Meidoorn voor de winter – kookrecepten

meidoornrecepten voor de winterkoken

Iedereen kent de geneeskrachtige eigenschappen van meidoorn, die al lang wordt gebruikt door farmaceutische bedrijven, die van fruit de populaire en effectieve medicijnen produceren. Aanzienlijke waarde hebben ook thuis voorbereidingen van aantrekkelijke felrode bessen.

Wat kan er in de winter uit de meidoorn worden bereid en hoe het goed te doen, met behoud van het maximum aan nuttige en helende eigenschappen van bessen? Dit is wat we verder zullen bespreken, en we zullen enkele van de beste eenvoudige recepten aanbieden.

Compote van meidoorn voor de winter - een eenvoudig recept om te koken

ingrediënten:

Berekening voor één blik van 3 liter:

  • meidoorn vers - 400 g;
  • gezuiverd water - 2 liter;
  • zandsuiker - 240 g;
  • citroenzuur - 1 middelgrote snuifje.

voorbereiding

Het oogsten van compote van meidoorn is uiterst eenvoudig. Het belangrijkste is om te kiezen voor rijp, rijk rood fruit, zonder gebreken en beschadigingen. We spoelen ze onder stromend water, haal de stengels weg en laat ze een beetje uitdrogen. Nu verspreiden we de meidoorn in droge en gesteriliseerde potten en vullen het gekookte water met gezuiverd water. We bedekken de vaten met steriele doppen en laten ze vijfentwintig minuten liggen.

Aan het einde van de toegestane tijd, draineren we het water, voegen een snufje citroenzuur toe en laten het opnieuw koken. Giet in de pot de benodigde hoeveelheid kristalsuiker. Vul de lege plekken met kokend, aangezuurd water, verzegeld verzegeld, draai de bodem naar boven en wikkel het grondig met een warme deken of deken voor langzaam afkoelen en natuurlijke zelfsterilisatie.

Desgewenst kunnen de vruchten van meidoorn worden aangevuld met appels, zwarte appelbes of andere nuttige bessen, waardoor de smaak van de staaf wordt gediversifieerd.

Hoe jam voor de winter uit de meidoorn te bereiden?

ingrediënten:

  • meidoorn (geschild) - 995 g;
  • zandsuiker - 995 g;
  • citroenzuur - 1 middelgrote snuifje.

voorbereiding

Net zoals voor compote, voor de bereiding van jam, is het noodzakelijk om de rijpe en hoogwaardige meidoornvrucht te kiezen, te wassen en te drogen. Nu bewaren we elke bes van stengels en staarten, in tweeën gesneden en de botten schraapselend. Pulp lag in een kom, geschikt om er jam in te bakken, en giet suiker. Het gewicht van de laatste en reeds gepelde meidoornvrucht moet ongeveer hetzelfde zijn. We geven preforms een tijd om te brouwen onder kameromstandigheden en helften meidoorn om het sap te isoleren.

We plaatsen het vat op het fornuis en verwarmen de inhoud onder regelmatig roeren totdat alle suikerkristallen zijn opgelost en de snacks koken. Schakel na vijf minuten het vuur uit en laat de meidoorn in de siroop afkoelen.

Verwarm opnieuw de basis van de jam aan de kook, kook gedurende vijf minuten en koel af, laat het op het vuur. Daarna kook je de delicatesse voor de laatste keer, we vullen het in dit stadium aan met citroenzuur, roer het, zodat alle kristallen volledig zijn opgelost en over droge en steriele glazen potten zijn gegoten. Nadat de vaten langzaam ondersteboven zijn afgekoeld onder de warme deken, sturen we ze voor opslag naar andere bereidingen in de voorraadkamer.

Hoe haagdoorn te drogen voor de winter?

Als er geen tijd is om te oogsten van de meidoorncompote of jam, bewaar dan waardevolle vruchten voor de winter door te bevriezen of te drogen. Vragen mogen niet bij bevriezing voorkomen. Maar om de meidoorn goed te drogen, moet je enkele subtiliteiten weten.

Gewassen en gedroogde vruchten van meidoorn, indien mogelijk, en gunstige weersomstandigheden, kunnen worden gedroogd in direct zonlicht, verspreid over een weefsel gesneden in één laag. En in een appartement of bij saai en koud weer, is het beter om hiervoor een oven of een elektrische droger te gebruiken. De temperatuur tijdens het drogen moet op het niveau van zestig graden zijn.

Van tijd tot tijd controleren we de gereedheid van gedroogde meidoorn, nadat we verschillende vruchten in de palm van je hand hebben geperst. Als ze bij elkaar blijven, gaan we verder drogen. De resterende exemplaren op de palm afzonderlijk geven de juiste mate van gereedheid aan. Nu is het noodzakelijk om het werkstuk in een tissue of papieren zak te plaatsen en het op een droge plaats te plaatsen en te beschermen tegen geurgeuren.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: