Eerste hulp bij verstuikingen | actualidadypolitica.com

Eerste hulp bij verstuikingen

eerste hulp bij verstuikingen

Voor elke persoon, en vooral in verband met sport, is het belangrijk om te weten hoe eerste hulp te bieden bij ontwrichting, omdat dit een ernstig genoeg letsel is. In het algemeen is gewrichtsdislocatie een trauma dat zorgt voor een gestage verplaatsing van de uiteinden van de botten in het gewricht, die zich buiten de limieten van hun mobiliteit in de normale toestand uitstrekt. In sommige gevallen gaat dit trauma gepaard met het scheuren van ligamenten en de gewrichtszak en zelfs de uitgang van het gewrichtuiteinde van het bot uit de zak. Het is niet moeilijk te raden - dit is een zeer ernstige overtreding en het is belangrijk om van tevoren te weten wat je met een ontwrichting moet doen, om de situatie niet te verergeren.

Hoe een dislocatie identificeren?

De tekenen van dislocatie zijn vrij helder en bijna onmiddellijk na het letsel. Een urgente eerste hulp is vereist als de extremiteit ontwricht is als de volgende symptomen aanwezig zijn:

  • scherpe pijn;
  • wanneer je probeert te bewegen, neemt de pijn dramatisch toe;
  • verandering in de vorm van het gewricht;
  • onmogelijkheid van bewegingen in het gewricht;
  • de schending van de functie van het gewricht manifesteert zich onmiddellijk en neemt niet toe, zoals bij een blauwe plek.

Meestal zijn er dislocaties van de schouder-, elleboog- en heupgewrichten. Traditioneel worden dislocaties gecorrigeerd door handmatige methoden, maar het is niet de moeite waard om dit zonder speciale kennis te proberen, anders kunt u in plaats van eerste hulp bij dislocaties nog meer schade aanrichten.

Eerste hulp bij dislocatie van ledematen

Eerste hulp bij dislocaties moet zo snel mogelijk worden aangeboden:

  1. Bevestig eerst het aangedane ledemaat zonder de positie van het ontwrichte gewricht te veranderen. Breng hiervoor een fixatieverband (hoofddoek) of band aan; als de blessure op de arm ligt, kan de arm aan het lichaam worden verbonden.
  2. Naar de plaats van ontwrichting moet je kou aanbrengen - bijvoorbeeld een warmwaterkruik met ijs, of een handdoek gedrenkt in erg koud water.
  3. hoe een dislocatie te genezen

  4. Natuurlijk kan in dit stadium geen zalf van dislocaties en verstuikingen helpen. Het is dringend nodig om zich tot de dokter in het ziekenhuis te richten - hij zal botten op een plaats zetten en zal vertellen, hoe een dislocatie verder moet worden behandeld.

Dislocaties en verstuikingen zijn veelvoorkomende verwondingen voor atleten, maar dit betekent niet dat ze oneerbiedig moeten worden behandeld. Wees klaar: de manier om een ​​dislocatie te genezen, zal enige tijd duren om de motorische activiteit van het beschadigde deel van het lichaam te beperken. Door het gewricht enige tijd rust te gunnen, zal de arts u in uw specifieke geval adviseren, u het herstel van het gewricht versnellen en binnenkort weer terugkeren naar klassen en een actief leven.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: