e476 in chocoladeeffect op het lichaam

De voedseladditief-emulgator E476, ook aangeduid als polyglycerol, poliricinoleaten, verwijst naar stabiliserende middelen en is een vetzuurverbinding. Door de toevoeging aan de samenstelling behouden de voedingsproducten hun viscositeit en verbetert bovendien hun consistentie.

Vaak wordt een E476-supplement gebruikt in chocolade en andere producten, hoewel het geen eenduidig ​​effect op het lichaam heeft. Dit additief is officieel goedgekeurd in de meeste landen van de wereld, hoewel sommige onderzoekers beweren dat het niet helemaal veilig is voor de gezondheid.

Verkrijg polyglycerine uit plantaardige oliën, meestal uit ricinuszaad of ricinuszaad. Recent is E476 echter vrij vaak geproduceerd door de verwerking van genetisch gemodificeerde producten (GGO’s).

Omvang van voedselstabilisator E476

Na verwerking van plantaardige oliën wordt een vette kleurloze substantie verkregen zonder geur en smaak, waardoor bepaalde producten de nodige eigenschappen verkrijgen. Vaak wordt lecithine Е476 gebruikt bij de vervaardiging van chocolade om de kostprijs te verlagen. De mate van smeltbaarheid van dit sierlijke is direct afhankelijk van het gehalte aan cacaoboter erin, wat vrij duur is. Als u echter aan de stabilisator E476 toevoegt, zal het vloeibaarheid- en vetgehalte van chocolade hoog genoeg zijn en zal de prijs veel goedkoper zijn. Daarnaast heeft chocolade, waaronder E476, verbeterde stroomlijneigenschappen, wat ideaal is voor het maken van repen met verschillende vullingen.

E476 in chocolade – het effect op het menselijk lichaam

Tot op heden is er geen officieel bewijs dat de voedselstabilisator E476 ernstig schadelijk is voor de menselijke gezondheid. Vergeet echter niet dat dit additief is verkregen door genetisch gemodificeerde planten te verwerken. Vaak is het mogelijk dat producten die E476 bevatten, leiden tot veranderingen in het lichaam op genniveau.

Bovendien hebben sommige onderzoeken aangetoond dat dit product een negatieve invloed kan hebben op het metabolisme, leidend tot overgewicht. Ook leidt frequent gebruik tot een toename van de lever en verminderde nierfunctie.

Het is vermeldenswaard dat er een veiliger substituut voor polyglycerine is, dat ook veel wordt gebruikt, is sojalecithine E322.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − = 52