appelbes met suiker ingewreven zonder te koken

Vul de voorraad spins aan met een ongebruikelijk nuttige traktatie gemaakt van appelbes, ingewreven met suiker zonder te koken. Een dergelijke traktatie zal noodzakelijkerwijs de meest geliefde in de winter zijn, vooral deze prachtige zoetheid tijdens de actieve strijd tegen verkoudheid.

Hoe rauwe zwarte ashberry met suiker te vegen - een recept voor de winter

ingrediënten:

  • appelbes - 1,2 kg;
  • kristalsuiker - 800 g;

voorbereiding

We spoelen en sorteren elke bes zwarte Ashberry. Dan geven we het een goede droogte en verspreiden we alle bessen op een grote wafelhanddoek. Chernoplodki zet helft in een grote kom van een blender, vullen ze de helft van de suiker en, met inbegrip van toestellen, slijpen alles tot een gladde puree. We verspreiden het in een schone pan, gebroeid met kokend water, en vullen de bevrijde beker met een tweede portie lijsterbes en fijne suiker. We verslaan ook alles en mengen het in een container met al verpletterde lijsterbessen. Roer jam ruwe spatel suikerkristallen snel opgelost en vernietiging van de pan gereserveerd voor 10-15 minuten, afgedekt met een deksel.

Kleine potten worden gesteriliseerd boven de stoom en pas daarna gieten we er een rauwe, maar nuttige jam overheen. Hermetisch kurk ze met bewerkte deksels en leg alles op de onderste plank van de koelkast, waar we onze jam bewaren.

Kebeberry koken met citroen, gepureerd met suiker zonder te koken?

ingrediënten:

  • bessen van zwarte appelbes - 1,5 kg;
  • citroen - 2 stuks;
  • kleine suiker - 1,3 kg.

voorbereiding

Citroen zorgvuldig schoongemaakt van een dikke schil van schil, zodat de vrucht alleen zijn sappige lobben blijft. Kijk goed naar elk van hen voor de aanwezigheid van botten en laat de citrus afwisselen met de suiker door een fijne zeef van een elektrische vleesmolen. Hierna scrollen we samen met de rest van de fijne suiker alle gewassen, gestrande en gedroogde zwarte appelbes. We combineren en mengen de geplette citrus met de lijsterpuree. We geven dit nuttige mengsel ongeveer 20-25 minuten en daarna verdelen we alles volgens de glazen potten, die goed in de oven worden geroosterd. We verzegelen de containers ook met geroosterde deksels en sturen een traktatie naar de plank van de koelkast. Zo'n jam kan enkele maanden koel blijven zonder zijn medicinale kwaliteiten te verliezen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =