Vossebessenwijn

Cranberrywijn zou nauwelijks een brede kring van bewonderaars hebben gevonden. Zoete, lichtzure smaak van cranberrywijn dient als een heerlijk aperitief en bereidt het gehemelte en de smaakpapillen voor een maaltijd. Als je jezelf als een fan van deze ongewone drank beschouwt, dan gaan we snel met je over hoe je wijn van veenbessen kunt maken.

Recept voor huiswijn van vossebessen

Van bessen worden veenbessen verkregen uitstekende verrijkte en zoete wijnen, en als je bessen mengt met een gelijk aantal zoetere vruchten, bijvoorbeeld peren, dan zal het heldere zuur van bessen zeer succesvol uitvlakken.

ingrediënten:

  • bessen veenbessen - 2 kg;
  • suiker 750 g;
  • honing - 150 g;
  • water - 1,5 liter.

voorbereiding

Voordat we wijn van veenbessen maken, sorteren we de bessen, spoelen ze af en kneden ze lichtjes in emailwaren om het proces van fermentatie te versnellen. We schuiven de bessen van de schalen in een plastic fles en laten ze ongeveer 4-5 dagen op een warme, donkere plek gisten.

Geïsoleerd sap uit de bessenfilter, knijp de bessen in en breng de vloeistof terug naar de fles. Honing en suiker worden opgelost in warm water en we verdunnen het sap met de resulterende zoete oplossing. Nu moet de fles met sap opnieuw worden opgewarmd en afgedekt met een gasuitlaat. Laat de wijn staan ​​tot het gistingsproces is voltooid.

De resulterende wijn is al gegist, maar niet rijp, dus om te rijpen moet het sap in een schone fles worden gegoten en op een koele plaats worden bewaard voor nog eens 2 maanden. Kant en klare wijn wordt gekoeld geserveerd en in de toekomst slaan we alleen in koelte op.

Het recept voor wijn van vossebessen

ingrediënten:

  • veenbessen - 2 kg;
  • suiker - 1 kg;
  • water - 2 liter.

voorbereiding

Bessen cranberries zoals gewoonlijk de mijne, we sorteren en piriruem in een blender. De resulterende bessenpuree verdund met water, om het zuur van het eindproduct te verminderen. De bessenoplossing moet in een schone fles worden gegoten, afgedekt met gaas en een week in de warmte blijven liggen.
Filtreer na een week het bessensap door verschillende lagen gaas en verdun het sap met suiker, opgelost in een kleine hoeveelheid wijn van cowberries receptwater. Laat de wijn gefermenteerd, we binden de keel van de fles met een handschoen: zodra de handschoen is opgeblazen - is het gistingsproces voorbij.

De gefermenteerde wijn wordt in een andere schone container gegoten en we laten hem nog eens twee maanden achter op een donkere, koele plaats.
Afgemaakte cranberry-wijn heeft een aangename roze kleur en een zoetzure smaak. Het is wenselijk om dergelijke wijn op te slaan op een koele plaats, omdat het snel zuur wordt.

Als je bessen hebt na het maken van wijn, dan kun je jam of jam maken van Cowberry.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 + = 46