hoe thee op te slaan

Thee is een unieke drank. Het bevat ongeveer 300 stoffen die voor een persoon nodig zijn, dus goede thee wordt altijd met plezier genoten: thuis, op het werk en op een feest. Maar waarom verliest thee soms zijn smaak en smaak?

Alle soorten thee (zonder toevoegingen) zijn bladeren van een boom van dezelfde soort. Thea sinensis.

De smaak en het aroma van thee hangen niet alleen af ​​van de locatie van de plantage, de timing en methoden voor het verwerken van theeblaadjes, drogen en fermenteren, manieren van brouwen, maar ook van het bewaren van thee.

Droge thee is een zeer delicaat product en de kwaliteit beïnvloedt waar thee te bewaren.

In de lucht verliest thee gemakkelijk etherische oliën, waardoor we van het aroma genieten. Thee absorbeert snel alle geuren, vocht. Van zonlicht in zich, enzymen breken, vitamines – vooral C, die in verse thee is meer dan in citroen. Verzamel tannines en geef een specifieke bittere smaak. Als het te koud of te warm is, treden onomkeerbare processen op met eiwitten en aminozuren (tot 25%) en verliest het zijn basiskwaliteiten. De optimale temperatuur van thee-opslag is 17-20 graden.

Als de opslag niet goed wordt opgeslagen, kan de thee van de hoogste kwaliteit zijn aroma en basisvoordelen ‘s nachts verliezen. Smaak zal slechter zijn dan laaggradig, maar correct opgeslagen.

Hoe thee op te slaan op de juiste manier?

Vaak wordt thee opgeslagen in magazijnen en in winkels, naast specerijen, huishoudelijke chemicaliën of in vochtige ruimtes. Thuis wordt een pak thee bewaard in de keuken naast de kachel. Dit is niet toegestaan.

De belangrijkste voorwaarde voor een goede opslag is een gesloten verpakking, geen geur en vocht. In China, Japan en Rusland werd thee opgeslagen en gebrouwen in aparte ruimtes van de keuken – theehuizen en kamers. Ze bewaarden de theebladeren in dozen die met canvaszakken werden gedragen. In porseleinen of donkere glazen theepotten met strakke kappen in een kast of kast.

Nu zijn er verschillende blikken voor het bewaren van thee: porselein, vertind metaal met strakke deksels, waar thee op te slaanfolie met klemmen. Koop geen plastic flessen voor thee, zelfs niet erg mooi. De thee in haar zal stikken. Bewaar niet in PE-verpakkingen en kranten – het zal vocht en geur van de drukinkt opnemen en beschimmelen.

Open de verpakking voorzichtig, zodat je hem daarna goed kunt afsluiten met de rest, maar het is beter om in een theepot met een strak deksel te gieten.

Thee zal zijn smaak al vele jaren niet verliezen als je de regels van zijn opslag volgt en dan kun je op elk moment genieten van deze magische drank, opladen met kracht, vreugde en gezondheid.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 3 = 4