deeg voor manti in Oezbeekse recept

Manti - een gerecht dat veel voorkomt onder de volkeren van Centraal-Azië. De grootte van de mantel is 3-4 maal meer gebruikelijk voor ons pelmeni. Maar het verschil is niet alleen dit. Vulling voor mantels wordt genomen door schapenvlees en niet door een vleesmolen gescrold, maar met de hand gehakt. Naast vlees in de vulling vaak gekookt gekookte erwten, vers gesneden greens (brandnetel, alfalfa). De greens worden eerst gebroeid en vervolgens gefrituurd in plantaardige olie. Het deeg wordt vers gemaakt, vaak alleen bestaande uit water en bloem. Bereid de manti niet in een pot kokend water, maar op een stoom in een speciale cilinder met meerdere niveaus, waarbij het water alleen aan de onderkant zit.

Dit alles verwijst natuurlijk naar de traditionele manier van koken. Veel huisvrouwen in andere landen hebben dit gerecht aangepast op basis van de bestaande realiteit. In plaats van schapenvleesgehakt wordt rund, varken, kalkoen, kip of gemengd in verschillende combinaties gebruikt. Als supplement zijn de gebruikelijke groenten en greens. En om te koken, is een steamer of een multivark met een vergelijkbaar regime voorzien. Niet minder divers en manieren om het deeg te bereiden. Vandaag hebben we de meest voorkomende recepten voor de manteltest in Oezbeeks verzameld. Producten hiervoor zijn heel eenvoudig.

Lees en ontdek hoe je deeg kunt maken voor manti.

Mantydeeg - kookrecept

ingrediënten:

 • tarwebloem - 1 kg;
 • eieren van kip - 2 stukken;
 • olijfolie - 40 ml;
 • water 400 ml;
 • zout - 1 eetl. lepel.

voorbereiding

We nemen diepe gerechten en zeven daar het meel, verzadigen met zuurstof. In de gevormde heuvel maken we een verdieping. We breken beide eieren in. Meng het water met zout en olijfolie. Het water voor deze test heeft verkoudheid nodig. Als je een warm drankje hebt, plaats dit dan van tevoren in de koelkast. Begin langzaam het water in te gieten en roer met een lepel. Leg de lepel en kneed het deeg met je handen. Snij een stukje voedselfolie af, leg het deeg erop en wikkel het in. Laat het liggen. Reinigen op een warme of koude plaats is niet nodig, genoeg normale kamertemperatuur. Na 30 minuten kun je het deeg pakken en er manti van koken.

Correct deeg voor manti

ingrediënten:

 • water 250 ml;
 • bloem - 500 g;
 • zout - een derde van een lepel;
 • Zonnebloemolie - 20 ml.

Echte kenners van bidsprinkhanen weten dat het meten van de producten voor een test niet logisch is. Meel heeft een ander vochtgehalte, een andere hoeveelheid gluten. Dit verschil hangt slechts in geringe mate van de variëteit af. De belangrijkste invloed is de plaats van groei van tarwe, de manier van opslag en zelfs ... de stemming van de kok! De laatste is natuurlijk een grap, maar toch dragen ervaring en culinaire vaardigheden bij. Het deeg moet worden gevoeld, begrepen, dan zullen alle producten ervan uitstekend zijn.

Dus neem de bloem en zeef het in een kom of een diepe plaat. Hiervoor gebruiken we een zeef met kleine gaatjes. Los het zout op in het water, voeg de olie toe en meng. Giet deze vloeistof in de bloem en kneed het deeg. We heffen het op en slaan het tegen de tafel. Dus herhalen we verschillende keren. Door deze methode wordt het deeg plastic. We kneden het met de hand en vormen een cake. We verpakken de platte koek in een bundel. We doen het in een kom, bedekken het met een licht servet en laten het liggen. Een half uur is genoeg om de test perfect te maken voor het maken van manti.

Manty - klassiek recept

ingrediënten:

mantie recept klassieker

 • water - 1 glas;
 • bloem - 2,5 glazen;
 • zout - een derde van een lepel.

voorbereiding

We koelen het water in de koelkast. Giet het zout eruit en begin met het toevoegen van bloem terwijl u het zeven. Roer alles door met een eetlepel en ga daarna handmatig kneden. Wacht lange tijd, zodat het deeg wordt opgenomen door zuurstof en zo elastisch mogelijk wordt - dit is een heel belangrijk punt. Leg het deeg vervolgens in een kom, bedek het met een dun servet en vergeet het "- het moet minstens 30 minuten liggen, zodat het gluten gezwollen is. Hierna ga je verder met het vormen van manti. Ze kunnen worden gemaakt met vlees met veel uien of groenten.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 86