Solonina - kookrecepten | actualidadypolitica.com

Solonina – kookrecepten

Varkensvlees Solonina

Solonina is niets meer dan vlees, bereid door langdurige blootstelling aan zout. Eerder diende deze manier van koken alleen om de houdbaarheid van vlees te verlengen, maar nu, wanneer er koelkasten in elke familie zijn, is het corned beef een onafhankelijk gerecht geworden, dat, hoewel zelden, regelmatig op onze tafels verschijnt.

Varkensvlees Solonina - recept

Er zijn twee methoden om vlees te zouten: droog en met zoutoplossing. In het recept zullen we het hebben over de droge methode om vlees te zouten.

ingrediënten:

  • varkensborstje - 1,5 kg;
  • knoflook - 3-4 kruidnagels;
  • laurierblaadjes - 5 st.;
  • zout - 120 g;
  • zwarte peper - naar smaak.

voorbereiding

Varkensborst en droog het af met papieren handdoeken. Hak de knoflook met plakjes. In het vlees maken we kleine maar diepe incisies, waarin we stukjes knoflook leggen. We borstelen de borst met een mengsel van zout en gemalen zwarte peper en leggen het vlees in een geëmailleerde pot. Bedek de pan met een deksel of een bord en plaats de lading bovenop. Nu moet het vlees drie dagen op een koele plaats worden gezouten, bijvoorbeeld een koelkast, een balkon of een kelder. Gedurende de hele tijd, zal pickles van het vlees worden toegewezen sap, dat moet worden gedraineerd. Nadat de borst is gezout en het overtollige vocht naar buiten is gekomen, spoelt en droogt u het vlees en legt u het in een pot met knoflook en laurierblaadjes. Nu moet varkensvlees nog drie dagen zonder de pers in de koelkast blijven staan. Als gedurende deze tijd het sap niet opnieuw sap gaat uitzenden - het is perfect gebakken.

Kipfilet - recept

ingrediënten:

  • kippenvlees - 5 kg;
  • nitraat - 20 g;
  • zout - 2 kg;
  • suiker - 1 theelepeltje.

voorbereiding

Kipfilet van kip

Alvorens corned beef te maken, kan kippenkarkas in delen worden verdeeld, dit zal de ambassadeur versnellen en het gelijkmatiger maken. Maar niemand verbiedt je om de hele kip te zouten, het zal het niet bederven.

Meng alle ingrediënten van ons zoutmengsel: salpeter, zout en suiker. In het karkas van de kip of delen ervan, maak een paar ondiepe sneden en wrijf het vlees met het bereide mengsel, leg het in de resulterende holtes. Dus deel de helft van het zouten mengsel uit. In dit stadium kunt u knoflook en / of laurierblaadjes op de kip leggen.

Nu leggen we de kip in de geëmailleerde bak uit en leggen die onder de pers. Na 3 dagen moet het vlees gelijkmatig worden gezouten, maar vergeet niet de sappen uit te laten. Breng de kip daarna over in een pot of vat en vul hem met een sterke pekel, gemaakt van de rest van het zoutmengsel en 5 liter water. In deze vorm kan het vlees worden opgeslagen tot het wordt geconsumeerd.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

93 − = 87

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: