor 5-10 minuten voor de klaar pap voeg een paar lepels van Chia. De hoeveelheid additief wordt geregeld op basis van uw eigen smaak. Geef deze pap ten minste 10 minuten voor gebruik, zodat de zaadjes van chia opzwellen.

Een andere optie is om chia aan de vlokken instant koken toe te voegen en ze zoals gewoonlijk met kokend water te gieten. Dring aan zo'n puinhoop ongeveer 15 minuten.

Yoghurt of kefir met chia

Uitstekende optie voor ontbijt of snack - voeg een theelepel kefirlepel chiazaad toe en laat het 15 minuten intrekken. Als gevolg hiervan krijg je een bevredigend en nuttig gerecht dat je de honger voor de komende 3 uur doet vergeten - vooral als je het langzaam eet, met een theelepel.

Gestremde melk met chia

Een andere geweldige manier om dit zaad te consumeren is om een ​​paar eetlepels toe te voegen aan een pak kwark en dit mengsel te smaken met yoghurt of zure room. Dit gerecht is ideaal voor atleten, omdat het veel eiwitten en calcium bevat, maar het kan worden gebruikt door alle kwark liefhebbers.

Sandwich met chia

Liefhebbers van broodjes kunnen ze veel nuttiger maken dan eenvoudige broodjes Chia Seeds hoe toe te passenChia-zaden toevoegen aan hun ingrediënten. Als je stevige hamburgers aan het bereiden bent, voeg dan chia-zaden toe aan roomkaas of -saus en als je een zoete snack wilt maken - meng de zaden met walnootpasta, jam of honing.

Salades met chia

Een andere geweldige optie - om een ​​lichte salade te bereiden met groenten en vlees, en vul het met citroensap, olijfolie en een lepel chia-zaden. Vooral passen ze in salades in Japanse en Chinese stijlen - in dit geval kunnen ze worden verdund met de hoeveelheid sesam in het recept.

Om samen te vatten, kan worden gezegd dat chiazaden gemakkelijk in elk gerecht passen, en als je nieuwe producten wilt proberen, is deze optie perfect voor je tafel.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 53