gezouten varkensvlees borst recept

Voorafgaand is het noodzakelijk om de juiste snee vlees te kiezen. Ideaal is er een die voldoende zacht is (het mes komt er gemakkelijk in), die bedekt is met de huid zonder vlekken en beschadigingen, geen geur heeft, en de tussenlaag van vet even dik is. Als u een kwaliteitsproduct kiest, kunt u beginnen met het rechtstreeks analyseren van de recepten van gezouten varkensbuik.

Het recept voor het zouten van varkensbuik

De meest smakeloos wordt beschouwd als zout op een droge manier, waarin vlees wordt geplaatst op een kussen van zout en specerijen en onder het juk achterblijft.

Na het kiezen van een stuk borst, en ook spoelen en drogen, leg je een snee met de schil op een laag zout gemengd met een gekreukeld laurierblad en een paar gepureerde erwtenpeperbollen. Bestrooi het zoutmengsel lichtjes met reuzel en zijn zijoppervlakken, dek alles af met een bord of deksel en plaats de lading bovenop. Laat op de eerste dag het vet op kamertemperatuur liggen (maar niet in de zon!), En breng het stuk vervolgens naar de koelkast en laat het daar ten minste drie dagen liggen. Afhankelijk van de dikte van het stuk kan de tijd voor het zouten tot 5 dagen duren.

Verder wordt het oppervlak van het gezouten borststuk geschild, omwikkeld met papier en gekoeld. Voor het serveren wordt het vlees in dunne plakjes gesneden.

Gezouten varkensborst in pekel - recept

Het zouten van varkensvlees met een natte methode maakt het mogelijk om de smaakkwaliteiten voor een nog langere periode te behouden. Voor de snelheid van zouten wordt het vlees voorlopig verdeeld in niet te grote stukken en wordt de pekel zelf bereid. Naast zout (er is één glas voor een liter water nodig) kunnen er naar wens verschillende laurierblaadjes, anjerknoppen, geurige peperkorrels en andere kruiden aan de pekel worden toegevoegd. Wanneer de pekel aan de kook komt, is deze afgedekt met een deksel en volledig afgekoeld. Vervolgens worden de stukken borst in de resulterende pekel gedompeld. Ze kunnen worden voorverpakt met aromatische wortelgroenten of knoflooktanden. Laat de gerechten met vlees in de koelte staan, een week later is het stuk klaar om te proeven.

Gekookt varkensborststuk - recept in een verpakking

Voor zo'n recept is het beter om een ​​stuk vlees te nemen met een niet te dikke vetlaag. Wanneer het wordt blootgesteld aan warmte, zal het vet ontdooien en bij zijn hoge gehalte zal het stuk eenvoudig desintegreren nadat het uit de verpakking is verwijderd.

ingrediënten:

  • varkensborststuk - 780 g;
  • knoflook - 1 kop;
  • vers gemalen peper, zout;
  • mengsel van kruiden voor varkensvlees - 1 theelepel.

voorbereiding

Je kunt een mengsel van kruiden voor vlees bereiden van wat je bij de hand hebt, of je kunt kant-en-klaar kopen Gekookt varkensborststuk - recept in een verpakkingEen combinatie voor varkensvlees dat gemakkelijk te vinden is in elk departement van de supermarkt. Meng de kruiden met versgemalen peper en zout en verdeel het mengsel door het stuk varkensvlees. Doe in de borst dunne en diepe gaten en vul ze met geplette knoflooktanden. Laat de borst minstens een uur staan.

Plaats het vlees in een zak met een slot en pers voorzichtig de lucht eruit. Leg het vlees in een zak in een andere zak en bind het vast. Bind de borst vast met een culinaire draad. Kriskras en plaats in een pan met kokend water. Kook het vlees twee uur lang en zorg ervoor dat het water het stuk bedekt.

Dit concludeert ons eenvoudige recept voor het bereiden van gezouten varkensbuik. Afgewerkt vlees wrap met folie en stuur om af te koelen voor het snijden.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 + = 87