Hoe chili peper te houden voor de winter

Er zijn veel manieren om Spaanse peper voor de winter te bewaren, we zullen je later een aantal van hen vertellen, en je zult je versie naar eigen wens kunnen kiezen.

Hoe houd je chili vers voor de winter?

Vers fruit kan maximaal zes maanden liggen, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en de geselecteerde oogstmethode. De enige vereiste is de aanwezigheid van een verwarmde kelder of een balkon met een hoge luchtvochtigheid en temperatuur dichter bij nul graden.

De eenvoudigste manier is om de paprika's in houten kisten op te slaan en de peulen te gieten met een gecalcineerd rivierzand. Na het doorboren en koelen van het zand, wordt het op de bodem van een met papier bedekte doos gegoten, worden paprika's uitgespreid, wordt zand opnieuw gegoten, en zo verder tot het einde.

Een alternatief voor deze opslagmethode is opslag in papieren bundels. Elke pod is omwikkeld met een laag kraftpapier en op elkaar gestapeld in houten kisten.

Hoe houd je chili in de vriezer?

Als je niet wilt voor de gek houden met de opslag van verse peper, dan kun je de voorkeur geven aan een veel eenvoudigere en langere manier van oogsten - bevriezen.

Vóór het oogsten worden de paprika's geplukt, alleen vers achtergelaten, gewassen en gedroogd en vervolgens in plastic zakken met een slot geplaatst om maximale lucht te verwijderen. Na het verwijderen van alle lucht, worden de peulen naar de vriezer gestuurd.

Je kunt de paprika's in ringen snijden, op een bak invriezen en dan met een slot in dezelfde zakken schenken.

Hoe houd je de bittere chili peper?

Verse pepers worden goed geprepareerd door conservering, bereiden kruidige sauzen en pasta's voor, of gewoon door stukjes in potten te rollen, beslaan met olijfolie (zodat je ook nog een scherpe olie krijgt). Maar als u geen energie wilt spenderen aan het bewaren, kunt u de paprika's drogen en gebruiken als smaakmaker voor uw favoriete gerechten.

In het zonnige seizoen of in een droge ruimte kunnen paprika's eenvoudig worden gedroogd door ze op een rooster of papier te leggen. Na 3-5 dagen, of wanneer de paprika's volledig droog zijn, worden ze voor opslag in verzegelde containers of papieren zakken geplaatst.

Het is ook handig om hele pepers te drogen en ze in een droge en goed geventileerde ruimte in een hangende toestand achter te laten. Na 3-7 dagen kunnen ze worden verpakt voor langdurige opslag.

Droog de peulen snel in de oven of speciale drogers. Geschild en gesneden in de helft van de peulen, uitgespreid en in een licht geopende, tot 50 graden oven verwarmde oven.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − 73 =