duindoorn met suiker

Een alternatief voor de gekochte vitamines - een natuurlijk product in de vorm van duindoorn bessen met suiker. Een dergelijk halfproduct kunnen de banken te sluiten en op te slaan en gedurende de herfst en winter en verrijk uw lichaam met vitaminen A, C, B, PP, P, K, E, A, en een hele verscheidenheid van organische zuren, en dankzij de flavonoïden liefhebbers van duindoorn kan gezond te blijven het hele jaar door .

Duindoorn, gepureerd met suiker

Dit recept wordt als het nuttigst beschouwd, omdat hier de vruchten van duindoorn niet aan enige hittebehandeling worden onderworpen, waardoor alle voedingsstoffen worden bewaard.

ingrediënten:

 • duindoorn - 1 kg;
 • suiker - 1,5 kg.

voorbereiding

Duindoorn met suiker tot homogeniteit. Dit kan op de oude manier gedaan worden, met behulp van een vijzel en stamper, en je kunt de vruchten pureren met een blender of door een vleesmolen.

De resulterende puree wordt in blikken gegoten, bedekt met een paar eetlepels suiker van bovenaf en bedekt met een deksel.

Duindoorn, ingewreven met suiker in de koelkast kan worden opgeslagen voor maximaal 3 maanden, dus is het raadzaam om 2 porties van dergelijke voedingsmiddelen te bereiden: één met verse bessen voor de val, en de tweede - van bevroren in de vroege winter.

Duindoorn met suiker voor de winter

Als je geïrriteerd bent door veel duindoornbotten in het gemalen mengsel, wordt het volgende recept speciaal voor jou gemaakt. Hier behoudt de duindoorn met suiker zijn maximale voordeel, omdat hij ook geen thermische behandeling ondergaat en de consistentie van een dergelijke knuppel veel aangenamer zal zijn dan normaal.

ingrediënten:

 • suiker - 1, 5 kg;
 • puree van duindoorn - 1 kg.

voorbereiding

Om de duindoornpuree te maken, moeten de vruchten worden gereinigd van bladeren en steeltjes, goed gewassen en gedroogd. Duindoornbessen met een blender en vermalen het door een zeef. De resterende cake moet worden overgebracht naar een dubbele laag gaas en direct in de resulterende aardappelpuree worden geperst. Weeg nu de aardappelpuree en bereken de benodigde hoeveelheid kristalsuiker. We lossen suiker op in duindoornpuree, we schenken de ontvangen massa op steriele blikken en rollen het op. Berg duindoorn met suiker moet op een koele plaats.

Het recept voor duindoorn met suiker

Omdat de meeste vitaminen A en E in plastiden aanwezig zijn, hebben sappen met pulp een voordeel boven eenvoudige samengeperste sappen. Koken is ook gemakkelijk en er is geen speciaal gereedschap voor nodig, alleen bessen en een roestvrijstalen zeef.

ingrediënten:

 • duindoorn - 1 kg;
 • suikerstroop - naar smaak.

voorbereiding

Duindoorn en 2-3 minuten in kokend water. Gebroeid bessen gemalen door een zeef en gemengd met suikerstroop naar smaak. Breng de massa terug naar het vuur en breng hem op een temperatuur van 60 graden. Pour duindoorn sap gesteriliseerde potten, afgedekt met een deksel en in een waterbad werd gesteriliseerd bij 90 graden gedurende 20-25 minuten (een halve liter cans). Nu kan het sap worden opgerold met hoezen.

Duindoorn met suiker en appels

Meer heerlijke, maar iets minder bruikbare optie van duindoornstaafje voor de winter kan worden beschouwd als gebakken met appel. De combinatie van duindoorn en fruit is niet ongewoon, maar een appel is over het algemeen een klassieker.

ingrediënten:

 • bessen van duindoorn - 300 g;
 • appels - 2 stuks;
 • water - 1 1/2 items;
 • duindoornbessen met suiker

 • suiker - 1 item;
 • siroop agave (optioneel) - 2 el. lepel.

voorbereiding

Mijn appels, we reinigen van de schil en de kern met zaden en snijd ze in blokjes. Stukjes appels in een pan met duindoorn, giet al het water en kook, na het koken van de vloeistof, 5 minuten. Nadat de tijd is verstreken, schrapen we de inhoud van de pan met een ondergedompelde staafmixer, voeg suiker en agavesiroop toe. Breng het mengsel terug naar het vuur en kook op een laag vuur gedurende 20-25 minuten. We leggen de jam op steriele potten en rollen de deksels op.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9