Kikkererwten met vlees

kikkererwten met vlees

Kikkererwten (andere namen: nagut, nahat, Turkse erwten of schapelerwten) - een plant uit de vlinderbloemigenfamilie, een van de oudste landbouwgewassen. De oorsprong van kikkererwten is het Midden-Oosten, nu is het populair in veel andere landen met een warm en gematigd klimaat. Zaden - bonen van kikkererwten zijn een waardevol voedingsproduct met plantaardige eiwitten, vezels, verschillende vitamines en minerale verbindingen, zeer nuttig voor het menselijk lichaam. Nut is een uitstekend product voor vasten en vegetariërs van verschillende soorten. Van de bonen van kikkererwten koken hummus en falafel en andere verschillende gerechten. En de gekookte erwten van kikkererwten worden perfect gecombineerd met het vlees van verschillende dieren, er zijn veel recepten bekend, meestal traditionele, getest door de tijd. Bij de volgende campagne voor producten zoeken we een hoogwaardige kikkererwt, bereiden deze geduldig voor (het is niet snel) en genieten van heerlijke, voedzame en gezonde gerechten.

Vertel je hoe je kikkererwten met vlees moet koken.

Algemene tips voor het koken van kikkererwten

Omdat het koken van kikkererwten een lang proces is voor de implementatie van de meeste recepten, is het beter om het apart te koken en het vervolgens te combineren met apart gekookt vlees.

Voor het koken, moet het minstens 3 uur (bij voorkeur 8-12) worden geweekt in koud of heet water. Dit wordt gedaan zodat de bonen goed opgezwollen zijn, zodat ze sneller lassen. Als u het proces wilt versnellen, voeg dan 1 theelepel baking soda toe aan de container met geweekte kikkererwten, voordat u water bereidt met zout en kikkererwten spoelt met kokend water of koud water.

voorbereiding

Gezwollen en gewassen kikkererwten in een ketel of pan worden uitgegoten met schoon, koud water, aan de kook gebracht en naar een vergiet gegoten (dit wordt gedaan om het mogelijke effect van winderigheid na het eten te verminderen). Giet opnieuw de kikkererwten met schoon water en kook tot het klaar is op laag vuur, bedek het deksel, roer soms. Meestal worden kikkererwten gekookt gedurende minstens 2 uur. Wij proeven het, als u er klaar voor bent, kunt u beginnen met het bereiden van gerechten met vlees. Kook in een kleine hoeveelheid water, giet indien nodig. Als kikkererwt in een vloeistof is terechtgekomen, kan het worden gedraineerd of worden gebruikt voor sauzen of soepen, zoals u wilt.

Kippensoep met vlees

ingrediënten:

 • Gekookte kikkererwten - 300 - 400 g;
 • gekookt kippen- of kalkoenvlees ontpit - ongeveer 300 - 400 g;
 • pure bouillon, waarin dit vlees gekookt was - tot 1,5 liter;
 • wortels of muscat squash - ongeveer 150 g;
 • peper zoet rood of geel - 1-2 stuks;
 • knoflook - 2-3 teentjes;
 • verse groenten (waaronder luchok, peterselie, basilicum, koriander, enz.).

voorbereiding

Doe in een pan de pure bouillon en doe er kikkererwten en vlees in, in kleine stukjes gesneden, evenals een pompoen of wortels (snijd met een mes, gebruik geen rasp). Kook op laag vuur gedurende 10 minuten, leg dan de geplette paprika en kook nog 8-10 minuten. We geven de soep ongeveer 10 minuten en schenken in porties, besprenkelen met geplette kruiden en knoflook. Je kunt de soep kruiden met hete rode peper of een mengsel van curry. Je kunt zure room apart serveren.

Opgemerkt moet worden dat ongeveer volgens de opzet van dit recept het mogelijk is om soortgelijke soepen van andere vogels en dieren te bereiden. In de soep kan ook worden ingevoerd, aardappelen en broccoli.

Kikkererwten met gestoofd vlees

ingrediënten:

 • vlees (beter lamsvlees of rundvlees, het is mogelijk met botten, ribben, bijvoorbeeld) - ongeveer 600-800 g;
 • vet is oververhit of plantaardige olie;
 • klaar gekookt - ongeveer 600 g;
 • uien - 1-2 stuks;
 • wortelen - 1-2 stukjes;
 • specerijen droge grond;
 • knoflook;
 • verse kruiden (peterselie, koriander, basilicum, enz.).

voorbereiding

We sudderen het vlees in een ruime ketel of pan. Verwarm het vet of de olie voor en bak de gehakte uien lichtjes. We verminderen het vuur, soep met kikkererwten en vleesvoeg wortels en vlees toe, in kleine stukjes gesneden. We koken alles samen en sluiten het deksel.

Varkensvlees en kalfsvlees, jong lam dat gedurende ongeveer een uur gestoofd is. Rund en lam (van volwassen dieren) - tot 2,5 uur. Indien nodig kunt u water in het water gieten. Stoof met de toevoeging van kruiden tot de gewenste mate van zachtheid van het vlees, als je wilt, gedurende 10-15 minuten voor het einde van het proces, kun je een verscheidenheid aan geplette groenten, tomatenpuree, zout toevoegen. Aan het eind van het proces stoppen we de ketel met gestoofd vlees klaar om te zeuren, allemaal samen voor nog eens 2-5 minuten. Enigszins cool. Bij het opdienen bestrooi met gehakte kruiden en knoflook.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 10 = 20

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: