Appelpuree voor baby's voor de winter

Fruit is een belangrijk onderdeel van het eerste levensmenu van de kinderen. Het is echter heel moeilijk om ze in de winter in de frisse vorm te krijgen, en de vitaminewaarde is in het geding. Het ingeblikte voedsel is vrij duur en niet altijd van hoge kwaliteit. Daarom geven moeders die geven om de gezondheid van hun kruimels de voorkeur aan het bereiden van appelpuree voor baby's voor de winter op zichzelf. Deze appel is perfect te combineren met ander fruit.

Appelpurpepuree voor baby's voor de winter

Het is belangrijk dat de samenstelling van dit recept voor appelpuree voor baby's voor de winter geen suiker omvat.

ingrediënten:

  • wortelen - 5 st.;
  • appels - 5 stuks

voorbereiding

Was en reinig grondig appels en wortels. Daarna moeten ze op een gemakkelijke manier worden verpletterd: afvegen met een zeer fijne rasp, door een vleesmolen of hakken in een blender. Voor het pureren was het meer homogeen en zacht, het is beter om het te krijgen met behulp van een keukenmachine. Banken steriliseren in kokend water gedurende minstens vijf minuten. Roer de appels en wortels vervolgens goed (als u ze apart maalt) en spreid ze in voorbereide glazen containers. Het is raadzaam om ze een paar minuten opnieuw in kokend water te plaatsen, de deksels losjes dicht te doen, de aardappelpuree nog heet te laten worden en ze op een koele plaats te brengen, wachtend tot de blikjes afkoelen.

Appelperenpuree voor baby's voor de winter

Dit is de meest betaalbare variant van aanvullende voeding voor kruimels in de kindertijd. Zo'n fruit kost je goedkoop, en de voorbereiding van appelpuree voor baby's voor de winter duurt in dit geval niet lang.

ingrediënten:

  • middelgrote peren - 2 stuks;
  • appels - 2 stuks.

voorbereiding

Was appels en peren. Verpak elke fruitfolie in voedselfolie en doe ze in glazen hittebestendige gerechten en plaats ze vervolgens in de oven. Gebakken appels en peren moeten ongeveer 40 minuten zijn bij een geschatte oventemperatuur van 180 graden. Verwijder vervolgens de folie van het fruit en laat het afkoelen. Verwijder de schil voorzichtig van appels en peren en snijd de pulp in kleine stukjes, die in de kom van de blender moeten worden overgebracht en gemalen tot een puree. Hierna kook de baby aardappelpuree op een klein vuur, en de glazen potten voor het tegelijkertijd giet kokend water voor een paar minuten. Spreid vervolgens de vruchtmassa over de containers en rol ze op.

Appel-bananenpuree voor baby's voor de winter

Zo'n zoete knuppel past perfect zowel als een onafhankelijk dessert als als een toevoeging aan pap of kwark, wat de procedure voor het voeren van zelfs de meest wispelturige baby aanzienlijk zal vereenvoudigen.

ingrediënten:

  • appel - 2 stuks. (bij voorkeur dicht en zoet en zuur);
  • banaan - 1 st.

voorbereiding

Bak appels in de oven of multivark gedurende ongeveer 10-15 minuten. Tijdens de hittebehandeling wordt sap niet sterk in de zijkanten gesprenkeld, het is aan te raden deze in folie te wikkelen. Voordat je het in de oven plaatst, kun je ook het midden van het fruit uitsnijden: in dit gat zal het sap zich ophopen. Gebakken appels worden gekoeld en een lepel selecteert de pulp of schilt en maalt ze in een puree in een blender. Appelmassa wordt gemengd met een banaan, die met een vork wordt geprepareerd. Banken voor aardappelpuree worden voorheen ongeveer een kwartier in kokend water gesteriliseerd. Fruitmassa moet 5 minuten koken op een klein vuur en pas daarna heet worden in potten, die onmiddellijk oprollen en schoon worden na afkoeling op een koele plaats.

Crème-appel puree voor baby's voor de winter

Als je geïnteresseerd bent in hoe je een nuttige en originele appelmoes voor de winter kunt maken, probeer dan een pruimetje toe te voegen. Vergeet niet dat deze vrucht een beetje zuur is, dus je kunt suiker toevoegen, maar in extreme gevallen, als het kind weigert te nagerecht.

ingrediënten:

  • pruimen - 4 stuks;
  • appel - 1 st.

voorbereiding

Neem voldoende rijpe pruimen en appels, was ze en verwijder de stenen uit de gootstenen. Snijd uit de appels de zaadjes en verwijder de schil, plaats het fruit in een steelpan, giet een beetje water en laat het op laag vuur ongeveer 5 minuten squashen. Reinig vervolgens de pruimen van de schil, plaats ze samen met de appels in een blender en kook de aardappelpuree. Kook het ongeveer 2-3 minuten, spreid de fruitmassa 5 minuten in gesteriliseerd in kokend water en sluit het blik nog warm. Na afkoeling moet puree in de koelkast worden bewaard.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − = 27