Appel puree zonder suiker voor de winter

Als het gezin kleine kinderen heeft, wordt er behoorlijk veel geld besteed aan granen, sappen en stokken. Ze bevatten geen suiker, kleurstoffen en conserveermiddelen, ze zijn nuttig voor kinderen, maar zijn vrij duur. Maar u kunt serieus sparen door zelf appelmoes zonder suiker te bereiden voor de winter.

Een eenvoudige aardappelpuree koken

We zullen je vertellen hoe je appelpuree zonder suiker kunt maken van zoete, rijpe appels, bij voorkeur in je tuin.

ingrediënten:

  • Appels van variëteiten "Gala", "Macintosh", "Golden" of vergelijkbaar - 3-4 kg;
  • water, gezuiverd van onzuiverheden (gebotteld) - 0,5 liter.

voorbereiding

Om een ​​nuttige puree te krijgen, die het maximum aan vitamines zal behouden, gebruiken we een mes gemaakt van keramiek, plastic borden en steriele potten.

Appels worden gewassen, in 4 delen gesneden, de zaaddozen en staarten uitgeknipt, de schil verwijderd (gooi het niet weg). We snijden de appels in kleine stukjes (zoals taarten), gieten water en beginnen langzaam te warmen. We plaatsen de korst in een zakje met gaasjes en als de appels worden uitgelaten, nemen het sap en de hoeveelheid vloeistof toe, verlagen we het in de pan. Kook appels, zachtjes roerend om te voorkomen dat ze verbranden, totdat ze heel zacht worden. Verschillende graden hiervoor hebben een andere hoeveelheid tijd nodig. Veeg vervolgens de appels af (we verwijderen de zak met de schil - we hebben er al de nuttige uit) door een zeef, of we wrijven hem met een oogje, of we wrijven met een staafmixer. De afgewerkte aardappelpuree wordt aan de kook gebracht en uitgespreid in steriele potten.

Zoals je ziet, is het bereiden van appelpuree zonder suiker voor de winter een eenvoudige zaak, maar veel mensen hebben een vraag hoe je pure appel zonder suiker kunt bewaren, omdat er geen conserveringsmiddelen in zitten. In feite is dit niet waar. Fruitzuren dienen als een uitstekend conserveermiddel, dus het is niet nodig om fruit en bessen met suiker te rollen, zonder dat het veel nuttiger is, hoewel het voor hen die gewend zijn aan snoep misschien minder lekker lijkt. Het belangrijkste is - houd de zonsondergang niet warm. Welnu, als je niet in de vriezer zit, maak dan een bevroren appelmoes zonder suiker. We kunnen de bereide puree afkoelen, in kleine plastic bakjes of zakjes doen, goed inpakken en in de vriezer installeren. Ontdooi de aardappelpuree op kamertemperatuur of in een magnetron.

Fruit toevoegen

Het is bekend dat zelfs volwassenen nauwelijks een lang dieet met hetzelfde voedsel kunnen doorstaan. Wat kunnen we zeggen over kinderen die niet kunnen uitleggen dat er geen ander voedsel is. De optie is er. Je kunt aardappelpuree maken met de toevoeging van ander fruit, bijvoorbeeld, we bereiden peren van appelperen voor de winter zonder suiker.

ingrediënten:

  • rijpe rode herfstappelen - 3 kg;
  • rijpe zachte peren - 1 kg;
  • bereid water - ½ liter.

voorbereiding

We spoelen en reinigen het fruit: schil de schil, knip het midden uit met zaden en staarten. We snijden, afhankelijk van de hardheid van appels en peren: we snijden de hardere vruchten fijner zodat de zachtere niet koken. We stoppen het in een pan, gieten water en sudderen op een langzaam vuurtje. Bepaal de bereidheid van de vrucht is eenvoudig: neem een ​​groter stuk en wrijf het met de achterkant van de lepel. Als het je lukt, is alles klaar. We wrijven appels en peren op de manier die makkelijker of juister voor je lijkt, warm op tot een zwakke kook en rol.

Zoals je ziet, is het vrij eenvoudig om appelpuree zonder suiker te bereiden voor de winter, het recept kan gevarieerd worden. Gebruik voor aardappelpuree verschillende appelsoorten, voeg een beetje gepelde pruimen, zoete wortels, duindoorn of pompoen toe. Toch is het mogelijk om al in de winter de baby te voeden in de afgewerkte appelpuree om een ​​beetje ingewreven banaan toe te voegen, een paar druppels siroop van frambozenjam.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1