Tyurya: recept | actualidadypolitica.com

Tyurya: recept

tyuria recept

Tyurya is een schotel van het soeptype, gevormd in de culinaire tradities van de armste lagen van de bevolking van de Russische en Wit-Russische dorpen. Dit is een eenvoudige en rauwe, relatief high-calorie soep. In arme dorpssfamilies was tirannie tot de 19e eeuw vaak een alledaags gerecht. Meestal wordt kvas gebruikt als basis voor het bereiden van tuori. U kunt de kalkoen bereiden op melk of yoghurt. De overige componenten zijn brood (meestal rogge, hoewel dit geen principe is), broodkruimels, korsten en uien. Hieraan werd alles toegevoegd geraspte radijs en groen. Geserveerd met plantaardige olie. De gekookte aardappelen en andere fijngesneden groenten werden ook aan de kalkoen toegevoegd (als een van deze producten beschikbaar was op het moment van bereiding).

Hoe een kalkoen te bereiden?

Het bereidingsproces Turi kan niet eenvoudiger zijn: een vloeibare basis (kvass of melk, yoghurt) wordt in een kom gegoten en afbrokkelen de rest van de ingrediënten. Smeer dan met olie en zout, roer en eet. Moderne kalkoen kan worden bereid en geserveerd als een vloeibare snack op warme dagen (in plaats van okroshki). Het is heel goed om dit gerecht te bereiden tijdens de vasten.

Wit-Russische versie

Dus, voor kenners en liefhebbers van de gevangenis in het Wit-Russisch.

ingrediënten:

  • 1 radijs (met bovenkant);
  • gram 100-200 gehard roggebrood;
  • 3-4 gekookte aardappelen van gemiddelde grootte;
  • ongeveer 1 liter traditioneel broodkvas (zonder chemische toevoegingen) of koud water (beter gekookt);
  • 3-4 eetlepels plantaardige olie;
  • 1-2 teentjes knoflook;
  • groene uien, dille greens, peterselie, zout - naar smaak.

voorbereiding:

We reinigen de radijs en wrijven hem op een grove rasp. Sop af, giet olie en meng. Laten we een beetje gaan staan. En terwijl de bladeren van de radijs, groene uien en de rest van de greens fijngehakt zijn. Kook de aardappelen fijn. We zullen het brood afbrokkelen (of de crackers in kleine stukjes breken). Knoflook zal via de pers worden verkocht. Alles gemixt in een pan en uitgegoten met kwas of water, gemengd. Laten we ongeveer 10-15 minuten staan, totdat het brood is verzacht. De Wit-Russische gevangenis is klaar. Het zou natuurlijk mooi zijn, en sommige kruiden voegen iets toe (bijvoorbeeld gemalen zwarte peper), maar dit is optioneel. In plaats van een radijsraap of een rutabaka. Laat deze eenvoudige soep en een lepel met stevige, rustieke zure room niet bederven.

TYURIA MET MELK

Je kunt een melkkalkoen koken. Dit recept is goed voor dieet- en babyvoeding. Er zijn 2 opties. Als u zich voorbereiden voor volwassenen, doe alles op dezelfde manier als in het recept kvass of alleen water als een vloeibare basis gebruik melk, maar beter - gestremd. U kunt de zoete melk tyuryu koken - een goed gerecht is geschikt voor kinderen tot 4-5 jaar, nou ja, voor de fans. Opgemerkt moet worden dat melktuiza's meer calorieën bevatten dan gekookt op basis van kwas of water.

ingrediënten:

  • 200 g niet opgegeten brood (tarwe, tarwe-rogge of zemelen), brood is beter om vers en zonder korst te nemen;
  • 3-4 glazen melk (voor kinderen is het beter gepasteuriseerd);
  • 3-6 theelepels natuurlijke bloemhoning of jam.

kalkoen schotel

voorbereiding:

Do crunches: - of in blokjes gesneden in blokjes en droog in de droge pan in de oven eerst zullen we snijd de sneetjes brood en snijd de schil, dan zullen we kleiner snijden. We spoelen de pan af met koud water, schenken de melk en verwarmen hem op een laag vuur. Als de melk vochtig is, is het beter om hem in het algemeen in een waterbad te verwarmen. Voorverwarmde melk giet de croutons in een kom of soepbeker. Voeg toe aan de plaat honing of jam. Je kunt op smaak brengen met kardemom, saffraan, kaneel en vanille, gewoon niet te actief. We mixen en wachten tot het crunches zacht worden. Als we het kind voeden - zou de tirannie niet heet maar warm moeten zijn.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 14 = 17

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: