blad salade goed en slecht

Nu kun je in winkels bijna alle producten kopen, inclusief greens. Bladsalade wordt verkocht, zoals reeds gesneden, en in kleine potten met aarde. Daarom kunnen liefhebbers van groentegerechten zich gemakkelijk veroorloven om te genieten van verse kruiden, ongeacht het seizoen en het weer op straat. Maar zoals we allemaal weten, moet voedsel niet alleen lekker en gevarieerd zijn, maar ook nuttig. Daarom denken veel mensen die geven om hun gezondheid en welzijn na over de voordelen van de bladsalade, of kunnen ze zelfs schadelijk zijn of als voedsel eten.

Stoffen en vitamines in bladeren van groene salade

Voordat we de voordelen en schade van groene bladsla beoordelen, laten we eens kijken welke stoffen en groepen vitaminen erin zitten. Kortom, in deze fabriek vindt u:

  • vitamine C, die, zoals bekend, wordt aanbevolen voor gebruik als een profylaxe voor griep en verkoudheid;
  • caroteen, waarvan de inhoud dicht bij de hoeveelheid ligt die een dergelijke groente als wortels bevat;
  • Foliumzuur, dat helpt de voortplantingsfunctie te behouden, zowel mannen als vrouwen;
  • vitamines van groep B, die het versterken van haarbollen en spijkerplaten bevorderen;
  • sporenelementen en mineralen;
  • Kalium, dat, zoals bekend, helpt bij het afvallen.

Dus, op basis van de bovenstaande items, die dit product bevatten, is het duidelijk dat het voordeel van bladsla voor zowel vrouwen als mannen kan opleveren. Vitamine C zal helpen om een ​​hoge prestatie van het lichaam en de immuniteit te behouden, B-vitamines bevorderen de groei en versterking van haar en nagels, en helpen ook bij verschillende huidproblemen. Caroteen is goed voor het gezichtsvermogen en nuttig voor mensen die veel tijd op de computer doorbrengen.

Het is echter niet nodig om dit product in het dieet te introduceren. Per slot van rekening heeft hij, net als elke andere plant, contra-indicaties, wat ook geen kwaad zou doen te weten. En daarom, of het gebruik van groene bladsla voordelen of schade heeft, zal grotendeels afhangen van individuele fysiologische kenmerken.

Wie moet geen groene bladsla eten?

Elk product heeft zijn eigen beperkingen om te gebruiken. Bladsalade is ook een uitzondering, wat natuurlijk gunstig kan zijn, maar het heeft ook contra-indicaties. Zie de onderstaande lijst om jezelf geen pijn te doen.
Aangezien de bladeren van de salade een zeer grote hoeveelheid kalium bevatten, mag het niet worden geconsumeerd door mensen met jicht, maar ook door mensen die last hebben van urolithiasis.

Maagzweren, evenals ulcus duodeni, zijn ook ziekten waarbij het eten van dit product het best vermeden kan worden.

Dit product kan andere voedingsmiddelen niet volledig vervangen door het dieet van een gezond persoon. Daarom, als u wilt afvallen, kunt u eten gebruik van sla voor vrouwengroene salade als bijgerecht. Maar het is niet meer waard dan 15% om ze te vervangen door andere producten. Ondanks het hoge gehalte aan vitamines bevatten slabladeren geen eiwitten of vetten die ook door mensen nodig zijn, zoals andere stoffen.

Dus, als je geen last hebt van een van de bovenstaande ziekten, zal een groene salade alleen maar ten goede komen. Dit product is zelden allergische reacties, het is perfect te combineren met vlees, vis, ontbijtgranen en zelfs andere groenten en kruiden. Het gebruik van slablaadjes voor voedsel zal helpen om gewicht te verliezen en tegelijkertijd het lichaam verzadigen met vitamines van verschillende groepen, en ook het dieet diversifiëren.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 7 =