Hoe maak je yoghurt van melk? | actualidadypolitica.com

Hoe maak je yoghurt van melk?

hoe yoghurt van melk te maken

Prostokvasha is een eenvoudige drank van zure melk, die wordt bereid uit melk: gebruikelijke (gestremde melk) of ghee (gefermenteerde gebakken melk) door deze te rijpen met speciale culturen van gefermenteerde melkbacteriën. Thuis yoghurt bereiden is eenvoudig en als u dit zeker weet, keert u niet terug naar het gekochte product.

Hoe maak je yoghurt van melk thuis: een recept

ingrediënten:

  • zelfgemaakte melk - 2 liter;
  • bacterieel zuurdesem.

voorbereiding

Voor de bereiding van yoghurt neem je in principe zelfgemaakte melk, omdat deze het vereiste vetgehalte heeft en goed kan gisten. Als je bang bent voor zelfgemaakte producten, kook dan voordat je de yoghurt kookt de melk, koel dan en breng dan pas de bacteriecultuur binnen.

Dus, nadat de melk de benodigde temperatuur heeft bereikt, en voor zure-melkbacteriën het meestal binnen de grenzen van 40-50 ° C grenst, introduceren we een bacteriële starter. De hoeveelheid zuurdesem van elk merk wordt afzonderlijk berekend en de aanbevelingen staan ​​op het productpakket. De meeste van deze zuurdesems kunnen worden gekocht in apotheken of grote supermarkten. Om het ferment gelijkmatig te verdelen, verdun je het eerst in een kleine hoeveelheid melk en breng je het aan op de totale massa en meng je het grondig.

Nadat het zuurdesem is opgelost, plaatsen we de container met de toekomstige yoghurt op een warme plaats gedurende 12 uur. Nadat de gestremde wrongel is gekruld, koelen we het en gebruiken we het voor het beoogde doel.

Recept voor zure melk op zure room

Prostokvasha op dit uitdrukkelijke recept is tweemaal zo snel bereid als de klassieker, gebaseerd op het zuurdeeg.

ingrediënten:

  • melk - 2 liter;
  • zure room - 1 liter.

voorbereiding

hoe je snel yoghurt kunt maken van melk

Voordat je yoghurt snel van melk maakt, verwarm je het zelfgemaakte melkvet tot een temperatuur van 30 ° C en meng je het vervolgens met zure room in een verhouding van 2: 1. Voor het koken is het beter om glas of enamelware te gebruiken. Wij lossen zure room volledig op met melk en zetten de basis voor onze gestremde melk 6 uur in een bad met warm water. Gedurende de gistingstijd moet de temperatuur van het water in de badkamer constant zijn en gelijk zijn aan 36-38 graden. Als de temperatuur tijdens de zuurdesem wordt verlaagd, wordt de kooktijd verlengd tot 8-10 uur.
Klaar gestremde melk wordt gekoeld en alleen gebruikt of gebruikt als basis voor vele recepten.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: