oogsten van druivenbladeren voor dolma

Dolma is een traditionele Kaukasische schotel. Schapen gehakt, gemengd met rijst en gewikkeld in druivenbladeren, laat sudderen op laag vuur. Je kunt een analogie tekenen met de gebruikelijke koolrollen. Dolma zijn gevulde koolbladeren in druivenbladeren. In dit artikel zullen we kijken naar hoe je dolma kunt bereiden en hoe je gepekelde wijnbladeren kunt maken voor dolma.

Dolma in druivenbladeren – recept

ingrediënten:

  • vulling ram – 750 g;
  • druivenbladeren – 25st;
  • rijst – 100 g;
  • boter – 100 g;
  • greens;
  • zout, peper, specerijen.

voorbereiding

Wijnrankbladeren voor dolma moeten worden gewassen. Bereid de rijst dan voor. Om de dolma heerlijk te maken, moet rijst worden gebrand met kokend water of gestoomd. Hierdoor kan hij zich sneller voorbereiden. Gebroeid rijst is gemengd met schapenvlees gehakt vlees. We voegen er groenten en boter aan toe. Als u uien graag wilt gebruiken, kunt u deze goudbruin bakken en ook toevoegen aan de vulling. Het resulterende mengsel moet goed worden gemengd, gekruid en gekruid met kruiden. Bij schapenvlees combineren alle soorten peper en kurkuma goed. Als het mengsel klaar is, moet je jezelf dolmochki-gevulde kool bereiden.

Om dit te doen, verspreid een druivenblad verspreid over 1 theelepel met een dia van het resulterende mengsel. Van een druivendruif is het noodzakelijk om de enveloppe te maken, die aan alle kanten sluit met rijst. Als de druivenbladeren te hard zijn en de resulterende enveloppen worden teruggedraaid, ongeacht hoe u ze vouwt, raden we het volgende aan. De resulterende enveloppen (of rollen – zo iemand) moeten worden verbonden met een draad om de vorm te fixeren. Leg de resulterende rollen in een pan, strak genoeg op elkaar. Giet een beetje water, ongeveer 2 vingers. Dek af met deksel, doe langzaam vuur, laat ongeveer 20-30 minuten sudderen. Na het koken, voor het serveren, de draad verwijderen. Tegen die tijd zullen de bladeren zachter worden en de vorm “onthouden”.

Er is ook een eenvoudig recept voor het koken van dolma in een multivarquet.

Het oogsten van wijnbladeren voor dolma

Het kiezen van druivenbladeren voor dolma is beter van witte druivensoorten. Bladeren moeten noodzakelijk jong zijn. Snijd het af van de wijnstok, die ver van de rijbaan groeit. Uitlaatgassen en zware metalen neerslaan in de druivenbladeren en maken ze schadelijk voor de gezondheid.

Voor het koken, moet u alle stekken verwijderen. Je kunt de bladeren op twee manieren goed voorbereiden op dolma: bevriezen en marineren.

  1. Bevriezen is de gemakkelijkste manier. Jonge druivenbladeren moeten goed worden gewassen en gedroogd. Vouw in 10 stukken, rol rollen op en doe het in een zak om te bevriezen. Bevroren bladeren worden maximaal 6 maanden bewaard, ze moeten netjes en geleidelijk ontdooid worden – na vorst zijn de bladeren erg broos.
  2. Gemarineerde druivenbladeren voor dolma doen als volgt. De gewassen bladeren worden gedraaid in rollen van 15-20 stukken en samengeperst tot een pot. Het is beter als de bank klein is – dan past er gewoon een gedeelte van de bladeren om er een te koken druivenbladeren voor dolmapot met een dolma. In warm water wordt er zout gekweekt (naar smaak, maar je kunt op marinade uit een halve liter water en twee eetlepels zout). Het is belangrijk dat het zout niet gejodeerd wordt. Warm water wordt in de bladeren gegoten. Tussen de bladeren is er veel lucht, dus je moet wachten tot de marinade tussen alle bladeren doordringt. Het lijkt erop dat het afneemt. In feite vult het de leegte die zich tijdens het draaien vormde. Vul het water bij tot aan de rand van het blik. Laat het een nacht bij kamertemperatuur staan. Sluit vervolgens het rubberen deksel en plaats het in de koelkast of kelder. Marinade maakt de bladeren zeer zacht en verbetert hun smaak. Deze bladeren kunnen maximaal 3 maanden worden bewaard, maar ze kunnen binnen een paar dagen worden gegeten.
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − 28 =