Aardbeigeleiprecept

Jelly is een origineel, ongewoon en zeer smakelijk dessert, waar niemand van kan afzien. Vooral de voorbereiding neemt u niet veel tijd en moeite af, maar zal de hele familie alleen verrassen en verwennen met nieuwe smaken en smaken.

Voor de bereiding van gelei, kunt u niet alleen verse bessen gebruiken, maar zelfs aardbeienjam. Een dergelijke gelei is perfect geschikt voor zowel gewoon als een dessert voor normaal gebruik, en voor het invullen van cakes, pasteien of broodjes.

Laten we geen tijd verspillen en samen met u deze heerlijke aardbei-delicatesse bereiden.

Het recept voor aardbeigelei

ingrediënten:

  • suiker - 0,5 items;
  • Aardbei - 500 g;
  • gelatine - 1 theelepel;
  • water - 1 eetl. lepel.

voorbereiding

Hoe aardbeigelei te koken? Dus, in een kleine kom, meng de gewassen, bewerkte aardbeien met suiker, zet het op een waterbad en kook gedurende 30 minuten, totdat het sap niet wordt geëxtraheerd uit de bessen. Breng vervolgens de aardbeimassa voorzichtig door een zeef.
In een andere kom doen we gelatine, gieten het met gekookt, koud water en laten het ongeveer 5 minuten opgezwollen. Meng nu gelatine met stroop en meng grondig, en filter vervolgens opnieuw. We schenken veel kremankam of kleine mallen uit en verwijderen deze enkele uren in de koelkast totdat de gelei volledig is gestold.

Ook kan niet-bevroren gelei worden gebruikt om jelly cakes of andere desserts met gelatine te bereiden.

Gelei van aardbeienjam

ingrediënten:

  • suiker - 100 g;
  • gelatine - 25 g;
  • water - 3 items;
  • aardbeienjam - 200 g;
  • crème - voor decoratie.

voorbereiding

Hoe kun je aardbeigelei maken? Gelatine in een kom doen, koud gekookt water uitgieten en een uur laten uitbranden en een beetje opzwellen. In de tussentijd wordt de jam verdund met heet water en voorzichtig in een aparte kom geperst, waarbij de bessen op een bord worden uitgesplitst en een beetje suiker aan de resulterende siroop wordt toegevoegd. We zetten massa op het vuur, wacht, terwijl zij Hoe Strawberry Jelly te makenkookt en vervolgens afkoelt tot een temperatuur van ongeveer 50 graden.

We plaatsen de kom met gelatine ook op het vuur en lossen het op, niet aan de kook brengen en af ​​en toe roeren.

Meng nu voorzichtig gelatine met water en jam, meng goed. Op de bodem van elke vorm de bessen uitspreiden, het voorbereide mengsel inschenken en de aardbeigelei 5 uur in de koelkast verwijderen tot het volledig is uitgehard. Versier het dessert voor het serveren met slagroom.

Het bereide dessert kan zowel op de dag van bereiding als op de tweede en zelfs de derde dag worden gegeten, omdat het perfect in de koelkast wordt bewaard en de smaak behouden blijft.

Eet smakelijk!

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =