koekjes van Leningrad

Liefhebbers van heerlijke bakproducten kunnen dit originele recept niet passeren. "Leningrad" -koekjes vormen een buitengewone combinatie van het meest delicate koekje, bedekt met knapperige korst. Zo'n delicatesse is perfect bewaard en is aangenaam, niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen.

Het recept voor de koek van Leningrad

ingrediënten:

  • ei - 3 stukken;
  • kristalsuiker - 250 g;
  • bloem - 250 g;
  • zout - snuifje.

voorbereiding

Eiwitjes worden dus zorgvuldig gescheiden van de dooiers, gooien de eerste snuf zout en kloppen de mixer in een dik dik schuim. In een aparte kom, combineer de dooiers met suiker en wrijf alles grondig met een vork totdat de kristallen oplossen. Giet vervolgens, in porties, het gezeefde tarwebloem en meng de garde zodat er geen klonters verschijnen. Meng nu beide eimassa's tot een homogene staat. De pan is bedekt met perkament, we spreiden het deeg in een zak van een banketbakker en persen kleine koekjes uit. Strooi ze over de poedersuiker en laat ongeveer 2 uur staan. Oven als volgt, verwarm opnieuw en stuur een bakplaat. Na ongeveer 10 minuten zijn koekjeskoekjes klaar.

Cake van het koekje van Leningrad

ingrediënten:

  • koekjes "Leningradskoe" - 200 g;
  • zure room magere - 500 ml;
  • poedersuiker - 180 g;
  • ingeblikte ananas - 5 ringen;
  • Melkchocolade - ter decoratie.

voorbereiding

Om een ​​luchtroom te maken, slaat u de zure room met een mixer met suikerpoeder om een ​​zachte en donzige massa te krijgen. Met de ingeblikte ananas laat je de vloeistof weglopen, snijd je de ringen in stukjes, leg je ze op een zeef en laat je ze alle extra sap opstapelen. Neem nu een handige afneembare ovenschaal en bedek deze met een film. cake van Leningrad-koekjes Elk koekje wordt afwisselend in de eerder bereide zure room gedompeld en gelijkmatig in de vorm verspreid, in een poging alle holtes te vullen. Bedek vervolgens de laag koekjes met gesneden fruit en bedek met een kleine hoeveelheid room. Leg dan opnieuw een laag koekjes en daarop - alle resterende room. Bedek het formulier met een voedselfilm en verwijder het de hele nacht in de koelkast. Als je niet zoveel vrije tijd hebt, kun je een traktatie slechts 4-5 uur in de kou laten staan, maar dan wordt het niet zo doorweekt en zacht. Kant en klare cake netjes los van vorm, verwijder de film, strooi aan alle kanten met geraspte chocolade en versier naar eigen smaak.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − 41 =