Dango Recept

Dango Recept

Dango is een van de traditionele en populaire gerechten uit de Japanse keuken, kleine balletjes gemaakt van rijstmeel. Meestal wordt de oosterse delicatesse gerangschikt op een stok, begeleid door saus. Afhankelijk van de saus onderscheiden verschillende variëteiten van dit gerecht: Botya-dango - tricolor dango, an-dango - geserveerd met rode bonen saus, Mitarashi-dango - bedekt met stroop, sojasaus, zetmeel en suiker, tyadango-dango - gearomatiseerde groene thee .

Laten we samen met u bekijken hoe u thuis Dango kunt maken en iedereen verrassen met hun culinaire vaardigheden en vaardigheden.

Mitarashi-dango - recept

ingrediënten:

Voor dango:

  • rijstmeel - 1 item;
  • gekookt koud water - 100 ml;
  • kristalsuiker - naar smaak.

Voor saus:

  • sojasaus - 50 ml;
  • gekookt water - 100 ml;
  • kristalsuiker - naar smaak;
  • aardappelzetmeel - 2 theel.

voorbereiding

Om deeg voor deeg te maken, moeten we eerst water koken. Giet in een kleine kom van rijstmeel en giet er een beetje water, onder voortdurend roeren met een garde tot een glad, waardoor de consistentie van plasticine moet lijken: Niet vasthouden aan de handen, en niet uit elkaar vallen in stukken. Wanneer het mengsel homogeen wordt, ga dan verder met de vorming van identieke ballen van ongeveer de grootte van een walnoot. Vervolgens moet je de dango voor een paar gedurende ongeveer 20 minuten lassen. Als je geen stomer bij je in de buurt hebt, kun je de ballen in kokend water gooien. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de dango tijdens het koken niet uit elkaar valt en zijn oorspronkelijke vorm niet verliest. Terwijl de dango wordt voorbereid, zijn we bij je, zonder tijd te verspillen, zullen we de saus klaarmaken. Voor aardappelzetmeel deze giet beker koud gekookt water en laat het staan ​​voor ongeveer 10 minuten. Voeg vervolgens aan het einde van de voorgeschreven tijd sojasaus toe aan het water en breng suiker naar smaak. Beiden zijn het beste om geen spijt van te hebben, omdat het juist deze ingrediënten zijn die de kruiden pittiger en smaakvoller maken. Mitarashi-dango-receptDe verkregen massa werd in een magnetron of op een plaat, zonder te wachten tot het begint te koken, omdat een kokende saus niet goed kan stollen. Voor een gelijkmatige verdikking, roer het mengsel altijd met een garde of een lepel.

Als de mitarashi-dango klaar is, leg ze dan voorzichtig op een schaal, giet de gekookte sojasaus erop en begin met eten.

Samen met oyakodon en broodjes met zalm, dango - nagenoeg het nationale gerecht van de Japanse geleverd door lokale restaurants tot straat stalletjes met voedsel. Mis niet de kans om dit eenvoudige en originele gerecht te proberen en eet smakelijk!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 30 = 36

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: