erwtenpuree

Erwtenpuree komt uit een serie over eenvoudig, lekker en gezond eten. Het kan zowel als hoofdgerecht en als bijgerecht voor vlees en vis worden gebruikt. Het dient vaak als basis voor vegetarische schnitzels, en het hoge gehalte aan eiwitten maakt het echt onmisbaar voor liefhebbers van plantaardige voeding.

De bereiding van erwtenpuree vereist helemaal geen geweldige culinaire ervaring, maar desalniettemin zijn er zelfs in zo'n ogenschijnlijk eenvoudige materie subtiliteiten. En vandaag zullen we ze behandelen.

Hoe goed om erwtenpuree te bereiden?

Ten eerste is het voor een smakelijke en zachte puree belangrijk om de juiste soort erwten te kiezen. Het is het beste om een ​​gele was te gebruiken die in twee helften wordt geplet.

De tweede en de hoofdregel bij het koken van erwten - het moet worden gedrenkt, en bij voorkeur de hele nacht. En 's ochtends, het water waarin het was, fuseerde en kookte in vers, giet het op 2 vingers boven het niveau van granen. We brengen de erwten aan de kook, verwijderen, indien nodig, het gevormde schuim en verbranden het vuur tot een minimum. Gebrouwen erwten ongeveer een uur. Belangrijk! Solim is al op het einde, anders zal erwten veel langer aan de kook komen. Je kunt ook naar smaak boter, melk of room toevoegen.

Hoe erwtenpuree te maken?

Je kunt de erwten eenvoudig in puree koken, maar als de juiste verhoudingen niet worden nageleefd, zal deze snel afbranden, dan dat deze de vereiste conditie bereikt. Na erwten moet worden gecontroleerd, af en toe roeren en uitgieten, indien nodig, water.

Het is veel gemakkelijker om erwten te koken tot ze zacht zijn en dan te malen - met behulp van een blender of gewone aardappel tolkushki. Om een ​​zeer fijne textuur te krijgen, veeg erwten door een zeef.

Hoe erwtenpuree in het Grieks te koken?

ingrediënten:

 • erwten droog (geel) - 250 g;
 • ui - 1 stuk;
 • oregano - 1 tak;
 • olijfolie - 0,5 items;
 • citroen - 0,5 stukjes;
 • zout - naar smaak.

voorbereiding

Pre-geweekte erwten gewassen en verpand in een pan. Voeg een fijngehakte ui en oregano-groenten toe. Giet olijfolie en voeg water toe aan 2 vingers boven het niveau van erwten. We zetten op het vuur, brengen aan de kook en schroeien het vuur. Kook onder de half gesloten deksel gedurende 40 minuten, totdat de erwten beginnen te koken. Solim, en breng tot de bereidheid. We verwarmen de aardappelpuree met een blender. We verspreiden het op borden en besprenkelen met citroensap. Je kunt een paar olijven toevoegen. Het is erg lekker om dergelijke erwtenpuree te eten, het op te scheppen met een warme, verse cake.

Hoe erwtensoep met gerookte ribben te koken?

ingrediënten:

 • gedroogde erwten - 2 items;
 • gerookte ribben - 400 g;
 • aardappelen - 5 stuks;
 • ui - 2 stuks;
 • wortelen - 1 stuk;
 • dille - 1 bos;
 • zout, peperzwarte grond - naar smaak.

voorbereiding

Erwten worden gewassen, in een steelpan van 3 liter gedaan en in 2/3 water gegoten. We steken het vuur aan, brengen het aan de kook en schroeven het gas. Laat ongeveer een uur op laag vuur koken tot de erwten beginnen te rotten. Voeg de fijngehakte ui en de geraspte wortel toe aan een grote rasp. Voeg na 15 minuten kleine blokjes aardappelen toe. Solim, peper naar smaak. En als de aardappelen gaar zijn, hoe erwtenpuree te kokenbestrooi het met fijngehakte greens en haal het van het vuur. Maal de soep in een blender, doe hem terug in een steelpan en voeg de gerookte ribben in kleine stukjes gesneden. Kook gedurende 5 minuten, dek af met een deksel en laat het minstens een half uur brouwen, zodat de soep doordrenkt is met de geur van gerookt. We serveren erwten soep-puree, besprenkeld met verse croutons.

Hoe snel erwtenpuree bereiden?

Moderne technologie komt te hulp. In de snelkookpan duurt het bereiden van erwtenpuree slechts 15 minuten. Maar om de erwten brokkelig en teder te maken, moet het minstens een uur van tevoren worden doorweekt.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4