Druivensap voor de winter | actualidadypolitica.com

Druivensap voor de winter

druivensap voor de winter

Zelfgemaakt druivensap is ongelooflijk handig. Het bevat foliumzuur, organische zuren, ijzer, zink, koper, fosfor, natrium, veel vitamines - C, PP, A, B. Het sap van donkere druiven heeft een gunstig effect op de hersenfunctie, op het gezichtsvermogen. En sap van lichte druiven is vooral rijk aan ijzer, het versterkt de immuniteit. Maar tegelijkertijd zijn er enkele beperkingen voor het gebruik van deze heerlijke drank. Druivensap is erg calorieën, dus het wordt niet aanbevolen om het te gebruiken voor mensen met overgewicht. Het is ook gecontra-indiceerd voor mensen die lijden aan diabetes, hoge bloeddruk en maagaandoeningen.

Recept voor druivensap voor de winter

ingrediënten:

  • druiven - 10 kg;
  • suiker - naar smaak.

voorbereiding

Eerst sorteren we de druiven, verwijderen we de ongerepte en doffe bessen. Goede druiven afgesneden van de twijgen is niet nodig. Bies mijn druiven voorzichtig en stop ze in de sapcontainer. Het aantal bessen mag niet hoger zijn dan de grens. Als je van plan bent om suiker toe te voegen, dan moet je dit nu doen, besproeiing met bessen erop. Nu beginnen we met het assembleren van de sokovarki: in het onderste gedeelte gieten we water en van boven zetten we een reservoir voor sap, we plaatsen een bak met druiven erop. We zetten sokovarku op het vuur, bedek het met een deksel en zet het vuur aan. De bereiding van het sap duurt ongeveer een uur. Verwijder daarna de clip van de slang en laat het sap in een pan lopen. Giet onmiddellijk heet sap op blikjes en rol. Daarna verwijderen we de gebruikte bessen, leggen nieuwe neer en beginnen een nieuw portie sap te bereiden.

Druivensap voor de winter door een sapcentrifuge

ingrediënten:

  • druiven - 5 kg.

voorbereiding

We scheiden de wijnstokken van de takjes, weggegooide en beschadigde takken. Goede bessen zijn van mij en persen er sap uit met behulp van een sapcentrifuge. Daarna filteren we het twee keer door gaas, gevouwen in verschillende lagen. Verhit het sap tot een temperatuur van 60 graden en laat het een paar uur trekken. Hierna wordt het sap voorzichtig in een andere houder gegoten, zodat het hele bezinksel in de oude pan blijft. We plaatsen een vat met sap op het vuur, verwarmen het tot een temperatuur van 90 graden en gieten het in steriele potten en rollen het meteen op.

Appel-druivensap voor de winter

ingrediënten:

  • druiven - 10 kg;
  • appels - 5 kg.

voorbereiding

Mijn druiven, we scheiden de bessen van de bladeren en twijgen en laten ze door de sapcentrifuge. Het resulterende sap wordt in een pan gegoten. Soortgelijk, knijp het sap uit de appels en giet het in een pan met druivensap. We brengen het mengsel bijna aan de kook, gieten het in blikjes en steriliseren het ongeveer 20 minuten en rollen dan.

Hoe druivensap voor de winter te bereiden?

ingrediënten:

  • Muscat druiven - 5 kg;
  • water - 2 l;
  • suiker - 1 kg.

voorbereiding

Druppel de mijne voorzichtig, verwijder de bessen van de borstels, plaats ze in een geëmailleerde pot en giet water (2 liter). We zetten het vuur aan de kook, koken het ongeveer 30 minuten en daarna wordt de pan uit het vuur gehaald en de inhoud gefilterd. In het verkregen sap, giet suiker en opnieuw op het vuur, breng aan de kook en kook nog eens 10 minuten. Nu giet we het sap in voorbereide steriele potten en rollen.

Hoe maak je druivensap voor de winter?

Volgens dit recept kun je sap bereiden, wanneer er geen speciale apparaten bij de hand zijn - noch een sovochark, noch een sapcentrifuge.

ingrediënten:

om druivensap te bereiden voor de winter

  • druiven.

voorbereiding

Druiven worden uitgewassen, waardoor het water wegloopt. We verplanten bessen met handen of we passeren een vleesmolen. Filter de resulterende massa door een vergiet en gooi het vervolgens terug op gaas. Giet in de geperste puree 1 liter gekookt water met een snelheid van 1 liter water per 10 kg pulp en filter opnieuw. Meng de sappen van de eerste en tweede persing. Zet de pan met het sap op het vuur en verwarm gedurende 15 minuten, terwijl de kook niet wordt gebracht. Pas na die tijd laten we het sap koken en meteen gieten we de blikjes uit en rollen.

Volgens hetzelfde principe kun je een nuttig pompoensap bereiden voor de winter.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: