hoe je reuzel thuis kunt roken

Van de vele manieren om vet te koken, blijft roken het meest tijdrovend. Maar het verbazingwekkende resultaat van snacks moedigt aan om mogelijke moeilijkheden te overwinnen en stimuleert om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om die zeer ideale smaak na te bootsen.

Hieronder zullen we u vertellen hoe u reuzel moet roken in een appartement in de oven en moet u de variant van het gerecht in de uivormige schaal beschouwen.

Hoe rook ik reuzel thuis in de oven - een recept?

ingrediënten:

 • vet - 2-2,5 kg;
 • knoflook - 5-7 tanden;
 • kristalsuiker - 50 g;
 • zout - 150 g;
 • laurierblaadjes - 3 st.;
 • erwten van zwarte peper - 20 g.

voorbereiding

Maak eerst een pittig mengsel voor het vooraf marineren van het vet. Om dit te doen, schoon en minuscule de knoflook, en laurierblaadjes en erwten van zwarte peper gewreven in een vijzel of geplet op een andere handige manier. Meng vervolgens de resulterende massa met de bereide gehakte knoflook, voeg zout en kristalsuiker toe, meng grondig en laat enkele minuten staan.

Was ondertussen het stuk spek en droog het af en wrijf het dan aan alle kanten met een echt pittig mengsel. We plaatsen het werkstuk in een zak met sluitingen en sluiten het, waarbij de lucht maximaal wordt voorgeëxtrudeerd. We plaatsen de marinage zeven dagen in de koelkast, openen de zak elke dag, laten de gevormde vloeistof leeglopen en pakken weer in, niet te vergeten om overtollige lucht kwijt te raken.

Aan het einde van de toegewezen tijd spoel je het geanaliseerde reuzel spek uit de overblijfselen van zout en specerijen en veeg je het droog. Leg het daarna op een rooster met een bakplaat vanaf de bodem en zet het een dag in de koelkast, zodat het glas te veel vocht bevat.

Ga nu direct door met het roken van vet. Hiervoor hebben we een diepe vuurpot met een speciaal rooster nodig. We voeren de onderkant 'kruislings' langs met lange vellen folie, zodat ze aan de zijkanten met grote marge hangen en de zijkanten en onderkant van het vat volledig bedekken. Giet dan een laag kersen- of appelchips en zet het convex gedeelte van het rooster op. Nu plaatsen we er een stuk vet op met de schil omhoog, we keren de randen van de folie om en verzegelen ze zodanig dat boven het vet een soort folieshuis uitkomt, waarvan het dak op geen enkele manier het vet mag raken.

Daarna zetten we de constructie op het middelste vuur van de twee branders en warmen op tot rook uit de naden van de folie sijpelt. We houden het hele systeem nog vijf minuten in brand en zetten het vervolgens vijf uur in een voorverwarmde oven van 65 graden en een gerookte salo. De ovendeur moet tegelijkertijd open zijn.

Als je klaar bent, draai je de folie om en laat je het vet volledig afkoelen. Nu pakken we het vet in met een film en leggen we het voor de nacht in de koelkast. Indien gewenst, kunt u de huid van tevoren afknippen.

Hoe het reuzel thuis te roken in zakjes?

ingrediënten:

 • reuzel - 1,2 - 1,6 kg;
 • knoflook - 5-7 tanden;
 • uiveldtoppen - 2 handvol;
 • water - 1 l;
 • zout - 0,5 kop;
 • laurierblaadjes - 3-4 stukjes;
 • erwten van zwarte peper - 15-20 st.

voorbereiding

De bodem van een geschikte container is bekleed met uivlies, we gooien er laurierblaadjes, erwten van zwart Hoe te roken reuzel in uipappeper en zout, giet water en warm aan de kook. In de resulterende pekel onderdompelen we het vet zodat het volledig wordt bedekt en gekookt na tien minuten koken. Draai vervolgens de plaat uit en laat het vet in de pekel tot het afkoelt op kamertemperatuur en nog eens vierentwintig uur in de koelkast.

Nadat de tijd is verstreken, extraheren we het vet uit de pekel, plaatsen het in een vergiet en laten het goed afvloeien. Wrijf vervolgens de homp van alle kanten vooraf, schoongemaakt en geperst door de pers met knoflook, omwikkeld met folie of perkamentpapier en nog eens 24 uur in de koelkast geplaatst. Nu is het werkstuk klaar, u kunt het proberen en voor opslag is het beter om het in de vriezer te leggen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − 27 =