Hoe losse rijst op garnering te koken? | actualidadypolitica.com

Hoe losse rijst op garnering te koken?

hoe gestoomde, brosse rijst te koken op een bijgerecht

Voor groenten, vlees, vis, paddenstoelen en nog veel meer is de beste garnering dan een mooie, kruimelige, sneeuwwitte rijst niets om aan te denken gewoon onmogelijk. Het lijkt erop dat niets in koken gemakkelijker is en niet kan zijn! Maar helaas, voor veel met name jonge beginners, is het koken van rijst, bedoeld om te garneren zodat het echt brokkelig was, een heel probleem geworden. Nadat hij ten minste eenmaal in zijn voorbereiding fouten heeft gemaakt en nadat hij op de uitvoer een kleverige, stroperige, verschrikkelijk ogende pap heeft gekregen, verdwijnt alle wens om rijst te koken in de toekomst.

We zullen je angst en bezorgdheid voor deze heerlijke, heerlijke kroep beëindigen, en je vertellen hoe je rijst moet bereiden om goed te garneren, zodat het je oog zal verrassen en prachtig op een bord zal spatten.

Het recept voor het maken van kruimelige rijst voor een garnering

ingrediënten:

 • rijst (ronde korrel) - 1,5 kopjes;
 • olijfolie - 40 ml;
 • uien - 1 stuk;
 • water - 3 kopjes;
 • zout - naar smaak.

voorbereiding

We beginnen rijst te bereiden met rondkorrel, omdat het het moeilijkst is om te koken vanwege de grote hoeveelheid gluten erin, die we proberen zoveel mogelijk te wassen en het gedurende 10 minuten in heel koud water laten weken. Vervolgens leegmaken en nieuwe gieten, herhalen om schoon te maken, geen modderig water. Nu kunnen we beginnen met het bereiden van de rijst die door ons is bereid.

Omdat we al hebben gezegd dat we de moeilijkste vorm van rijst hebben gekozen om te koken, zullen we deze voor de hele honderd tegelijk gebruiken als een braadpan. Giet na het gieten van de olijfolie de fijngehakte ui, spreid de rijst hier uit en roer het constant roerend totdat het geelachtig wordt. We voegen er heet water aan toe, dat we toevoegen aan de smaak en, door het vuur te minimaliseren, de rijst onder het gesloten deksel koken totdat de vloeistof volledig is verdampt. Meteen op de borden wordt rijst niet uitgestald, maar laat het minstens een half uur in een gesloten koekenpan staan.

Hoe parboiled friable rijst op garnering te koken?

ingrediënten:

 • rijst (gestoomd) - 2 kopjes;
 • water - 4 kopjes;
 • zout van grof malen - naar smaak;
 • Boter - 70 g.

voorbereiding

Hoewel met gestoomde rijst om beter en gemakkelijker te werken, we ook graag in het eerste geval wassen we het voordat het verkrijgen van een transparant water.

Om rijst te bereiden voor dit recept is het beter om een ​​roestvrijstalen pan met een dikke bodem te gebruiken, waarin we water gieten en op het fornuis zetten. Als het begint te koken, doe je er gepaneerde rijst in, roer het met een spatel in kokend water, voeg een groot zout naar smaak toe. We stellen het gas bloot zodat de vlam nauwelijks smeult, we koken onze rijst totdat deze helemaal klaar is en het water erin verdampt. In de klaargemaakte garnering, doe een stuk goede boter, na het smelten, meng het met de croupe.

Recept voor kruimelige rijst met groenten voor garnering

ingrediënten:

 • rijst (lange korrel) - 280 g;
 • water - 2,5 kopjes;
 • plantaardige olie - 60 ml;
 • zout - naar smaak;
 • courgette (medium) - 1 stuk;
 • aubergine (medium) - 1 stuk;
 • champignons - 100-120 g.

voorbereiding

We spoelen met koud water van langkorrelige rijst totdat het transparant wordt. Om water te koken, zet de waterkoker, en leg de rijst op de bodem van de pan, die na het gieten van kokend water, zout aan het water toevoegen en zet het om te koken op de branderplaat. Op laag vuur moet rijst volledig gepolijst zijn het recept voor het maken van kruimelige rijst voor een garnering gereedheid met verdamping van vloeistof.

In een sautepan met een kleine hoeveelheid plantaardige olie voor een start bak gehakte champignons, voeg dan aan hen gesneden in blokjes aubergine en courgette (kan worden ingevroren) en bak alles volledig. Nu aan de groenten spreiden wij de gekookte rijst uit, mengen, voegen 3-4 tablespoons van kokend water toe en op een zwak vuurregime houdt de rijst 3-5 minuten.

Nadat je alle geheimen van koken hebt geleerd, raak je rijst echt los op een garnering, je zult een plezier hebben van de voorbereiding!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

16 − = 11

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: