Hoe een Chechon te zouten?

Chekhon behoort tot de familie van karpers, wijdverspreid over heel Rusland. Ondanks het feit dat het geen erg grote vis is, en de gemiddelde lengte 20 tot 25 cm is, en het gewicht ongeveer 200-500 g is, is het de moeite waard om de culinaire deugden op te merken. Daarom zullen we in dit artikel bespreken hoe we een Chechon moeten bereiden en maken.

ingrediënten:

  • sabrefish;
  • zout.

voorbereiding

Zoutvis van verschillende grootte

Kleine, middelgrote en grote vissen worden anders gezouten. Iedereen kent de uitdrukking "De vis rot van het hoofd". Dat dit niet is gebeurd, wordt aanbevolen om visogen te verwijderen. Trouwens, dan is het handiger om het droog te hangen.

Een kleine vis (tot 500 g) kan volledig worden gezouten. Neem voor 30 vissen ongeveer een kilo zout. Deze verhouding wordt als optimaal beschouwd. Als het zout te veel is, zal de vis "houten" zijn, als dat niet genoeg is, kan het verslechteren. Zout is beter om een ​​grote steen te nemen. Kleine vis moet worden gemengd in een bak met zout, en vervolgens in dichte rijen in een speciale bak voor het beitsen. Bedek met een laag zout, dek af en zet onder druk. Een baksteen of iets zwaars zal het doen.

Middelste vissen (van 500 tot 800 g) worden aanbevolen om te darmen vóór het zouten. Daarna worden ze grondig gewassen en daarna ingewreven met zout. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het hoofd en de kieuwen. Zet in een kom voor het beitsen, je kunt in meerdere lagen. Elke rij wordt met zout gegoten. De bovenste laag zout wordt meer gedaan dan andere.

Grote exemplaren (van 800 gram) worden zorgvuldig gestript en verwijderen alle ingewanden. Daarna moet je de vis grondig wassen en met zout wrijven, zorg ervoor dat je zout in de kieuwen vult. Vervolgens worden de vissen ook gestapeld in rijen, mogelijk in meerdere lagen. Elke laag moet worden gescheiden van het andere zout, vul dan noodzakelijkerwijs de bovenkant met zout. De bovenste laag zout moet iets groter zijn dan de rest.

Nuances die Tsjechoslowakije zegenen

Meteen nadat je de vis in een bak hebt gelegd om af te beitsen en bedekt met iets zwaars aan de bovenkant, moet deze worden overgebracht naar een koele plaats. Het kan een koelkast of een kelder zijn. Onder marcherende omstandigheden kan het kustzand zijn met stromend water, altijd in de schaduw.

Kleine vis gezouten 1 - 2 dagen, gemiddeld - 2-3 dagen, en groot zal klaar zijn in 3 dagen. Nadat de zalm is gezouten, moet de vis grondig worden gespoeld met slijm. Daarna afvoer overtollig water, en hang in een drooggang.

De plaats voor het drogen moet op een verantwoorde manier worden gekozen - de vis mag niet in direct zonlicht vallen, maar moet tegelijkertijd tochtig zijn. Het is beter om dit 's avonds te doen - want de nacht zal de vis opdrogen, dus de vliegen zullen je niet veel storen. Hang de vis kan worden gedroogd door het hoofd of door de staart. Een staart ophangen is beter dan vette vis, die slecht droogt - overtollig vet zal wegstromen. Als u besluit de Chekhon bij het hoofd te hangen, wordt het interne vet opgenomen in het vlees, waardoor de vis vetter wordt. Zo'n chekhon is zeer geschikt voor bier.

Checheon, gekookt volgens deze recepten, kan enkele maanden in de koelkast bewaard worden. Bewaar het in een papieren zak, of verpakt in culinair papier. Door deze verpakking kan de vis "ademen" en niet lang bederven.

Nuttige eigenschappen van Tsjechov

Tsjetsjenië bevat veel visolie, wat uiterst nuttig is. Daarnaast bevat de Tsjechische vitamine B, Chekhon - recepten een zeldzame vitamine PP die de activiteit van het zenuwstelsel regelt en verantwoordelijk is voor de productie van hormonen die vet afbreken. Daarnaast bevat de Tsjechische Republiek zink, molybdeen, nikkel, fluor, chroom en chloor. Deze sporenelementen zijn betrokken bij de regulering van de activiteit van het lichaam, maar komen praktisch niet met voedsel naar ons toe. Tsjetsjenië zal het lichaam helpen voedingsvoorraden aan te vullen. De calorie-inhoud van Chekhoni is vrij hoog - 245 kcal per 100 g, maar dit moet niet worden gevreesd. Hoogcalorische visolie bevat veel Omega-3- en Omega-6-vetzuren, die het lichaam nodig heeft om veroudering tegen te gaan. Tegelijkertijd worden ze niet afgeschrikt in de taille.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + = 19