heilbot goed en slecht

Heilbot geniet een constante populariteit bij consumenten, het kan bijna altijd gemakkelijk worden gekocht in een winkel en het is goedkoop. Deze zeevis is erg lekker, van daaruit kun je een verscheidenheid aan gerechten bereiden. Te koop worden heilbotfilets meestal gepresenteerd in diepvries, gerookt, ingeblikt, minder vaak vers. Er wordt aangenomen dat de voedingswaarde en smaakkwaliteiten van dit product, hoe hoger de vis werd gevangen in het noorden. Bij het kopen ervan weten mensen echter niet altijd precies wat de heilbot heeft. Maar het wordt niet aan iedereen getoond.

Het gebruik van heilbot

De heilzame werking van heilbot wordt bepaald door de samenstelling ervan. Zoals bij elke andere vette zeevis, concentreert het vlees een groot aantal voedingsstoffen. Onder hen is het vooral het vermelden waard:

  • unieke aminozuren;
  • meervoudig onverzadigde vetzuren en omega-3;
  • vitamine A, D, E;
  • micro-elementen: fosfor, calcium, magnesium, enz.

Het is ook opmerkelijk dat er in de filet van deze vis bijna geen botten zijn, dus je kunt het zonder angst eten. En dergelijk vlees wordt door het organisme veel gemakkelijker geassimileerd dan dierlijk vlees, wat betekent dat de persoon er meer waardevolle stoffen uit krijgt.

Nuttige vetzuren, die zo rijk aan heilbot zijn, hebben een gunstig effect op de vitale functies van het hart en de bloedvaten, voorkomen verstopping en vorming van cholesterolplaques en verwijderen ontstekingen. Recente studies hebben ook bewezen dat ze een uitstekend middel zijn om kanker en de ziekte van Alzheimer te voorkomen. Om dit te doen, is het genoeg om twee tot drie keer per week 150-200 gram heilbot te eten.

De gewoonte van heilbot

Naast de voordelen, en de schade van heilbot vissen kan ook. Het is ten strengste verboden om allergische personen en mensen met hepatitis te eten. In gematigde hoeveelheden wordt aanbevolen om het aan het dieet toe te voegen aan diegenen die lijden aan ziekten van het maagdarmkanaal, lever en nieren. heilbot voordelenGerookte en gezouten vis mag niet worden gegeven aan kinderen en mensen van hoge leeftijd. Degenen die zich houden aan de principes van gezond eten of afvallen, het is de moeite waard voorkeur te geven aan gekookte of gebakken heilbot.

Voordeel en heil van heilbot kaviaar

Een zeer smakelijk delicatesseproduct is kaviaar van heilbot. Het heeft een gemiddeld caloriegehalte van 107 kcal per 100 g, hoewel de vis zelf naar vette variëteiten verwijst. Daarin, zoals in de filet, zijn meervoudig onverzadigde vetzuren, vitamine A en D, fosfor en selenium vertegenwoordigd. Kaviaar is nuttig voor het hart en voor mensen die een beroerte hebben gehad. Maar in zoutvorm is het gecontra-indiceerd voor diegenen die last hebben van allergieën voor zeevruchten, zwelling, verhoogde druk.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =