Sorbet: recept | actualidadypolitica.com

Sorbet: recept

sorbet recept

Een populair sorbet-dessert (sorbet, fr.) Is een bevroren (of eenvoudig gekoelde) massa vruchtensap en / of puree en suikerstroop. Sorbets volledig bevroren, geserveerd als een dessert aan het einde van de maaltijd (iets dat lijkt op een fruitijsje). Sorbet, zoals ijs, wordt geserveerd in kremankah. Niet bevroren, maar slechts licht gekoelde fruitsorben worden als frisdrank geconsumeerd. Omdat sorbets op een bepaalde manier de assimilatie van voedsel verbeteren, worden ze tussen de maaltijden geserveerd. Soms worden in plaats van fruitvulling (of daarmee) druivensoorten gebruikt, zowel "stil" als sprankelend. Sorbet met champagne is een zeer verfijnde drank. Er kan zeker worden beweerd dat de traditie van het bereiden en serveren van sorbet (sorbet) naar Europese landen kwam vanuit Azië.

Algemene principes

Voor de bereiding van sorbet worden vruchten eerst vergaan en wordt suikerstroop bereid. Vervolgens wordt de fruitpuree en / of het sap (wijn, likeur) gemengd met de afgekoelde suikerstroop en wordt de container in het vriesvak van de koelkast geplaatst. Tijdens het invriesproces wordt de sorbet verschillende malen gemengd om de vorming van grote ijskristallen te voorkomen. Voor hetzelfde doel worden glucose, pectine, gelatine en / of agar-agar gebruikt bij massaproductie - de toevoeging van deze stoffen voorkomt op effectieve wijze de vorming van grote ijskristallen. Moderne recept sorbet grote variëteit. Soms worden room, melk en / of eieren aan dit dessert toegevoegd. Voeg toe en andere, volledig, het lijkt, "onverwachte" vulstoffen, bijvoorbeeld groentesappen en aardappelpuree, kruideninfusies, zeevruchten, vis-tartaar, kaviaar en vele anderen. Dit is een kwestie van smaak, verbeeldingskracht en persoonlijke voorkeuren van de kok. Gewoonlijk varieert de massafractie van aromastoffen in sorbet van 25 tot 55% van het totale volume. Het is gemakkelijk om thuis sorbet te bereiden.

Hoe maak je een sorbet?

Op warme dagen is citroensorbet vooral goed. Het recept is eenvoudig en uw gasten en huisvrouwen zullen het zeker waarderen.

Ingrediënten voor het koken van 4 porties:

  • 250 ml water;
  • 200 gram suiker;
  • 1 glas citroensap (vers geperst) - dit is ongeveer 5 citroenen;
  • 1 eetlepel citroenschil.

voorbereiding:

Om te kloppen is het goed om een ​​garde of beter - een mixer of blender te gebruiken. Je kunt elk fruit kiezen: een framboos, bijvoorbeeld een sinaasappel, een perzik of een kerselaar. Het belangrijkste is dat het sap van bessen en fruit vers moet zijn.

Pers het citroensap uit en wrijf de schil. Een kleine steelpan met water en suiker zet op een middelhoog vuur en roer aan de kook. Als alle suiker in de siroop is opgelost, haal de pan dan van het vuur, voeg de citroenschil toe en laat 10 minuten trekken. Zeef de siroop en laat hem afkoelen, voeg dan het citroensap toe, giet het mengsel in een schaal met een deksel en plaats het in de vriezer sorbet thuiscompartiment koelkast voor meerdere uren. In het proces van meerdere keren invriezen zullen we de sorbet intensief slaan met een garde of een mixer om de vorming van grote stukken ijs te voorkomen. Het zou zo'n vruchtenslib moeten zijn - een sneeuwfruitmassa.

Sommige subtiliteiten

Deze sorbet verfrist smaakpapillen, dus het is goed om kleine porties te serveren tussen wisselende gerechten. Je kunt kersen, abrikozen of sinaasappelsorbet koken volgens hetzelfde schema. Natuurlijk kun je het sap van verschillende citrusvruchten en ander fruit en bessen mengen. Corrigeer de combinatie van zuur en suiker naar uw smaak, sherbet geserveerd als een drankje, moet niet te zoet zijn. Als je een dikke sorbet klaarmaakt om het als dessert te serveren, dan kan de smaak meer zoet worden gemaakt. Je kunt in de sorbet kleine stukjes fruit en hele kleine bessen opnemen, bijvoorbeeld krenten of frambozen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 80 = 88

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: