ganache recept

Ganache is een ongelooflijk smakelijke chocoladeroom oorspronkelijk afkomstig uit de Franse keuken, gebruikt voor het versieren van taarten en verschillende soorten desserts, maar ook gewoon als chocoladesaus. Vandaag vertellen we je hoe je het kunt maken met verschillende soorten chocolade en een recept aanbieden om ganache zonder room te koken.

Chocoladeroom ganache - recept

ingrediënten:

 • chocolade bitter - 110 g;
 • room in vetgehalte van 33-35% - 125 ml;
 • boter - 55 g;
 • poedersuiker - 55 g.

voorbereiding

Bittere chocolade fijngehakt met een mes en gestapeld in een geschikte kom. Meng in een lepel of steelpan room met suikerpoeder en zet op middelhoog vuur. Verwarm het mengsel, roerend, bijna aan de kook, maar laat het niet koken. Verwijder daarna een bak met zoete room uit het vuur en vul deze met chocoladestukjes in een kom. We laten de massa twee of drie minuten zonder mengen, en roeren dan intens met een garde. Nu voegen we zachte boter toe, we bereiken de volledige oplossing in een crème en blijven een garde roeren. Afhankelijk van het doel waarvoor u de ganache-crème wilt gebruiken, kunt u deze onmiddellijk warm aanbrengen of afkoelen en deze enkele uren in de koelkast bewaren.

Als we bittere chocolade kiezen voor ganache-bereiding, houden we er rekening mee dat hoe meer het percentage cacaobonen erin zit, hoe dichter de ganache zal uitkomen.

Ganache van witte chocoladekitiek - recept

ingrediënten:

 • een half glas room met een vetgehalte van 33-35%;
 • witte chocolade - 600 g.

voorbereiding

Het proces om ganache te maken van witte chocolade mastiek is identiek aan het hierboven beschreven, behalve dat het geen boter en suikerpoeder bevat. In de rest malen we ook witte chocolade en vullen deze met voorgekookte room. Roer na twee minuten de massa met een garde of een mixer onder water totdat de chocoladeplakken uniform en volledig ongebroken zijn. Nu bedekken we de ganache met een stuk voedselfolie zodat deze volledig aan het oppervlak hecht. Er zal dus geen korst worden gevormd op het oppervlak van de crème. Bedek een ander filmvel is al een container met ganash en zet in de koelkast voor een nacht of ten minste zeven uur.

Ganache zonder room - recept

ingrediënten:

 • bittere chocolade - 200 g;
 • kokosmelk - 175 ml;
 • bruine suiker - 50 g.

voorbereiding

In dit geval, in plaats van room, gebruiken we kokosmelk. Als u tegelijkertijd chocolade zonder bestanddelen van dierlijke oorsprong kiest, dan is dit recept met vertrouwen geschikt voor vegetariërs en voor degenen die vasten observeren.

Als je ganache bereidt, versnipper je de chocolade zo dun mogelijk met het mes. Kokosmelk geschud in een pot, giet het in een pollepel en los daarin bruine suiker. We plaatsen de container in brand en verwarmen de massa tot een temperatuur van 90 graden. Schenk het daarna uit aan de gehakte chocolade en na een paar minuten mengen we het met een spatel of klop het tot de chocoladevlokken volledig zijn opgelost.

Ganache van melkchocolade - recept

ingrediënten:

 • melkchocolade - 300 g;
 • Crème vetgehalte van 33-35% - 200 ml;
 • een eetlepel boter.

voorbereiding

De verhoudingen van ganache uit melkchocolade verschillen enigszins van de vorige. Het zal verplicht zijn in chocolade ganache recept Dit geval is anderhalf keer meer dan zwart en is net zo veel kleiner dan witte chocolade. Omdat melkchocolade meestal zoeter dan bitter is, wordt de suiker hier niet gebruikt.

Om zo'n ganache te maken, hak de melkchocolade fijn en giet deze verhit tot bijna kokende room. Roer na twee minuten de massa totdat de chocoladestukjes volledig zijn opgelost en we de boter mengen.

De dichtheid van ganache, bereid volgens een van de recepten, kan worden aangepast door de hoeveelheid chocolade of room te verminderen of te verhogen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 2 =