Sourware Recepten

Het is al lang geen geheim dat verpakte sappen van bijna alle merken tegenwoordig eerder sapdranken zijn dan een natuurlijk en hoogwaardig product. Er is veel te zeggen over de voordelen van sappen, vooral voor jonge kinderen. Natuurlijk is veel nuttiger en smakelijker voor een kind 100% sap dan degenen die in winkels worden verkocht. Als het sap hier en nu wilde, kun je een sapcentrifuge gebruiken, maar in de winter en de lente is zo'n truc niet mogelijk. Je kunt het sap bereiden met een sapmaker.

Hoe sap te koken in een sapkoker?

Recepten voor sokovarki en ze zijn allemaal op hetzelfde principe voorbereid. Sokovarka bestaat uit verschillende pannen, aan de andere kant. Er moet minstens drie liter water in de bodempan worden gegoten. Fruit of groenten zijn bedekt in de bovenste pan. Sokovarku in brand gestoken. Het water begint op te warmen en te verdampen. Stoom verwarmt het fruit en ze beginnen het sap los te laten. Een speciale buis voert het sap af in vooraf bereide gerechten. Je kunt veel meer sap krijgen van de sapmaker dan van een sapcentrifuge. Voordat je fruit of bessen in slaap valt, moeten ze worden gewassen en van de botten worden schoongemaakt. Grote vruchten moeten in meerdere stukken gesneden worden. Met deze behandeling worden alle vitamines bewaard en het sap gepasteuriseerd, zodat het onmiddellijk in blikken kan worden gegoten en voor de winter kan worden opgerold. Het sap is zoet en geconcentreerd. Sokovarka werkt stil en vereist geen directe aanwezigheid.

Recepten voor sokovarki

U kunt eenvoudig fruit en groenten in slaap vallen en water in de bodempan gieten. En je kunt een beetje fantasie tonen en veel verschillende recepten voor sokovarki krijgen - het resultaat zal je aangenaam verrassen.

Tomatensap in een sapkoker

Deze drank is zeer nuttig voor het werk van het hart en heeft een positieve invloed op de vitaliteit. Tomatensap kan heel eenvoudig worden gekookt in een sapkoker.

Het is het beste om rijpe en verse groenten te kiezen. Was goed en snijd de tomaten in plakjes. Het is beter om voor deze doeleinden sappige tomatenrassen te kiezen. Voeg wat zout en suiker toe aan de tomaten. Zet vervolgens de sovokarku aan. De eerste druppels sap moeten smaken op smaak, zout en suiker.

Appelsap in een sapkoker

Voor de bereiding van appelsap moet je het fruit in middelgrote segmenten snijden. Als je ze te groot maakt, zal er te veel gecondenseerd water in het sap van de stoom zijn en zullen te weinig lobjes eenvoudig in puree veranderen. Voeg een beetje suiker toe aan het fruit om het sap zoeter te maken. Om 2-3 liter sap te krijgen, moet je ongeveer 5 kg fruit verwerken.

Pruimensap in een sapkoker

hoe sap te koken in een sapkoker

Ook in de sapmaker kun je pruimensap maken met pulp.

Neem voor de bereiding 4 kg rijpe pruimen. Spoel ze af en spoel ze grondig af. Doe de vruchten in de sovocharku. Van 4 kg pruimen krijg je 1-1,5 l sap. In een emaille steelpan de suiker gieten (met een snelheid van 300 g per 1 liter sap). Het resulterende sap wordt in suiker gegoten en de resterende pulp toegevoegd, die vooraf door een fijne zeef is gewreven. De hele massa wordt op laag vuur aan de kook gebracht. Na 2-3 minuten is het sap met de pulp klaar. Verder worden ze allemaal in steriele containers gegoten en opgerold. Bereid het sap in de sapverwerker voor dit recept, je kunt het drankje in kant-en-klare vorm drinken, of je kunt een gelei of compote bereiden.

Van het resterende in de sapmachine na het maken van het sap van aardappelpuree, kunt u veel heerlijke desserts bereiden of dikke jam koken. Het blijkt dus afvalvrije productie, minimale tijd en middelen. Sappen in het sapkooktoestel zijn altijd lekkerder dan bij het gebruik van een sapcentrifuge. En je kunt dergelijk sap lang bewaren, terwijl het de smaak niet verandert.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8