schnitzels met mayonaise

Je kunt koteletten eten, ze kruiden met mayonaise, en je kunt mayonaise opnemen in de ingrediënten, en dan zullen schnitzels bijzonder zacht, zacht en sappig zijn. Natuurlijk, om ze echt verfijnd te laten uitkomen, is het beter om zelfgemaakte mayonaise te gebruiken zonder de verschillende onaangename additieven die nog onbekend zijn hoe ze zich zullen gedragen en wat er zal veranderen na een hittebehandeling. Als u kant-en-klare mayonaise gebruikt, probeer dan op zijn minst het product met de minste hoeveelheid schadelijke stoffen te kiezen (lees de samenstelling op het etiket). In ieder geval is de keuze aan u.

Koteletten met mayonaise kunnen worden bereid met gehakt vlees, bij voorkeur met een laag vetgehalte.

Recept voor kipfilet met mayonaise

ingrediënten:

  • fijngehakt groot of middelmatig malen van kippenvlees (bij voorkeur van kippenborst) - 500 g;
  • eieren van kip - 1-2 stukken;
  • mayonaise - 2-4 eetlepels;
  • zetmeel - 2-3 eetl. lepels;
  • greens van dille of peterselie;
  • vers gemalen peper;
  • plantaardige olie of vet om te frituren;
  • zout.

voorbereiding

We zullen de greens wassen, krachtig een paar keer schudden en fijn hakken. Aan de kippenvlees, voeg de mayonaise, eieren, zetmeel (om niet te kruipen), groen, peper en licht toe te voegen. Meng goed, je kunt, met een mixer, - dus koteletten zullen schitterender en luchtiger worden.

We verwarmen de plantaardige olie of het vet in een koekenpan. We vormen schnitzels en bakken ze op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Verminder het vuur en hijgt onder het deksel gedurende ongeveer 8-12 minuten, kipfilet met mayonaise om klaar te maken (indien nodig, draai de spatel om). Kipschotels met mayonaise kunnen worden geserveerd met elk bijgerecht, groentesalades en lichte lichte tafelwijn.

Je kunt vispasteitjes koken met mayonaise. In deze variant is het beter om magere vis met een laag vetgehalte te gebruiken, zoals baars, heek, koolvis, schelvis of zoetwaterarme vis (snoekbaars, snoek). Het blijken prachtige schnitzels van kabeljauw.

Gebruik de verhoudingen van het bovenstaande recept om gehakt vlees met vis te vervangen. Het verdient meer de voorkeur om schnitzels met mayonaise in de oven te bakken.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 6