Apple-jam met amberplakken

Vandaag zullen we met u omgaan, hoe u een mooie en geurige plakjes appeltaart klaarmaakt. Een dergelijke traktatie kan eenvoudig worden geserveerd met thee, uitspreiden op plakjes van een brood, worden gebruikt als vulling voor pasteien of om een ​​geurige, gezonde compote te koken.

Amberappeljam met kaneelplakken

ingrediënten:

 • appels zoet en zuur - 995 g;
 • suiker - 990 g;
 • Vanilline en kaneel - naar smaak.

voorbereiding

Dus, appels worden grondig gewassen en lichtjes gedroogd met een handdoek, zodat er geen overtollig vocht is. Daarna maken we het fruit uit de zaaddoos en snijd het in dunne plakjes. We stoppen ze in een aluminium bak en gieten de suiker eruit. Laat alles een paar uur staan ​​tot de siroop begint op te vallen. Om de toekomstige jam de originele smaak te geven, gooi vanilline, gemalen kaneel naar smaak en meng de inhoud opnieuw. Nu sturen we de gerechten naar een heel zwak vuur, brengen de massa aan de kook en koken ongeveer 5-10 minuten. Verwijder daarna het bekken van de plaat en koel de traktatie volledig af. Zo gaan we nog een aantal keer door en na de laatste bereiding verspreiden we de hete appeljam met wiggen op de banken en rollen ze voor de winter met deksels. We slaan de staaf 2 jaar op kamertemperatuur of we verwijderen hem in de kelder.

Amberappeljam met plakjes citroen

ingrediënten:

 • appels zoet en zuur - 930 g;
 • citroen - 45 g;
 • drinkwater - 555 ml;
 • suiker - 610 g.

voorbereiding

Appels grondig gewassen, droog met een handdoek, in tweeën gesneden en haal voorzichtig de kern eruit. Hak het fruit dan met dunne borden en breng het over in een kom.

Kook siroop nu voor plakjes appeltaart: giet koud gefilterd water in een pan en giet de nodige hoeveelheid suiker uit. Meng alles grondig en stuur de gerechten op matig vuur. Kook de vloeistof onder roeren tot het volledig oplossen van alle kristallen. De resulterende siroop giet de eerder bereide appels en laat ze ongeveer 20 minuten staan, daarna zetten we de lekkernij op het vuur en beginnen te koken. Om dit te doen, breng de jam aan de kook, zet het vuur lager en houd het 20 minuten vast. Verwijder het schuim indien nodig voorzichtig en koel de inhoud. Herhaal de procedure meerdere keren en helemaal aan het einde een citroen gooien, snijd ze in kleine blokjes. Kook nog eens 30 minuten, zet het vuur af en plaats de confituur op schone potten. We spannen de deksels aan en slaan het werkstuk op in de koelkast of kelder.

Apple-jam met amberplakken met sinaasappel

ingrediënten:

 • appels zijn zoet - 980 g;
 • suikerkristal - 940 g;
 • oranje - 155 g;
 • drinkwater 750 ml;
 • gemalen kaneel - 5 g.

voorbereiding

Laten we beginnen deze jam met sinaasappels te koken: spoel ze en snijd ze in vier delen zonder de schil te verwijderen. Vervolgens sturen we de citrus in een aparte kom, storten hoog kokend water en zetten de gerechten op middelhoog vuur. Bak tot de schil is zacht, en giet dan de suiker uit en meng alles. Blijf de inhoud zweten, af en toe roeren, zodat het niet verbrandt.

Zonder tijd te verliezen, wassen we de appels, reinigen ze van de schil, verwijderen de zaden en raspen door dunne plakjes. Laat het fruit voorzichtig in een aparte kom gieten en giet het gedurende 5 minuten met kokend water. Tap daarna de vloeistof af en breng de appels over in de siroop. Kook gedurende 30 minuten en helemaal aan het einde een beetje kaneel naar smaak. Leg vervolgens de afgewerkte transparante plakjes appelblokjes in voorgesteriliseerde blikjes, draai de deksels aan en bewaar ze in de kelder.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + = 20