Gebakken pinda's zijn goed en slecht | actualidadypolitica.com

Gebakken pinda’s zijn goed en slecht

Gebakken pinda's zijn goed en slecht

Veel mensen vermijden smakelijke geroosterde pinda's vanwege de onjuiste mening dat de voordelen en schade onverenigbaar zijn met gezonde voeding. Ondertussen zijn er nuttige eigenschappen in zowel rauwe als geroosterde pinda's.

Wat is het nut van geroosterde pinda's?

Ondanks het feit dat pinda's tijdens het koken een deel van vitamines en mineralen verliezen, neemt de bruikbaarheid na warmtebehandeling aanzienlijk toe. Bijvoorbeeld, na roosteren in pinda's, wordt vitamine E beter geconserveerd en neemt de hoeveelheid antioxidanten toe. Het geheim van deze transformatie zit in de beschermende laag, die de moer na warmtebehandeling bedekt.

Een van de nuttige eigenschappen van geroosterde pinda's is een verhoging van de verteerbaarheid. En dankzij de hoge voedingswaarde van geroosterde pinda's is het genoeg voor een persoon om slechts een paar noten te eten om het lichaam te verzadigen met eiwitten, vetten en aminozuren. Na het roosteren verbetert de smaak van pinda's ook - alleen in deze vorm wordt het gebruikt voor de bereiding van veel gerechten.

Een goed gebakken gefrituurde pinda bewaart een grote hoeveelheid nicotinezuur, dat beschermt tegen leeftijdsgebonden aandoeningen van de hersenen en de ziekte van Alzheimer.

Na het roosteren zijn de pinda's beter opgeslagen, omdat het wordt minder kwetsbaar voor schimmels. Dit is een zeer belangrijke factor, omdat schimmelschimmels vaak visueel onzichtbaar zijn, maar het lichaam kunnen schaden.

Schade aan geroosterde pinda's

Gebakken pinda's kunnen het lichaam beschadigen als het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd, omdat het is meer calorieën dan rauwe noten. Vetproducten, waaronder gefrituurde pinda's, kunnen bij één maaltijd net zo veel worden gegeten als het volume de duim van een persoon is - d.w.z. ongeveer 10 gram (de dagelijkse norm is 30 gram). Eet geen gefrituurde pinda's voor mensen die lijden aan ziekten van de maag en darmen, evenals diabetici. Dit product kan gevaarlijk zijn voor mensen met allergieën. is zeer allergeen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: