gekookte pompoen goed en slecht

Pompoen staat al lang bekend als een waardevol groentegewas. Het is gemakkelijk te bereiden, terwijl het een enorme hoeveelheid nuttige stoffen bevat. In de voeding worden zowel vlees als zaden gebruikt. Het kan worden gebruikt in conventionele en curatieve voeding, in het bijzonder is het de moeite waard om erachter te komen wat het gebruik van gekookte pompoen voor het menselijk lichaam is.

Het is vermeldenswaard dat de gekookte pompoen de meeste voedingsstoffen behoudt die kenmerkend zijn voor de rauwe cultuur.

Chemische samenstelling

In gekookte vond een heel complex van vitamines:

 1. Vitamine A, die de processen van gezichtsherstel activeert en de conditie van de huid, tanden en nagels positief beïnvloedt.
 2. Vitaminen van groep B, normaliseren van het suikergehalte in het bloed, verhoging van de weerstand van het lichaam tegen stress, verbetering van het werk van het spijsverteringskanaal.
 3. Vitamine D. Het gebruik van gekookte pompoen voor het lichaam wordt ook bepaald door de aanwezigheid van vitamine D, die de vorming en versterking van botweefsel beïnvloedt, de groei van kankercellen onderdrukt, de activiteit verhoogt, energie toevoegt.
 4. Vitamine K voorkomt verdunning van botweefsel.
 5. Vitamine PP beschermt het zenuwstelsel tegen storingen.
 6. Vitamine T. Naast de bekende vitamines, wordt een uiterst zeldzame vitamine T gevonden in de gekookte cultuur, die de vertering van zwaar voedsel bevordert.

Om te begrijpen wat nog meer voordelen heeft van gekookte pompoen, is het voldoende om te zeggen dat het belangrijk is voor de activiteit van de macro- en micro-elementen van het organisme:

 • ijzer, het voorkomen van bloedarmoede;
 • magnesium, een positieve invloed op het werk van het hart en het zenuwstelsel;
 • kobalt, dat actief deelneemt aan hematopoiese;
 • zink, dat verantwoordelijk is voor de conditie van de huid;
 • koper, dat helpt het lichaam ijzer te absorberen.

Nuttige eigenschappen van gekookte pompoen

Pompoen helpt de immuniteit te versterken en worstelt actief met overgewicht, bevordert de uitscheiding van gifstoffen uit het lichaam, normaliseert de activiteit van het spijsverteringskanaal, verwijdert wallen, versterkt de vaten, maakt de huid perfect glad en hydrateert de huid.

Tegelijkertijd is het de moeite waard aandacht te schenken aan het feit dat een gekookte pompoen met onvoorwaardelijk voordeel ook schade aan het lichaam kan berokkenen.

Contra-indicaties voor gebruik

Het wordt niet aanbevolen in de volgende gevallen:

 • bij diabetes, vanwege een aanzienlijke hoeveelheid suikers die in pulp zitten;
 • met acute en chronische gastro-intestinale ziekten;
 • met individuele intolerantie.

De gekookte pompoen zal eerder niet profiteren en schade toebrengen als deze wordt gebruikt tijdens diarree: het zal de morbide toestand verergeren.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − 25 =