19 redenen om gebruikte theezakjes niet te gooien

Ben je gewend om theezakjes te gooien onmiddellijk na het maken van een drankje? Maar tevergeefs, want er zijn een groot aantal manieren om ze te gebruiken met voordeel voor zichzelf.

Weinigen hadden kunnen denken dat het gebruikte theezakje voor andere doeleinden kon worden gebruikt, en niet alleen voor het brouwen van een andere thee. Geloof me, veel van de onderstaande ideeën zullen je echt verbazen.

1. Geen zakken onder de ogen.

geen zakken onder de ogen

Thee heeft een kalmerend effect en het verwijdert ook effectief irritatie. Je moet natte en koele tassen pakken en ze op gesloten oogleden doen. Houd ze 10-15 minuten vast. Bovendien kan het gebruik van de gebruikte theezakjes de ontsteking door zonnebrand verminderen.

2. Na de geur van vis en knoflook, ruikt het lekker.

geen geur op de handen

Alle huisvrouwen klagen dat na het reinigen van verschillende "geurige" producten, bijvoorbeeld knoflook en vis, een onaangename geur achterblijft, die moeilijk te verwijderen is met gewone zeep. Wie had gedacht dat hij in deze situatie een gebruikt theezakje zou krijgen? Om dit te doen, wrijft u gewoon in hun handen.

3. Heb je geprobeerd de afwas met thee te doen? Maar tevergeefs.

je probeerde de afwas niet met thee, maar tevergeefs

Vaak kunnen zelfs wasmiddelen voor wasgoed niet de eerste keer omgaan met vet op de vaat. Om agressieve chemicaliën niet te gebruiken, probeer een bewezen volksmanier: laat de gerechten weken in warm water, doe er een paar theezakjes in. Thee kan vast voedsel en vet weken.

4. Tuinlieden zullen waarderen.

tuiniers zullen waarderen

Er zijn verschillende manieren om theezakjes te gebruiken voor het kweken van verschillende planten:

  1. Als het tijd is om zaden op zaailingen te planten, kunnen turftabletten worden vervangen door gebruikte theezakjes. Snijd de toppen af ​​met draden en giet ze in zakken op een lepel aarde. Zaai een paar zaden en doe de zakjes in een bak met lage kanten. Vlekken moeten worden besprenkeld met aarde, zodat vocht minder verdampt.
  2. Om een ​​eenvoudige maar effectieve remedie te krijgen voor schimmelinfecties, neem je de gebruikte theezakjes en brouw ze opnieuw om een ​​zwakke thee te krijgen, die je nodig hebt om de planten water te geven.
  3. Open de sachets en gebruik de inhoud in de vorm van kunstmest, die moet worden toegevoegd aan de wortels. Het zal helpen beschermen tegen verschillende soorten tuinplagen.

5. Geen onaangename geuren.

geen onaangename geuren

Opent u de koelkast en voelt u de onaangename geur? Maak je geen zorgen, er is een uitweg - leg gewoon een paar gebruikte theezakjes op verschillende planken. Je kunt een paar gedroogde zakjes op de bodem van de bak gooien om de onaangename geur te neutraliseren.

6. Home spa.

thuis spa salon

De thee bevat veel antioxidanten die zorgen voor een uitstekende huidverzorging. Stuur een paar gebruikte theezakjes naar het gerekruteerde bad en neem het, verjongend de huid. Het is beter, als in thee er medicinale en nuttige planten zijn, bijvoorbeeld een kamille.

7. Maak ramen binnen enkele minuten schoon.

maak ramen een paar minuten schoon

Drink je thee en kijk uit het raam, wat niet zou interfereren met wassen? Bereid dan in de keuken gewoon de middelen voor. Gebruik de theezakjes gevuld met kokend water en giet de afgewerkte thee in de vernevelaar na het afkoelen. Gebruik een dergelijk gereedschap om ramen, spiegels en andere glazen oppervlakken schoon te maken.

8. Natuurlijke smaak.

natuurlijke smaak

Slechts weinigen vermoedden dat de gebruikte theezak gewone gerechten een ongewone smaak zou kunnen geven. Als u van plan bent om pasta, rijst of andere ontbijtgranen te koken, zet dan een kan water op het fornuis en plaats daar een theezakje, dat na het koken moet worden verwijderd. Een geweldige oplossing is plakken op groene thee of rijst op jasmijn.

9. Zachte shish kebab of steak - ja, het is gemakkelijk!

zacht shish kebab of steak ja gemakkelijk

Om vlees zacht te maken, gebruik geen azijn, wat schadelijk is voor de gezondheid. Een veiligere en eenvoudigere optie is om een ​​zwakke thee te gebruiken die al uit de gebruikte zakken kan worden gezet. Indien gewenst, voor een verandering in smaak, kunt u wijn toevoegen aan deze marinade. Laat het vlees enkele uren staan.

10. Rust? Nee, dat deden ze niet.

roest nee heeft het niet gehoord

Wanneer er onvoldoende onderhoud is aan keukengerei gemaakt van metaal, wordt na verloop van tijd roest gevormd. Effectieve bescherming wordt een vochtig theezakje dat van het oppervlak moet worden geveegd. Dit wordt verklaard door het feit dat de samenstelling tannines bevat, die de vaat beschermen tegen oxidatie.

11. Snel polijsten van meubels.

snel polijsten van meubels

Om het houten meubilair (de vloer) schoon te maken of op te poetsen, zet u de thee opnieuw op en bevochtigt u het oppervlak met een bevochtiging van de drank. Deze tool is in staat om het oude vuil te verwijderen, glans te geven en de krassen minder opvallend te maken.

12. Zuinig reinigen van tapijten.

economische tapijtreiniging

Op vloerbedekkingen zijn er vaak verschillende plekken, waar je je vreemd genoeg van kunt ontdoen door theezakjes. Om de benodigde hoeveelheid te verzamelen, wordt het aanbevolen om de sachets in een kopje water in de koelkast te bewaren. Daarna moet je de sachets doorknippen, de inhoud pakken en drogen. Wanneer het brouwen enigszins vochtig wordt, strooi het tapijt dan en laat het drogen. Hierna vacuüm de coating, het verwijderen van de vlek en onaangename geur.

13. Verwijder de geur van de schoenen.

verwijder onaangename geur van schoenen

Bijna alle mensen hebben te maken met het probleem wanneer een favoriet paar schoenen een onaangename geur begint te produceren. Dit is een vrij normaal verschijnsel en er zijn veel manieren om hiermee om te gaan, bijvoorbeeld gebruikte theezakjes in schoenen stoppen en enkele uren laten staan. Thee zal overtollig vocht verwijderen en omgaan met een onaangename geur.

14. Nu alleen mooi haar.

nu alleen mooi haar

Je kunt geen middel kiezen om het haar te bevochtigen, en probeer dan de folkmethode: maak van oude zakjes een zwakke thee en was hun haar na het wassen. Dankzij dit kunt u het haar en de hoofdhuid hydrateren en voeden.

15. Humane methode om muizen te bestrijden.

humane methode om muizen te bestrijden

Wil je gif of muizenvallen niet gebruiken, maar ben je er niet klaar voor om je woning met knaagdieren te delen? Dan kun je ze eruit schoppen met onnodige theezakjes. Ze moeten op de plaatsen worden geplaatst waar de muizen werden gezien. Om het effect te vergroten, kunt u zakken weken met pepermuntolie.

16. Wratten - nee!

geen wratten meer

Maak je huid glad en mooi, verwijder de formatie en help het gebruikte zakje groene thee. Het moet worden gebruikt als een gekoeld kompres, dat gedurende 15 minuten wordt aangebracht. op de wrat. Neem daarna nog een sachet en bewaar het voor nog eenzelfde hoeveelheid tijd. Herhaal deze procedure meerdere dagen achter elkaar. Na enige tijd zal de wrat verdonkeren en verdwijnen.

17. Een eenvoudige manier om bloeden te stoppen.

eenvoudige manier om bloeden te stoppen

Gekrast of nog een kleine beschadiging ontvangen en om het bloed in de buurt te stoppen was er geen hechtpleister? Geen probleem - zal theezakje helpen. Bevestig het op het beschadigde gebied en de wond zal worden aangedraaid. Deze actie wordt verklaard door de aanwezigheid in de theebladeren van tannines, die de stollendheid van het bloed verbeteren en het genezingsproces van wonden versnellen.

18. Natuurlijk glansspoelmiddel voor de mond.

natuurlijk mondwater voor de mond

Als er geen manier is om je tanden te poetsen, bijvoorbeeld, terwijl je in de natuur bent, zal je slechte adem kwijtraken van een zwakke thee-oplossing gemaakt van gebruikte zakken. Het is het beste om een ​​groene of limoensap te nemen. Bovendien zal een dergelijk hulpmiddel helpen bij de aanwezigheid van zweren in de mond en bloedend tandvlees.

19. PokreativnCHAYAM?

beschikbare kleuring

Als je het nog niet wist, dan is thee een goede natuurlijke kleurstof, die kan worden gebruikt om oud papier te maken of witte stof te verven, dan is de bug opgelost. Het is heel simpel: laat het materiaal of het papier in de thee weken, droog het en klaar.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 66 = 69

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: