Eieren van parelhoenders - voordeel en schade, hoe moet je keizersneden koken?

Een verwant van gewone kippen en kwartelparelhoenders komt uit Afrika. Kenmerken van Guinese eieren, de voordelen en nadelen van dit zeldzame product kunnen interessant zijn voor fans van een gezond dieet, sporters en mensen met een gebrek aan kracht en vitaminegebrek.

Ei van cavia - nuttige eigenschappen

Om te begrijpen wat de eieren van parelhoenders nuttig zijn, moet u naar hun samenstelling verwijzen. De inhoud van eieren van eieren moet rauw worden gegeten, om geen waardevolle kwaliteiten van vitamines en minerale elementen te verliezen:

 • vitamine A (carotenoïden zeer in de dooier) is noodzakelijk voor de gezondheid van de huid, een acuut zicht, een goede weerstand van het organisme tegen ongunstige omstandigheden, het vertragen van veroudering;
 • vitamine B van het cavia-ei heeft gunstige eigenschappen in relatie tot de hersenen en het spierstelsel;
 • vitamine C is de sterkste antioxidant en versterkt het immuunsysteem;
 • vitamine PP is belangrijk voor de kwalitatieve productie van hormonen.

De waarde van de exotische cavia-eieren, de voordelen en schade ervan, zit niet alleen in de inhoud, maar ook in de schaal. Vanwege de maximale sterkte en lage porositeit behouden het eiwit en eigeel alle nuttige componenten zonder verliezen gedurende zes maanden. En bovendien is de schaal zelf rijk aan calcium, ijzer, molybdeen, silicium, fosfor, zink, mangaan en zwavel. Voor een betere assimilatie van deze elementen, wordt de schaal aanbevolen om te malen tot poeder en gebruik elk 1 theelepel. samen met ontbijt. Voor het malen van de schaal moet je 5 minuten koken.

Parelhoeneieren - samenstelling

De belangrijkste waardevolle componenten in de inhoud van keizersneden zijn geconcentreerd in maximale hoeveelheden, eiwit en dooier bevatten heel weinig water. De eigenschappen van parelhoondeieren worden beïnvloed door een hoog gehalte aan eiwitten (12,7 g), as (1,0 g) per 100 g product en een lage hoeveelheid vetten (0,6 g) en koolhydraten (0,6 g). Vanwege de hoge voedingskwaliteit zijn cavia's nuttig bij het uitputten van fysieke kracht, bloedarmoede, zwangerschap en tijdens de periode van voeden. Het wordt aanbevolen om keizersneden toe te voegen aan de voeding van atleten.

vergelijking van guinese kippen en kippen

Is het mogelijk om parelhoenders eieren te eten?

Voor de eerste keer dat iemand een ongebruikelijk product heeft gekocht, rijst de vraag: hoe waarschijnlijk is het gebruik van de cavia-allergie? Artsen kalmeerden deze sceptici door het feit dat keizersneden een laag allergeengehalte hebben en zeer scherp negatieve reacties veroorzaken. Ze kunnen zelfs door kleine kinderen worden gegeten, maar bij voorkeur - in een gekookte vorm. Dit product is gecontra-indiceerd bij aandoeningen van de lever en de nieren. Maar de eieren van parelhoenders worden aanbevolen:

 • in de postoperatieve periode;
 • bij hoge belasting;
 • gebrek aan vitamines;
 • uitputting van het zenuwstelsel;
 • problemen met de kwaliteit van het metabolisme;
 • mannelijke impotentie.

Voedingsdeskundigen raden kaviaareieren aan voor mensen die willen afvallen. In 100 g keizersneden is slechts 45 kcal en het vetgehalte in de dooier minimaal. Afvallen, dit product is ook nuttig voor een hoog eiwitgehalte: door slechts een paar eieren te eten, kun je het lichaam lange tijd voorzien van de noodzakelijke aminozuren en geen honger ervaren. Dit feit is vooral belangrijk voor degenen die afvallen, niet alleen met behulp van voeding, maar ook betrokken zijn bij fitness.

Kaviaareieren koken?

Zeer belangrijke informatie voor diegenen die Guinese eieren willen proeven - hoeveel om dit product te koken, wat te gebruiken. Aangezien de schaal van keizersneden erg hard is en zelfs bestand is tegen een val van een hoogte van 1,5-2 m, moeten ze langer gaar worden dan kip. Voor het koken van zachtgekookte eieren, heb je 5-6 minuten nodig, voor het koken van hardgekookt - 10-12 minuten. Een kant-en-klaar ei kan worden toegevoegd aan een salade, een vulling voor een broodje of een ander gerecht.

Ei van cavia's: vergelijking

cavia-ei

Degenen die geïnteresseerd zijn in het antwoord op de vraag hoe het parelhoendersei te onderscheiden van een kippenei, moeten de volgende factoren overwegen:

 • grootte - parelhoenders minder (40-45 g);
 • de vorm van de neef lijkt op een peer;
 • kleur - de eieren van cavia's hebben karakteristieke spikkels;
 • om de caesarine-eieren ruw aan te raken.
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 3 =