rundvlees stoofpot thuis

Van alle vleesbereidingen is rundvleesstoofpot het meest verzadigd en lekker, en het zal niet moeilijk zijn om het thuis te koken.

Recept voor rundvleesstoofpot thuis

ingrediënten:

  • rundvlees - 1,9 kg;
  • water 80 ml;
  • zwarte peper - 8-10 erwten;
  • Lavra - 2-3 bladeren;
  • zout gekookt naar smaak.

voorbereiding

Voor de bereiding van heerlijke rundvleesstoofpot thuis onder dit recept, kiezen we vlees uit het heupgedeelte, wassen het, snijd het in middelgrote plakjes en stop het in een ketel of een dikwandige pan. We schenken een beetje water in en verwarmen de inhoud van de gerechten onmiddellijk aan de kook, roeren. Daarna bedekken we de container met een deksel, verminderden de intensiteit van de brand tot een minimum en wogen drie en een half uur. Dan podsalivayem rundvlees naar smaak, gooi erwten, laurierblaadjes, dek opnieuw af met een deksel en blijf nog eens twee en een half uur koken.

Nadat de tijd verstreken is, verwijderen we de pan met de stoofpot van het vuur, laten we hem afkoelen en brengen hem dan over naar een geschikte schaal en bewaren hem in de koelkast voor opslag.

Deze stoofschotel is erg smakelijk om toe te voegen aan aardappelen, granen, pasta. Het blijkt volledig vet te zijn en perfect geschikt voor voedingsvoeding. Maar het is niet de moeite waard om het lange tijd in de koelkast te bewaren, maar het is beter om het een maand te eten.

Zoals bekend worden ingeblikte vleesbereidingen alleen aanbevolen met hun speciale hittebehandeling in reeds hermetisch afgesloten houders bij een temperatuur van ongeveer 120 graden. Het is onder zulke omstandigheden dat alle pathogene sporen van bacteriën worden gedood, in het bijzonder pathogenen van botulisme. Dit kunt u zich realiseren als u thuis een snelkookpan heeft. Ons volgende recept is hoe je de stoofpot thuis van rundvlees in de snelkookpan kunt bereiden.

Gestoofd rundvlees thuis - een recept in een snelkookpan

ingrediënten:

Berekening voor een pot van 0,5 liter:

  • rundvlees - 400 g;
  • zwarte peper - 5-8 erwten;
  • Lavra - 2 bladeren;
  • een theelepel niet-gejodeerd zout.

voorbereiding

In dit geval hebben we voor het bereiden van een stoofpot behalve de snelkookpan, drie of vier schroefblikken nodig met metalen afgedichte doppen. Je kunt al gebruikt, maar goed vasthoudend gebruiken en lucht en vocht niet laten bedekken. Rundvlees voor deze bereiding kan absoluut worden genomen, maar velen beweren dat het sappiger en smaakvollere gerecht van het product wordt verkregen met strepen, dat wil zeggen van tweederangs vlees. Het moet eerst goed worden afgespoeld, uitgelekt en in plakjes worden gesneden van ongeveer 4 bij 5 centimeter.

Aan de onderkant van schone, droge blikjes leggen we drie of vier erwten zwarte peper en beginnen vlees te leggen, afgewisseld met zout, de resterende erwten en bladeren van de laurier en licht rammend. Het is niet nodig om de container met een trekkoord te vullen, maar leg het product gewoon op de hangers.

rundvlees stoofpot in een snelkookpan thuis

Sluit de blikken met deksels en plaats ze op de standaard in de snelkookpan. Giet er nu vodichku in dat het ongeveer drie centimeter is dat de top van de glazen containers niet bereikt. Sluit het deksel van de snelkookpan en plaats het op het fornuis, en zet de modus op "2". We wachten terwijl in een snelkookpan water begint te koken en het apparaat zal de benodigde temperatuur typen over wat de gerezen klep zal getuigen, we verminderen de hittesterkte tot het minimum en we bereiden een stoofpot voor anderhalf uur. Nadat de tijd is verstreken, zet u het vuur uit en laat u de snelkookpan op kamertemperatuur zonder deze te openen. Pas daarna verwijderen we de containers met het werkstuk van het apparaat en slaan het op.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − 55 =