Goede voeding voor vrouwen

Basisprincipes van goede voeding voor vrouwen vertellen ons het volgende: er is bij voorkeur minstens 6 keer per dag. Met dit dieet “starten” we onze stofwisseling op en dwingen het om gedurende de dag meer calorieën te verbranden. Bovendien vallen we bij frequente maaltijden niet in de val, waar we meestal worden geleid door een aantal diëten – dat wil zeggen, we verliezen geen spiermassa in plaats van vet. Dit gebeurt wanneer we een sterke honger voelen tussen occasionele maaltijden.

Good Nutrition Watch

Voor vrouwen ziet een dagboek van goede voeding overdag er als volgt uit:

 • 08.00 uur – ontbijt;
 • 11.00 uur – het tweede ontbijt;
 • 14.00 uur – lunch;
 • 17.00 uur – middagsnack;
 • 19.30 – diner;
 • 22.00 uur – snackavond.

Voedingsadvies voor diëtisten

Correcte gebalanceerde voeding omvat noodzakelijkerwijs de volgende producten:

Meat. Liever wit vlees – kalkoen, kip, wild of konijnenvlees. Vlees levert ons lichaam eiwitten en ijzer, die betrokken zijn bij de regeneratie van organen en weefsels.

Fish. Nuttig allemaal zonder uitzondering vis, maar vooral – de vetachtige soorten, zoals sardines, makreel of zalm. Ze bevatten een groot percentage Ω-3-vetzuren. Dit zijn die zuren die in staat zijn om het niveau van LDL (slechte cholesterol) te verlagen en tegelijkertijd het niveau van HDL (bruikbare cholesterol) te verhogen – en daardoor ons hart te beschermen. Bij vissen ontvangt ons lichaam ook eiwitten, sporenelementen en metalen.

Fruit en groenten. Zonder hen is goede voeding voor vrouwen moeilijk voorstelbaar. Alle groenten en fruit zullen zeer waardevol zijn voor ons organisme, maar het is vooral mogelijk om witte kool en bloemkool op te merken. Gekleurde groenten bevatten een hoog percentage beta-caroteen – een sterke antioxidant, waardoor de cellen van ons lichaam niet oud worden. Het meeste van alle beta-caroteen vinden we in wortelen, abrikozen, spinazie en mango. Alle groenten en fruit voeden ons lichaam met de nodige sporenelementen, metalen, natuurlijke vezels en suikers.

Granen en peulvruchten. Een andere sleutel tot de geheimen van goede voeding. Pulsen en granen zijn vrijwel vetvrij, maar ze hebben een zeer hoog percentage complexe koolhydraten. Bovendien ontvangt ons lichaam ijzer, vitamine E, een complex van vitamine B en natuurlijke vezels. Geef de voorkeur aan rijst, volkoren brood en natuurlijk alle bonen – kalkoenerwten, rode en witte bonen, linzen en erwten.

Zuivelproducten. Ze zijn ook opgenomen in de lijst met voedingsmiddelen voor een goede voeding. Geef de voorkeur aan yoghurt, melk en kazen met een laag vetgehalte. Zuivelproducten vergemakkelijken de werking van de darmen, helpen ons immuunsysteem en geven ons lichaam veel calcium. Bovendien bevatten ze in de regel slechts een kleine hoeveelheid vet (behalve volle melk en sommige kazen).

Nadat we de belangrijkste producten hebben vermeld die nodig zijn voor de juiste voeding van een vrouw, laten we eens kijken hoe we een menu met goede voeding voor de dag kunnen maken.

Het juiste dieet voor de dag

Hier is het aandeel van voedsel in het dagelijkse dieet van goede voeding voor vrouwen ideaal:

 • 25% – pasta, ontbijtgranen, brood;
 • 20% – groenten, afhankelijk van het seizoen;
 • 15% – vers fruit;
 • 15% – noten en bonen;
 • 7% – olijfolie;
 • 7% – yoghurt en kazen;
 • 5% vis;
 • 3% – eieren en gevogelte;
 • 15% – snoepjes;
 • 1% vetarm vlees;
 • 1% – wijn van goede kwaliteit.

Hier zijn een paar voorbeelden van het juiste uitgebalanceerde voedingsmenu.

Het juiste voedingsmenu voor het ontbijt (08.00 uur):

Sap van 2 sinaasappels, 2 kruimels volkorenmeel, 25 gram (matchbox-maat) kaas.

Het juiste voedingsmenu voor het tweede ontbijt (11.00 uur):

1 vers fruit en 30 gram (matchbox-formaat) magere kaas.

Juiste maaltijd eten

Het menu met goed eten voor de lunch (14.00 uur):

120 gram gebakken of gekookt kippenborstvlees, 1 grote portie groene salade (bijv. Sla of kool met wortelen), 1/2 kop gekookte rijst.

Het juiste voedselmenu voor een snack (17.00 uur):

3 stukjes chocolade.

Het goede menu voor het avondeten (19.30 uur):

1 middelgrote portie pasta met gehakt en 1 kleine portie groene salade.

Snack voor de avond (22.00 uur):

1 kleine banaan en 3 hele walnoten.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − 25 =