jam van gele pruim

Pruimen – lekker en gezond fruit rijk aan vitamine A en C. Daarnaast hebben ze een mild laxeermiddel en antiseptische eigenschappen, zodat ze op te eten, te desinfecteren we de mond en spijsverteringsstelsel. Hieronder zullen we u vertellen hoe u jam van gele pruimen kunt bereiden.

Recept van jam uit gele pruim met noten

ingrediënten:

 • gele pruimen – 2 kg;
 • suiker – 6 glazen;
 • walnoten – 180 g.

voorbereiding

Pruimen zijn behoorlijk van mij, we verwijderen de staarten en botten. Walnoten gevuld met water en geef ze een half uur lang een standje. We zetten de pruimen in een bakje of een pan, giet er ongeveer 50 ml water in. Kook ongeveer 20 minuten, giet daarna de suiker en kook 40 minuten onder roeren. Giet het water uit de moeren en giet de kernen in de gootstenen. Na het koken nog 12 minuten laten koken en vervolgens onmiddellijk op de potten en kurk leggen.

Jam van kleine gele pruim

ingrediënten:

 • pruim geel – 3 kg;
 • pectine – 2 sachets;
 • suiker – 1 kg.

voorbereiding

Pruimen worden gewassen en in een pan gegoten. Laat ze op laag vuur koken en veeg door een vergiet om botten en schillen van elkaar te scheiden. Voeg in de resulterende pulp pectine toe en geef de massa opnieuw aan de kook. Voeg nu suiker toe, roer en laat ongeveer 3 minuten sudderen. Jam is klaar. Als dit een leegte voor de winter is, dan plaatsen we het in potten en sluiten het met deksels.

Jam van gele pruim

ingrediënten:

 • gele pruimen – 1 kg;
 • suiker – 1 kg.

voorbereiding

Pruimen zijn van mij, we geven ze een beetje droog, verdelen in tweeën en verwijderen de botten. Plaats het voorbereide fruit in een container, waar we jam maken (het is beter dat het een geëmailleerde container is) en giet er suiker uit. We gaan weg, terwijl pruimen geen sap gaan maken. Leg de jam daarna op laag vuur aan de kook en roer. Nogmaals, we laten de klok op 8 staan. Daarna brengen we de massa opnieuw aan de kook en laten we deze een paar uur staan. We herhalen de procedure totdat elke gesneden pruim doordringt met suikerstroop. Daarna verspreiden we het over de potten en bedekken het met hoezen.

Jam van gele pruimenplakken

ingrediënten:

 • pruim geel – 1 kg;
 • water – 200 ml;
 • kristalsuiker – 1 kg;
 • sinaasappelschil – 20 g;
 • voedingssoda – 5 g;
 • water om in te weken – 1 liter.

voorbereiding

Gewassen pruim gedrenkt in natriumbicarbonaatoplossing (5 g natriumhydroxide opgelost in 1 liter koud water) gedurende 2-3 minuten. Vervolgens wordt de oplossing afgetapt en met de gootsteen grondig de resten frisdrank afgespoeld. Verwijder vervolgens de steen. De geëmailleerde houder stromende water, voeg suiker, gewicht brand gestoken en verwarmd om het oplossen van de suiker te voltooien. Pour plakjes pruimen jam geven kook, zet het vuur en laat 12 uur bij Daarna papier opnieuw in brand gestoken, breng aan de kook en kook 2 minuten al roerend zachtjes. Opnieuw laten we uur op 10. sinaasappelschil in reepjes gesneden en in slaap vallen in een groot aantal pruim, wederom geef het aan de kook en kook op laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten en verwijder het schuim en jam ontleden aan de oevers en oprollen of anders gesloten kapron deksels en verzonden naar de opslag.

Jam van gele pruim “pyatiminutka”

ingrediënten:

jam van gele pruim vijf minuten

 • pruim geel – 1 kg;
 • suiker – 500 g.

voorbereiding

Plum wassen, verwijder de botten en snijd in plakjes het vlees, dan doorspekt ze met suiker en laat te laten het sap. Dit kan gemiddeld 4-5 uur duren. Als het sap heel weinig uitkomt, giet dan een beetje water. We brengen pruimenconfituur op laag vuur aan de kook en koken gedurende 5 minuten, zachtjes roeren en het schuim verwijderen. Schakel vervolgens het vuur uit en laat de jam 3 uur staan, totdat deze volledig is afgekoeld. Nogmaals, herhaal de procedure en daarna verspreiden we de jam over de blikjes, sluiten het en sturen het naar de opslag.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2