Hoe u groene uien invriest voor de winter

Na een royale oogst verse groenten te hebben verzameld, vergeet niet voor de aanvulling van de wintervoorraden te zorgen, een deel ervan te bevriezen. Voor toekomstig gebruik kunt u peterselie, dille en groene uien invriezen. Over alle details van het werkstuk van de laatste in de vriezer, we zullen verder praten.

Hoe u groene uien invriest voor de winter?

Er zijn verschillende manieren om groen te oogsten met behulp van een vriezer. Elk van deze zullen we later bespreken, maar we zullen beginnen met de meest elementaire - bevriezing van groen in zijn oervorm.

Verzamel de ui zorgvuldig door de meest gezonde en hele veren te selecteren. Selecteer de veren voorzichtig afspoelen en droog dan eerst met een papieren handdoek, en dan gewoon in de lucht, laat de ui een paar uur op een servet. Goed gedroogde veren fijngesneden en opgevouwen in een plastic container of fles. De laatste neemt veel minder ruimte in de cel in beslag. Goed gedroogde ui behoudt alle nuttige eigenschappen en kan indien nodig gemakkelijk uit de container worden verwijderd, zonder te versmelten tot een enkele klont.

Hoe vriest u groene uien en boter in de vriezer?

Een uitstekende manier om de greens in de winter op te slaan kan een eenvoudige bevriezen met boter, met, in aanvulling op de groene uien aan het mengsel, kunt u toevoegen wat je wilt, bijvoorbeeld, de overblijfselen van peterselie, basilicum, koriander, andere kruiden en specerijen.

Neem een ​​zachte boter en combineer het met fijngehakte groene uienpennen. Doe de olie op een van de randen van het blad folie of voedselfolie en rol deze in een worst. De randen van de film worden gefixeerd en bewaar de olie in de vriezer totdat deze nodig is.

Hoe kunt u groene uien invriezen in de winter in ijsvorm?

De uien kunnen ook tot puree worden gemalen en worden bevroren in ijsblokjes of siliconenvormen. Het volstaat om de groene uien samen met een staafmixer te pureren met een snufje zout en een paar eetlepels water. Na het invriezen kunnen de blokjes onmiddellijk worden gebruikt in warme gerechten.

Op dezelfde manier is het handig om sauzen op basis van groen op te slaan, bijvoorbeeld pesto of chimichurri, terwijl u de groene restjes groen opslaat met wat boter, citroensap en hete peper.

Vervolgens bieden we twee opties voor het gebruik van diepgevroren groene uien.

Kippensoep

Het toevoegen van bevroren uien aan warme soepen en jus is de belangrijkste manier om het te gebruiken. Ui heeft geen voorafgaande ontdooiing nodig, wat ongelooflijk handig is: gooi een handvol bevroren veren in de soep en de geur van lentevliegen rondom het huis.

ingrediënten:

 • karkas van kippen - 1,8 kg;
 • tijftakken - 3 stuks;
 • laurierblaadjes - 3 stuks;
 • knoflooktanden - 4 stuks;
 • ui - 80 g;
 • rijst - 90 g;
 • een handvol bevroren groene uien.

voorbereiding

Bind de bladeren van de laurier en takjes tijm met een draad. Zet het geurige boeket op de bodem van de pan met de kip. Giet de inhoud van de pan met water zodat het bedekt. Kook de bouillon van de kip gedurende 1,5 uur, periodiek verwijderen van het geluid van het oppervlak van het water.

Maak de bouillon af en breng hem terug naar de kachel. Doe de rijst erin en kook het graan tot het zacht is. In de finale gooi je de kip en een flinke handvol bevroren veren van uien.

Groene saus

Na het kloppen met een blender met groenten en andere kruiden, verandert de bevroren groene ui in een geurige groene saus, die onmiddellijk kan worden geserveerd met vleesgerechten of wordt gebruikt voor het vooraf marineren.

ingrediënten:

hoe u bevroren groene uien gebruikt

 • paprika - 70 g;
 • bevroren groene uien, peterselie, koriander - 50 g;
 • paarse ui - 45 g;
 • knoflooktanden - 4 stuks;
 • hete peper - naar smaak.

voorbereiding

Plaats de greens in de schaal van de blender met stukjes paprika, uien en knoflooktanden. Liefhebbers kunnen ook peperspaanse peper zetten. Klop tot een gladde massa en klaar!

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 40 = 45