specerijen voor glühwein

Ongetwijfeld is glühwein de meest populaire winterdrank. Niets verwarmt zo op een koude winteravond, als het buiten koud en koud is, als een hete wijn met kruiden. Er zijn veel recepten om van dit drankje te maken. In dit artikel zullen we praten over hoe het te bereiden, en welke kruiden nodig zijn voor glühwein.

Samenstelling kruiden voor glühwein

In de regel wordt glühwein bereid met natuurlijke kruiden. Maar ook in de schappen van de winkels vindt u kant-en-klare kruiden voor glühwein. Meestal in hun samenstelling is er kaneel, kruidnagel, zwarte peper, kardemom, gember en sinaasappelschil. Bij de samenstelling van dergelijke kruiden worden specerijen in een gebroken toestand gepresenteerd.

Je kunt zo'n kant-en-klare kruiden kopen, en je kunt zelf specerijen kopen voor glühwein en hun samenstelling is al aan het veranderen.

Welke kruiden worden gebruikt bij de bereiding van glühwein

Vertel meer over enkele kruiden, die vaak worden toegevoegd aan deze heerlijke aromatische drank.

kaneel - een integraal onderdeel van de drank. Het geeft een aangename zoete smaak en een pittige smaak. Gebruik bij voorkeur glühwein met kaneelstokjes, want in de grond verliest dit specerij wat van de eigenschappen.

anjer - een klassiek onderdeel van bijna alle bestanddelen van Glühwein. Deze specerij heeft een onvergelijkbaar aroma en een specifieke smaak. Maar men moet rekening houden met het feit dat bij verhitting het aroma vermindert. Daarom worden later in het proces van het koken van kruidnagels toegevoegd, hoe dunner de smaak zal zijn.

peper Ook opgenomen in de smaakmaker voor glühwein. Bij het bereiden van de drank worden zowel zwarte als rode en paprika gebruikt. Zwarte peper wordt toegevoegd aan glühwein uit rode wijn. Als je glühwein bereidt van witte wijn, voeg je rode peper toe. Geparfumeerde peper wordt zelden gebruikt vanwege zijn sterke smaak. Slechts enkele ervaren culinaire experts nemen het op in hun drankjes.

kardemom - Deze pittige specerij geeft de drank een aangename geur en een licht citroenachtige nasmaak. Het wordt ook gebruikt in de warme winter, in warme zomerse glühwein.

anijs - een andere specerij, die de drank een zoetige smaak en een pittige smaak geeft. Deze specerij in glühwein is in goede harmonie met kaneel en kardemom.

Vaak wordt bij het bereiden van glühwein een laurierblaadje gebruikt. Hier, alleen een amateur - men houdt van deze smaakmaker, de andere - absoluut niet. Maar in elk geval moet u rekening houden met het feit dat het ongeveer een minuut voordat het drankje klaar is, aan de glühwein moet worden toegevoegd.

berberis. Deze specerij geeft de drank een licht waarneembare zuurheid, met als resultaat een interessante exquise smaak en aroma.

specerijen voor glühwein-samenstelling

Vaak wordt koriander toegevoegd aan glühwein uit witte wijn. Soms is deze specerij aanwezig in rode dranken.

saffraan - Spice, dat wordt gebruikt bij de bereiding van glühwein, is niet erg gebruikelijk. Het geeft de drank een dunne, maar behoorlijk aanhoudende smaak. Maar er is een functie: deze specerij past niet bij andere specerijen.

Niet te frequente metgezellen van glühwein zijn citroenmelisse en mint. Als ze worden gebruikt, dan meestal in koude dranken gemaakt van witte wijn.

Traditioneel omvat de smaakmaker voor glühwein ook citrusvruchten. Oranje combineert met zowel witte als rode wijn. Maar limoen en citroen worden alleen in rode wijn toegevoegd.

Zelfs bij de bereiding van glühwein worden ananas, kiwi en bananen gebruikt. Gebruik vaak ook walnoten, hazelnoten, amandelen en gedroogde vruchten - gedroogde abrikozen, rozijnen en gedroogde pruimen.

Over het algemeen is het aan jou om kruiden naar jouw smaak te kiezen en een opwarming van de aarde te beginnen!

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 21 = 25