Hoe paddestoelen te zout - verschillende manieren om een ​​bosoogst te oogsten | actualidadypolitica.com

Hoe paddestoelen te zout – verschillende manieren om een ​​bosoogst te oogsten

Hoe paddestoelen te zout - verschillende manieren om een ​​bosoogst te oogsten

Zowel beginnende champignonplukkers als doorgewinterde liefhebbers van rustige jacht zullen geïnteresseerd zijn in informatie over het paddenstoelenzout, welke soorten geschikt zijn voor dit soort knuppels en hoe ze van tevoren kunnen worden klaargemaakt voor het zouten. Een eenvoudige en betaalbare manier om de geoogste hoeveelheid paddestoelen te verwerken, zal uw menu aanvullen met een uitstekende snack.

Welke paddenstoelen worden gezouten?

Nadat u het bos vol geurende geuren van de geur van het bos hebt ingetikt en ze begint te verwerken, is het belangrijk om te begrijpen welke paddenstoelen worden gezouten voor de winter en welke moeten worden achtergelaten, gebruik ze in alledaagse culinaire gerechten.

 1. Uitermate geschikt voor het beitsen van alle champignons: champignons, sproeten, ryzhiki, cantharellen, serushki, russula, herfstpaddestoelen en champignons.
 2. Van de buisvormige gezouten champignons, podberezoviki, boletus, mossen en boter.
 3. De leider in smaakkenmerken, die paddestoelen krijgen na het zouten, en volgens de waardevolle eigenschappen die erin zitten, zijn paddenstoelen. Deze soort, hoewel het een lange voorbereiding en weken vereist, maar om te zouten is ideaal.

Hoe champignons bereiden voor het beitsen?

hoe paddenstoelen te bereiden voor het beitsen

De bereiding van champignons voor zouten is een belangrijke fase en het uiteindelijke resultaat hangt af van de kwaliteit van de prestaties. De technologie voor het verwerken van het basisproduct is volledig afhankelijk van de soort en variëteit van schimmelmonsters.

 1. Fungi mlechniki: champignons, sproeten, serushki vereisen een voorbereidende lange weken om van de inherente bitterheid in melkachtig sap af te komen. Om dit te doen, worden de bereide gezuiverde van de verontreiniging en de voorgewassen champignonmassa gedurende ten minste drie dagen in gezouten water gehouden. Water verandert op hetzelfde moment zo vaak mogelijk, maar minstens drie keer per dag.
 2. Plaatvormige paddenstoelen zijn niet gesorteerd op grootte, maar ze zijn er zeker van dat ze van de poten af ​​raken.
 3. Buisvormige paddestoelen kiezen kleine of gesneden in verschillende delen voor betere prosolki.
 4. Vaak worden champignons gekookt tot ze klaar of half klaargemaakt zijn, en voegen een beetje zout toe aan de smaak.

Gezouten paddenstoelen - goed en slecht

gezouten paddenstoelen goed en slecht

De voordelen van gezouten paddenstoelen zijn al lang bewezen door voedingsdeskundigen en is te wijten aan het hoge gehalte aan eiwitten, allerlei soorten vitamines en mineralen in het product.

 1. Het product is een voedzaam en caloriearm alternatief voor vlees, waardoor het bij het afvallen onmisbaar is voor een dieetmenu.
 2. Het hoge gehalte aan waardevolle vitamine PP in het product zal de werking van het cardiovasculaire systeem verbeteren.
 3. Paddenstoelen - een van de weinige bronnen van zonne-vitamine D, die volledig is geconserveerd in zout.
 4. Gezouten paddenstoelen en cantharellen bevatten een natuurlijk antibioticum dat verschillende bacteriële infecties helpt behandelen of hun uiterlijk kan voorkomen.
 5. Alle dezelfde paddenstoelen worden in de volksgeneeskunde beschouwd als de beste preventie tegen het verschijnen van urolithiasis.
 6. Ondanks de massa aan waardevolle eigenschappen, kunnen gezouten paddenstoelen niet worden gebruikt voor exacerbaties van gastro-intestinale ziekten of met verzwakte spijsvertering.

Hoe champignons te zouten voor de winter?

hoe paddestoelen te zouten

Elke zuring van champignons voor de winter heeft zijn eigen individuele kenmerken, evenals gemeenschappelijke punten die kunnen worden toegepast op de uitvoering van een ander recept.

 1. Paddestoelen moeten worden uitgezocht, worm of verwend fruit verwijderen.
 2. De geselecteerde monsters worden gereinigd met een borstel, spons of mes en in de aanwezigheid van sterke verontreinigingen of zand grondig gewassen onder stromend water.
 3. Wanneer gebruikt als een basiscomponent voor het zouten van makreel, worden ze gedrenkt in gezouten water gedurende ten minste drie dagen.
 4. Champignons worden 15-20 minuten rauw gezouten of gekookt.
 5. Bij het bestuderen van de manieren om paddestoelen te plukken, kiezen ze voor zichzelf de beste optie, die, indien gewenst, is aangepast aan hun voorkeuren, het toevoegen van andere smaakstoftoevoegingen, kruiden, specerijen, specerijen, kruiden.

Snel inleggen van paddenstoelen

snel beitsen van paddenstoelen

Dit recept helpt je te begrijpen hoe je paddenstoelen kunt zout, zodat je na een paar dagen het eerste monster kunt nemen en kunt genieten van de uitstekende smaak van de snack die je hebt gekregen. Versnel de bereiding van lekkernijen van de vooraf bereide champignons tot ze op de bodem van de fruitlichamen zijn gelegd of zijn neergelaten.

ingrediënten:

 • champignons - hoeveel is beschikbaar;
 • zout - naar smaak;
 • bladeren van bessen, mierikswortel, paraplu-dille, knoflook, laurier, peper.

voorbereiding

 1. Bereide paddenstoelen worden in gezout water gekookt totdat ze op de bodem vallen.
 2. Gooi de paddestoelmassa in een vergiet, doe het in een pan, afgewisseld met groen en gehakte knoflook en podsalivaya-lagen naar smaak.
 3. Druk met een lading op de inhoud van de container.
 4. Zoute champignons duurt 3 dagen bij kamertemperatuur, waarna de snack in de kou wordt gehaald voor opslag.

Paddenstoelen voor de winter op een koude manier plukken - recept

op koude wijze paddenstoelen voor de winter plukken

Om de maximale hoeveelheid waardevolle vitamines te behouden, heeft het de voorkeur om paddestoelen op een koude manier te pekelen. In deze versie kun je niet eerder dan anderhalve maand een snack proeven, maar een lange wachttijd wordt gecompenseerd door de uitstekende smaak van het resulterende voedsel. Rozhiki kan worden gezouten zonder toevoeging van dille en knoflook - hun natuurlijke smaak is op zichzelf ongeëvenaard.

ingrediënten:

 • champignons - 2 kg;
 • zout - 2/3 kop;
 • knoflook - 3-4 tanden;
 • dille - 1 bos.

voorbereiding

 1. Champignons worden op de juiste manier voorbereid en in een geschikte container geplaatst om de hoeden te verzouten.
 2. De lagen worden bestrooid met zout, verschoven met dille en gesneden knoflook.
 3. Druk de paddestoelmassa met een lading in, laat totdat het sap 1-3 dagen onder kamercondities is afgescheiden, daarna worden ze tenminste een maand lang in de kou schoongemaakt.

Champignons op een hete manier plukken in potten

paddestoelen op een hete manier plukken in potten

Verderop hoe u paddenstoelen op een warme manier kunt zout. Deze optie is voor diegenen die bang zijn om het product op te slaan zonder voorafgaande warmtebehandeling. Na het koken in de pekel kan de massa van de paddenstoel worden overgebracht naar blikjes, die na afkoeling van de inhoud in een koele kelder worden gebracht of in de koelkast worden gezet.

ingrediënten:

 • champignons - 2 kg;
 • water - 1 glas;
 • zout - 4 el. lepels;
 • laurier - 2 stuks;
 • kruidnagel en zwarte peper - 6 stks;
 • aalbesbladeren - 4 st.;
 • zaden van dille - 1 tl.

voorbereiding

 1. Bereide paddenstoelen koken 20 minuten in water met zout, het toevoegen van peper, kruidnagel, laurier en dille.
 2. Verdere zouten van paddestoelen op een hete manier zal doorgaan in de potten, waarin de paddestoelmassa wordt overgebracht met pekel.
 3. Na afkoeling van de tanks worden ze anderhalve maand in de kou verwijderd.

Gezouten champignons onder het juk

gezouten champignons onder het juk

Met de klassieke methoden van oogsten en niet alleen onderdrukking gebruiken om paddenstoelen te plukken, zoals een fles gevuld met water, of een zware schone steen, die wordt gelegd over een plaat die het oppervlak van de inhoud van de container bedekt. Gebruik als kom voor augurken speciale houten vaten of geëmailleerde vaten.

ingrediënten:

 • champignons - 2 kg;
 • zout - 100 g;
 • laurier - 2 stuks;
 • dille en bessenbladeren - naar smaak.

voorbereiding

 1. Bereide paddenstoelen worden in lagen gelegd in een geschikte bak waarin elk zout wordt gegoten.
 2. Op de bodem van het vat en op de paddestoelen staan ​​de kruiden.
 3. Bedek de inhoud van de container met schoon gaas of een tissue gesneden, de onderdrukking wordt van bovenaf bepaald.
 4. Laat de paddestoelmassa voor prosolki 1,5 maand in de kou staan, verander het gaas om de 3 dagen om schoon te maken.

Hoe champignons te zouten in een vat voor de winter?

hoe paddestoelen te zouten

De volgende aanbevelingen zullen helpen om kennis op te doen over het paddenstoelenzout op houten tonnen. Eiken containers zijn vooraf geweekt voor zwelling en voorkomen lekkage, waarna ze worden gespoeld met kokend water en frisdrank. Voor extra steriliteit wordt het binnenoppervlak van de vaten ontsmet met jeneverbes.

ingrediënten:

 • champignons;
 • zout - 30-40 g per 1 kg champignons;
 • greens, laurier, peper, knoflook, bladeren en mierikswortel (optioneel) - naar smaak.

voorbereiding

 1. In een bereid eiken vat wordt een laag zout gegoten, zet greens en specerijen naar believen.
 2. Stapel de champignons verder naar beneden en besprenkel de lagen met een steengrof zout.
 3. Zorg dat er een vracht bovenop ligt.
 4. Paddenstoelen gezout in een vat zijn binnen 30-45 dagen klaar voor gebruik.

Gezouten champignons met azijn

gezouten champignons met azijn

De pekel die wordt gebruikt voor het zouten van champignons volgens het volgende recept bevat azijn, wat het mogelijk maakt om een ​​karakteristieke smaak van de knuppel te verkrijgen, om hem te beschermen tegen ongewenste bacteriën en het optreden van een onaangename geur. Het verschil is het proces van het bereiden van een gerecht op een vergelijkbare manier uit de klassieke marinade bij afwezigheid van suiker.

ingrediënten:

 • champignons - 5 kg;
 • azijn - 0,5 l;
 • water - 0,5 l;
 • zout - 60 g;
 • Groenen en kruiden - naar smaak.

voorbereiding

 1. Het beitsen van champignons met azijn begint met de voorbereidende voorbereiding en het koken van het basisproduct totdat het naar de bodem is gebracht en klaar is.
 2. Meng het water en de azijn, voeg zout toe, breng het mengsel aan de kook, giet de pekelpaddestoelen.
 3. Leg de massa over de potten, bedek het losjes en plaats het in de kou voor zouten en opslag.

Beitsen zonder azijn

beitsen van paddenstoelen zonder azijn

Een ander recept voor het zouten van paddestoelen, die geen azijn bevatten, zal later worden gepresenteerd. Paddestoelen kunnen aan het vat worden toegevoegd naarmate de oorspronkelijke paddestoelmassa zich nestelt en nieuwe vruchten worden verzameld, zonder te vergeten nieuwe zoutlagen te gieten en, indien gewenst, aan te vullen met gehakte knoflook, takjes of dilleparasols.

ingrediënten:

 • champignons;
 • zout - 40-60 g per 1 kg grondstoffen;
 • dille en knoflook - naar smaak.

voorbereiding

 1. De gewassen en, indien nodig, gedrenkte paddenstoelvruchten worden in een geëmailleerd vat geplaatst, waarbij zout op de bodem wordt gegoten en de dille wordt gevuld met knoflook.
 2. Giet elke laag van het product met een groot zout.
 3. Druk de massa met een lading in en laat totdat het sap is gescheiden en de champignons worden ondergedompeld in de pekel.
 4. Verwijder na 3-5 dagen de voorvorm 1,5 maand in de kou.

Ingelegde diepgevroren champignons

beitsen van bevroren champignons

Verder over het zouten van bevroren champignons. Deze versie zal doen, als je echt wilt genieten van een heerlijke snack, en voor het oogsten is een nieuw gewas nog ver weg. Een speciale pikante smaak van delicatesse geeft een rafelige wortel van mierikswortel en knoflook. Deze zelfde componenten zullen de ontwikkeling van onnodige bacteriën niet toestaan.

ingrediënten:

 • champignons - 3 kg;
 • zout - 3 el. lepels;
 • kruidnagel en laurier - 2 stuks;
 • mierikswortel root - 40 g;
 • knoflook - 1 kop;
 • suiker en koriander - door knijpen.

voorbereiding

 1. Paddestoelen, niet ontdooien, laten ze in kokend water vallen en 20 minuten gekookt.
 2. Geef de massa af te koelen, meng dan met het zout en de rest van de ingrediënten van de lijst, verspreid naar de oevers.
 3. Voeg bovenop de gefrituurde mierikswortel en knoflook toe, doe de container in de kou.
 4. Na 10-15 dagen kun je gepekelde champignons proberen.

Hoe gepekelde champignons op te slaan?

hoe ingelegde paddenstoelen op te slaan

Het is belangrijk om niet alleen de juiste bereiding van snacks, maar ook de opslag van zoute paddenstoelen thuis in overeenstemming met alle eisen.

 1. Gezouten paddenstoelen worden vaak opgeslagen in dezelfde container waarin het zouten plaatsvond. In sommige gevallen wordt het werkstuk overgebracht naar de blikken, waarbij ervoor wordt gezorgd dat de vruchten volledig zijn bedekt met pekel.
 2. Voor een betere conservering wordt vaak een laag gecalcineerde en gekoelde plantaardige olie in de container met het werkstuk gegoten.
 3. Voor langdurige opslag wordt de snack in een koele kamer met een constante temperatuur van +1 tot +5 graden geplaatst. Het kan een koelkast of een koele kelder zijn.
 4. Je kunt geen paddestoelen, maar ook zout, in metaal of aardewerk bewaren. Ideale containers zijn houten vaten, kuipjes, geëmailleerde of glazen containers. Bij het kiezen van geëmailleerde gerechten, controleer de integriteit van het glazuur en, bij de geringste hint van chippen, op zoek naar een ander vat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 84 = 86

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: