gelei van rode bessenrecept

Liefhebbers van gelei, of caloriearme desserts, zullen vast een paar heerlijke recepten uit dit artikel leren, want vandaag leren we gelei van de bessen maken.

Het krijgen van een bes in het seizoen is niet moeilijk, omdat velen zeker een paar bosjes van deze bes in het land zullen vinden. En zelfs als je geen geluk hebt om verse bessen te vinden, zal de mogelijkheid om een ​​krentenwijn te eten je niet omzeilen, omdat gelei gemakkelijk kan worden bereid en op bevroren vruchten gebaseerd.

Laten we verder gaan met de recepten.

Gelei met rode aalbessen zonder gelatine

ingrediënten:

 • rode bes - 750 g;
 • suiker - 500 g.

voorbereiding

Verwarm op halflange temperatuur 70 ml water en leg de gewassen bessenbessen. We wachten tot alle bessen beginnen te barsten en sap geven, we helpen ze in deze houten spatel. Geïsoleerd sap wordt gekookt.

Voeg de suiker toe aan de inhoud van de pan, meng het en laat het nog eens 3-4 minuten trekken.

De toekomst van gelei uit de bes wordt gefilterd door kaasdoek en over blikjes gegoten, afgedekt met pet nylon of bakpapier en in de koelkast laten bevriezen.

Gelei van bessen met gelatine

Voeg een ongewone smaak toe aan het gerecht kan met een kleine hoeveelheid alcohol zijn: tafelwijn, hoogwaardige port, of bessenlikeur, zullen deze taak perfect aan.

ingrediënten:

 • aalbes - 500 g;
 • poedersuiker - 1 item;
 • gelatine - 15 g;
 • Port wijn - 150 g;
 • room - 150 ml.

voorbereiding

Voordat je de gelei van de bes kunt maken, moet je gelatine gieten met 5 eetlepels koud water of melk en laten zwellen.

De krenten worden gewassen en naar de pan gestuurd met een glas water en 2/3 kopjes poedersuiker. Breng het mengsel aan de kook en pers de siroop door een zeef.

Om een ​​mengsel van gelatine voor aalbesgelei te maken, meng je de bakpan aan de bakkant, geweekte gelatine en 2/3 kopjes water. Meng het mengsel op een vuurtje tot de gelatine volledig is opgelost en meng het vervolgens met aalbessiroop. We schenken de gelei op de mallen en sturen hem 5-6 uur naar de koelkast.

Van de overgebleven bessen kun je aardappelpuree maken, hiervoor moet je ze in een blender kloppen samen met de overblijfselen van poedersuiker en room.
We serveren gelei en decoreren met verse bessen, muntblaadjes en krentenpuree.

Recept voor gelei van bevroren bessen

ingrediënten:

 • aalbes - 200 g;
 • suiker - 200 g;
 • gelatine (korrels) - 1 eetl. lepel;
 • water - 500 ml.

voorbereiding

Gelatine week gedurende 1 uur in een glas water. Zodra de gelatine opzwelt - lossen we het op in een waterbad.

Bevroren bessen van aalbessen worden gedurende 1 minuut samen met suiker in kokend water gekookt. Roer en giet het mengsel van gelatine in de bessenstroop. We filteren de basis voor gelei door kaasdoek en gieten in mallen. Laat het een paar uur in de koelkast invriezen.

Gelei van bes zonder te koken

Aalbes is een record voor het gehalte aan vitamine C, vóór deze parameter, zelfs citrus! Daarom, om geen waardevolle vitaminevoorraad te verliezen,

gelei van bessen we raden aan om bes gelei te maken zonder warmtebehandeling.

ingrediënten:

 • aalbes - 200 g;
 • suiker - 250 g.

voorbereiding

Bessen gewassen en gesorteerd. De bessen die de "selectie" zijn gepasseerd, worden gekneed en zorgvuldig uit het sap geperst. Bessensap wordt gemengd met suiker tot de laatste volledig is opgelost. Giet de gelei over de potten en bedek met perkamentdeksels.

Bessengelei volgens dit recept zal niet zo elastisch zijn als in de recepten die gelatine bevatten, maar de voordelen ervan zullen veel hoger zijn.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =