Druivenwijn thuis isabella recepten

Bereiding van druivenwijn thuis - het is gemakkelijk, en Isabella en andere variëteiten geurende druiven zijn het best geschikt om een ​​drankje te drinken.

tips

Natuurlijk hangt veel af van de variëteit aan druiven en de geschiktheid voor het maken van wijn, maar zorg ervoor dat u, voordat u grondstoffen kiest, voor de bijbehorende zaken zorgt.

eerste - gebruiksvoorwerpen voor gisting zijn nodig. Dit moet een container zijn van materiaal dat niet is geoxideerd: glas, hout of roestvrij metalen.

De tweede - duidelijk weerstaan ​​de tijd, anders krijgt de drank onnodige eigenschappen, hebben tannines van de botten en twijgen geabsorbeerd.

De derde - als je een smakelijke wijn wilt krijgen, experimenteer dan niet met variëteiten, suiker en water. Het is eenvoudig: een minimum aan water, een duidelijke naleving van de suikernorm en het gebruik van druiven van één kwaliteit is de basis van de ideale drank. Aromatische wijnen worden verkregen uit variëteiten zoals Lydia, Pearl, Muscat, goed, en natuurlijk onbeperkte druivenwijn van Isabella.

Fase één

Om zelfgemaakte druivenwijn van Isabella te maken, kiest u voor rijpe druiven die op zonnige hellingen worden verzameld. Er mogen geen beschimmelde bessen zijn, maar een beetje uitgedroogd, enigszins gerimpeld, kan worden achtergelaten - ze zijn bijzonder zoet.

ingrediënten:

  • druiven (borstels zonder bladeren en ander vuil) - 10 kg;
  • witte gezuiverde binnenlandse suiker - 1 kg;
  • water gezuiverd (gebotteld of gefilterd) - 5 liter.

voorbereiding

De productie van Isabella-druivenwijn wordt in verschillende fasen uitgevoerd. Eerst zullen we de druiven klaarmaken. Was het in geen geval, behalve dat het wordt gespoeld, als er vuil op de borstel is gekomen tijdens het verzamelen. We vermorzelen de druiven (je kunt eerst de bessen van de top halen, maar je kunt dit niet doen), met behulp van elk handig apparaat. Als je druiven met je handen indrukt, vergeet dan geen handschoenen, want het sap van bessen is een prachtige kleurstof. Doe de geperste bessen in een geschikte container. Het kan een grote glazen fles zijn (niet minder dan 25 liter), een houten vat of plastic (wat minder wenselijk is) keukengerei.

Suiker wordt opgelost in water en in dezelfde houder gegoten. Bedek de container met een film - er moet een luchtstroom zijn om de gisting te starten en 3 dagen te laten staan. Mis deze keer niet, het is belangrijk om de most (gefermenteerd sap) op tijd te verwijderen van de overblijfselen van bessen, als je geen hoofdpijn wilt ervaren.

Fase twee

In de tweede fase hebben we keukengerei nodig met een nauwe hals (glazen fles) of hermetisch afgesloten met een bevestigde kraan (speciaal vat).

ingrediënten:

  • most van druiven - 10 l;
  • zandwitte geraffineerde suiker geproduceerd in de GOS-landen - 2 kg;
  • water gebotteld of goed - 2 liter.

voorbereiding

Om een ​​druivenwijn met je eigen handen van Isabella te bereiden, zal het enige tijd duren, kwaliteitsnelkwaliteit kan niet worden bereikt. Dus, wanneer de drie dagen van gisting van de eerste fase voorbij zijn, moet je het wort voorzichtig decanteren, zodat de botten, de vellen van bessen en kammen (als bessen niet van de takjes worden verwijderd) niet in de wijn terechtkomen. Gebruik hiervoor een gaasfilter en wring de restanten van de wortpers uit. We schenken de most in een geschikte container. Er moet voldoende ruimte zijn voor fermentatie, anders kunnen de gerechten breken, dus kies een container waarin het wort niet meer dan 2/3 van het volume inneemt. Suiker wordt opgelost in water en gemengd met een wort.

Velen zijn geïnteresseerd in de vraag hoe een zoete druivenwijn van Isabella te bereiden - maar versterkte wijn van dit soort druiven is meestal niet gaar. Als je nog steeds van zoete dranken houdt, verhoog dan de hoeveelheid suiker tot 3 kg, maar niet meer.

Dus, de knuppel in de vaat, we hebben de waterluik geplaatst om de gassen af ​​te tappen. De eerste keer dat het proces erg actief wordt, wordt het langzamer. Dit is normaal, maak je geen zorgen, maar zorg ervoor dat de wijn niet bevriest, anders stopt de gisting. Druivenwijn "Isabella" thuis zou niet minder dan 40 dagen eruit moeten gooien, dat wil zeggen dat we anderhalve maand wachten, en dan gaan we over naar de derde fase.

Fase drie

In dit stadium is de wijn klaar en moet deze worden afgetapt met gist. Doe dit voorzichtig met een buis of een slang, giet de drank af en giet het in flessen. Dicht gekurkt en opgeslagen in de kelder of pantry, gebruik indien nodig. Aldus wordt elke druivenwijn thuis bereid, wijnrecepten van Isabella-druiven verschillen niet van andere, behalve dat de hoeveelheid suiker enigszins kan worden veranderd als de druiven niet tot echte zoetheid zijn gerijpt.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 8