basilicum toepassing

basilicum - een gemeenschappelijke specerij uit de familie van mintgrassen. Vanwege het hoge gehalte aan essentiële oliën, wordt basilicum veel gebruikt bij het koken. Als smaakmaker wordt basilicum gewaardeerd om zijn fel uitgesproken scherp aroma, dat, afhankelijk van de variëteit, zoethout, citroen of kaneelaroma heeft. De kleur van de basilicumbladeren is groen, paars of verzadigd paars.

Voordelen en schade aan de basiliek

Samen met waardevolle aromatische en smaakkwaliteiten heeft de basilicum geneeskrachtige eigenschappen, waardoor het als een effectief therapeutisch middel wordt gebruikt. De plant heeft een desinfecterend, anticonvulsief, analgetisch effect. Bovendien is basilicum een ​​remedie die de immuniteit verhoogt en wordt gebruikt in voedingsvoeding, omdat het vetten in het lichaam verbrandt. De aanwezigheid van een aanzienlijke hoeveelheid essentiële oliën wordt bepaald als het voordeel en de schade die de basilicum met zich meebrengt. Basilicum heeft een aantal contra-indicaties: het wordt niet aanbevolen voor gebruik door mensen die een hartinfarct hebben gehad; lijden aan bloedstollingsstoornissen. Het is ook onwenselijk om het te gebruiken in de voeding van vrouwen tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Basilicum wordt zowel in verse als gedroogde vorm gebruikt. Je kunt tijdens de lente-zomerperiode plant shoots afscheuren, omdat er nieuwe groeien in plaats van de verloren takken. Vóór het begin van de bloei bereikt het gehalte aan etherische oliën in pittig gras een maximum, dus de basilicum wordt aanbevolen om te verzamelen voor het oogsten op dit moment. Het drogen van basilicum is noodzakelijk in een geventileerde ruimte, waar direct zonlicht niet bereikt wordt, dan zullen alle eigenschappen bewaard blijven in de gedroogde basilicum.

Hoe vers basilicum te bewaren?

Thuiskoks zijn geïnteresseerd in de vraag hoe verse basilicum te bewaren, zodat de nuttige eigenschappen en het heerlijke aroma langer blijven bestaan? Na het snijden van de verdorde bladeren, verzamel de takjes basilicum in een broodje en wikkel het in cellofaan. In de koelkast, zoals alle pittige kruiden, kan de plant twee weken lang op de onderste plank worden bewaard. De aromatische eigenschappen van de basilicum worden bewaard in een zoute vorm. Als u basilicum wilt augurken, spoelt u de takken af, laat u ze drogen, snijdt u ze in voorgesteriliseerde potten, giet u zout. Gezouten basilicum wordt tot het voorjaar in de koelkast bewaard.

Heel vaak wordt basilicum gebruikt in een mengsel met andere kruiden. Wat is de combinatie van basilicum? Vrijwel alle kruiden worden goed aangevuld door de fris-frisse smaak van de plant. Daarom kunt u veilig kruiden mengen - koriander, munt, rozemarijn, peterselie, dragon met basilicum. Gerechten waarin u dit mengsel van geurige kruiden toevoegt, krijgen een speciale pikante smaak en aroma.

Basilicum in koken

Basilicum is een kruid dat actief wordt gebruikt in de Italiaanse, Indiase keuken. Zaden worden toegevoegd aan soepen, vleesgerechten. Groen is een aanvulling op de smaak van salades, sauzen, gerechten van pluimvee, vlees en vis, paté, groentesoepen, marinades en augurken. In Italië is basilicum een ​​onmisbaar onderdeel van pestosaus en een toevoeging aan gerechten met tomaten. Voeg basilicum toe in tafelazijn, je kunt, nadat je de smaak hebt veredeld, ook een aromatische vloeistof gebruiken voor het bereiden van groentesalades. Ervaren culinaire experts raden aan om het gras niet te snijden met een metalen mes en te scheuren met uw handen, zodat de nuttige eigenschappen van de plant niet verloren gaan. Een ander belangrijk punt: basilicum is goed en slecht Basilicum wordt aan het einde van het koken toegevoegd om de geurende eigenschappen te behouden.

Basilicum kan aan de thee worden toegevoegd, vooral als u lijdt aan verhoogde nervositeit, verkoudheid, mondziekten en lage bloeddruk.

Tot slot kunt u aanbevelen: een mooie en nuttige plant kan thuis worden gekweekt in brede lage potten. Het zal dienen als een versiering van het interieur van uw keuken of loggia, en u kunt verse scheuten gebruiken in de keuken.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 + = 76