Hoe koffie thuis te maken in Turkije

Voor degenen die net zijn begonnen met hun kennismaking met de variëteit aan koffie en zijn variëteiten, raden we allereerst aan om te begrijpen hoe je thuis koffie kunt zetten in een Turk. Een eenvoudige eenheid stelt u in staat om de maximale smaak uit de granen thuis te extraheren met behulp van een zeer betaalbare kooktechnologie. Er zijn veel manieren om een ​​drankje te brouwen met behulp van de Turken, maar we zullen praten over de meest toegankelijke en meest voorkomende.

Hoe koffie te zetten in een Turks huis?

De eerste stap is om de voorbereidende fase van het koken te overwegen, waaronder het kiezen van de juiste Turkse en koffiekwaliteit.

In de Turkse keuken kun je absoluut elke koffie bereiden, vooral als deze Turk is gemaakt van koper. Koper voert perfect warmte uit en houdt het vast, waardoor een uniforme opwarming van de drank wordt bevorderd. Goedkope Turkse Turken zijn ook goed, maar dankzij de porositeit van het materiaal kun je slechts één soort koffie bereiden, anders worden de smaken van verschillende soorten gemengd.

Koper-Turken met een smalle hals zijn ideaal, omdat ze bijdragen aan de concentratie van smaak en geur van koffie in het vat.

Wat betreft de kwaliteit van de koffie, kies dan voor uw eigen smaak en discretie, het belangrijkste - neem niet te veel, zodat de korrels niet bederven en de smaak niet verliezen tijdens opslag.

Hoe heerlijke koffie te koken in een Turks huis - recept

Een van de basisfasen van koffiezetten is de bepaling van de hoeveelheid koffiepoeder die in een bak moet worden gegoten. In de regel is een paar theelepels gemalen koffie met een kleine glijbaan voldoende om 150 ml koffie te zetten. Voor smakelijke koffie is hoogwaardig water nodig, omdat zelfs de hoogste kwaliteit graan geen lekker drankje kan bieden met het gebruik van hard leidingwater. Gebruik gefilterd of gebotteld water.

Nadat je de gemalen koffie hebt gemeten en de benodigde hoeveelheid water hebt getypt, bereid je de Turk voor om te koken door de bodem nauwelijks te verwarmen op matig vuur. Na het opwarmen is de grondkorrel bedekt met turk. Als je koffie met suiker drinkt, moet dit ook in dit stadium worden toegevoegd. Een verscheidenheid aan gemalen kruiden is ook acceptabel, vooral bij vers gezette koffie, een snuifje gemalen kaneel of gember. Vul koffie met koud water en doe een zwak vuur aan. Na een minimum van tijd, vormt zich een helder schuim op het oppervlak, dat donkerder wordt als u het klaarmaakt.

Tijdens het koffiezetten in Turken is er een gouden regel: laat de kook niet koken! Het feit is dat in de eerste stadia van de bereiding van de koffie is bedekt met een schuimige korst verzamelen van alle smaken van de drank eronder. Als de integriteit van deze korst verstoord is, verliest de drank ook het leeuwendeel van de geaccumuleerde smaak en geur. Wanneer je begint op te merken dat koffie geleidelijk aan de kook begint te komen, verwijder dan onmiddellijk de Turk uit het vuur. Herhaal het proces van aan de kook brengen en terugtrekken kan zo vaak als je wilt, maar 2-3 is voldoende.

Kant en klare koffie wordt voorzichtig over voorverwarmde kopjes gegoten.

Hoe gemalen koffie koken in een Turks huis?

Natuurlijk, als je in de Turkse keuken wilt koken, moet je alleen volle granen en bij voorkeur verse maling nemen. Daarom worden de korrels in het vereiste volume gemalen voordat je de koffiebonen in het Turkse huis last. Het wordt niet aanbevolen om gemalen koffie op te slaan voor opslag.

Hoe gemalen koffie te bereiden in een Turks huis

De tweede techniek om koffie te koken, bestaat uit het toevoegen van de grondkorrels aan de kalkoen met een oplossing van suiker en water (of gewoon warm water als u ongezoete koffie drinkt). Liefhebbers van zoete koffie bieden suiker aan in de Turkse keuken en smelten het om de karamelsmaak te bereiken en gieten dan water in.

Wanneer het water opwarmt, voeg dan koffie toe, wacht tot het schuim op het oppervlak verschijnt en meng de drank. Wacht nu tot het schuim dicht begint te worden en van kleur verandert in crème. Laat de koffie praktisch aan de kook komen en haal hem dan van het vuur.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 72 = 73